Kan rekke kvartfinale i Champions League

Alex Oxlade-Chamberlain kan være tilgjengelig for spill i kvartfinalene i Champions League – dersom Liverpool skulle komme seg dit.

8. feb 2019 kl 17.50 Hans Christian Boge-Fredriksen

Tidligere i uken meldte Chris Bascombe i The Telegraph at Oxlade-Chamberlain først ville være tilgjengelig dersom Liverpool skulle kommet seg til semifinalene i Champions League. Under dagens pressekonferanse bekreftet Jürgen Klopp dette, men åpnet også opp for en tidligere retur.

– Dersom vi skulle komme til semifinalene i Champions League igjen kan han være tilgjengelig. Kvartfinaler – kanskje. Vi satte ham inn i Champions League-troppen fordi vi tror det er en sjanse for at han kan spille, sier Klopp.

Kvartfinalene spilles i midten av april, mens den første semifinalen spilles i månedsskiftet april/mai.

Oxlade-Chamberlain har hatt en mye bedre rehabiliteringstid enn mange først fryktet. Før sesongen regnet ikke Klopp med å få brukt den 25 år gamle midtbanespilleren før neste sesong.

Over en lengre periode har progresjonen til engelskmannen vært over all forventning, men han er likevel ikke med på treningene med laget riktig enda.

– Jeg venter fortsatt på grønt lys fra det medisinske apparatet for å kunne bruke ham i økter, sier manageren.

Før man skulle komme til en kvartfinale i Champions League venter som kjent to tøffe oppgjør mot Bayern München. Den første kampen spilles på Anfield tirsdag 19. februar.

PS: Etter den første kvartfinalekampen vil det kun gjenstå fem kamper i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]