Slipper å spille landskampene i mars

Det egyptiske fotballforbundet med en håndsrekning til Liverpool i ligainnspurten.

7. feb 2019 kl 08.51 Einar Kvande

Den 22. mars spiller Egypt kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet borte mot Niger, i det som er den sjette og siste runden av kvalifiseringen. Fire dager senere står så en privatlandskamp borte mot Nigeria for tur for det egyptiske landslaget.

Egypt er allerede kvalifisert for Afrikamesterskapet 2019, da det i januar ble det bestemt at landet blir vertsland for mesterskapet, etter at Kamerun ble fratatt mesterskapet i november fordi man der ikke hadde kommet langt nok i forberedelsene.

Kamper uten særlig betydning

Siden de to kampene i mars er rimelig betydningsløse for Egypt, ser det nå ut som Mohamed Salah ikke vil bli innkalt til disse to landskampene, noe som skulle passe Liverpool ypperlig med tanke på innspurten i Premier League.

– Mohamed Salah vil ikke spille kvalifiseringskampen til Afrikamesterskapet mot Niger. Han vil heller ikke spille privatlandskampen mot Nigeria, siteres visepresidenten i det egyptiske fotballforbundet, Ahmed Shobier, av KingFut.

Landskamp-perioden i mars kommer mellom Liverpools bortekamp mot Fulham søndag 17. mars og hjemmekampen mot Tottenham søndag 31. mars. Det gjenstår sju Premier League-runder når disse landskampene spilles.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]