Trodde håpet var ute etter tapet i Newcastle

Nå er Manchester City to poeng bak Liverpool med en kamp mer spilt.

4. feb 2019 kl 10.41 Arild Skjæveland

Manchester City gjorde jobben da de fikk Arsenal på besøk på søndag. Et Sergio Agüero hattrick sørget for at de lyseblå tok alle tre poengene, og klatret forbi Tottenham igjen på tabellen.

City er nå to poeng bak Liverpool, som spiller mot West Ham i kveld.

Liverpool hadde en alle tiders mulighet til å øke avstanden ned til City til sju poeng i forrige uke da Pep Guardiolas lag tapte i Newcastle. Det ble med det ene poenget mot Claude Puels Leicester City på Anfield.

– Alle trodde at vi hadde mistet Premier League etter Newcastle. Jeg også. Det kom til bli sju poeng. Nå er det to, sier Guardiola til The Mirror.

– Jeg har sagt mange ganger at jeg ville foretrukket å ha vært i Liverpools posisjon. Presset når du ligger bak er tøffere. Når du er på topp med en luke kan du miste poeng og fortsatt være der.

Håper på West Ham-hjelp

Nå håper han på hjelp fra mannen han overtok jobben etter på Etihad Stadium. West Ham ledes av Manuel Pellegrini som vant et ligamesterskap med City i 2013/14-sesongen.

– Vi kan ikke nekte på at vi håper at West Ham slår Liverpool, men jeg er ganske sikker på at Liverpool ville foretrukket om Arsenal slo oss.

– Jeg kan ikke påvirke det. Vi må bare vinne kamper. Nå er vi to poeng bak, og det kan bli fem eller tre poeng. Jeg er ikke i hodet på Jürgen, og jeg vet ikke om Liverpool. Vi må bare være oss selv, prestere bra, og vinne kampene våre.

– Vi er det eneste laget som spiller i midtuken, og nå må vi forberede oss for å ta tre poeng mot Everton.

Liverpools bortekamp mot West Ham spilles i kveld kl. 21.00, og sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]