– Vi må trene på å bryte ned motstanderne

Liverpool har spilt 0-0 i to kamper på rad, og skapte nesten ikke målsjanser mot Manchester United på Old Trafford.

25. feb 2019 kl 22.12 Einar Kvande

Både Bayern München og Manchester United klarte å stagge Liverpools stjernetrio på topp, og holdt Liverpool til målløse oppgjør i forrige uke. På Old Trafford hadde Liverpool ballen i 65 prosent av tiden, men klarte ikke å skape målsjanser.

James Milner mener at han og hans lagkamerater må trene mer på hvordan man skal bryte ned denne typen motstandere.

– Når du spiller for et lag som Liverpool, med de spillerne vi har, ønsker du å vinne alle kamper uansett hvem som er motstander. Vi vet vi er kapable til det, uttaler Liverpools visekaptein til Sky Sports.

– Så når du går av banen uten å ha vunnet, er det alltid skuffende. Men noen ganger må du se på det som skjedde, og tenke at det forhåpentligvis er et godt poeng å ha sanket når sesongen er over. Det er lenge igjen, og vi må bare stå på videre, fortsetter han.

– De skapte egentlig ikke noe

– Vi var fornøyd med å holde nullen. De skapte egentlig ikke noe. Selvmålet ble annullert for offside, og et par av de andre sjansene deres var også offside.

– Vi må finne ut hva vi kan forbedre når vi har ballen og lag legger seg bakpå. Vi har møtt denne type motstand ofte denne sesongen. Lag som har stor respekt for oss og spillerne våre. Det er noe vi må venne oss til, og vi må finne ut hvordan vi skal klare å bryte dem ned.

– Jeg synes ikke vi var gode nok med bevegelsene våre, og den siste pasningen lykkes vi heller ikke med til tider. Rundt straffefeltet klarte vi ikke å åpne dem opp så mye som vi hadde ønsket.

– Manchester United er et lag med mye selvtillit for tiden, og de er godt organiserte. Så det vil aldri bli enkelt å bryte dem ned. Men med de spillerne vi har, hadde vi likt å skape flere muligheter.

Gjorde all løpingen

Ett poeng på Old Trafford var nok til å sende Liverpool til topps på tabellen, poenget foran Manchester City, når det gjenstår 11 kamper av sesongen.

– Old Trafford er ikke noe enkelt sted å komme, og spesielt ikke når Manchester United har hatt en så god resultatrekke. Vi gjorde all løpingen. Vi skapte ikke så mange sjanser som vi hadde likt, men vi så farlige ut på dødballer, og skapte noen sjanser på disse, mener Milner.

– Det minste vi ønsket oss var å holde bruet rent, for å se hva det førte med seg. Vi er skuffet over at vi ikke vant kampen, for vi går for seier i hver eneste kamp. Forhåpentligvis vil dette vise seg som et godt poeng når sesongen er over, men vi vil først vite det etter at 38 kamper er spilt, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]