Ydmyket Chelsea og tok tilbake tabelltoppen

Liverpool må nok gjøre det på poeng dersom de skal vinne ligaen i år.

10. feb 2019 kl 18.58 Arild Skjæveland

Det var nok en del røde som hadde et lite håp om at Chelsea skulle gjenta det de gjorde mot Manchester City før jul, da de ble det første laget til å slå de lyseblå i Premier League denne sesongen.

Slik skulle det ikke gå. Chelsea var lovende i de første tre-fire minuttene, men deretter kollapset de helt mot et strålende City-lag. Det sto 4-0 etter 25 minutter etter to scoringer av Sergio Agüero og en hver av Raheem Sterling og Ilkay Gundogan.

Etter pause fortsatte City å kjøre på. Agüero fikk sitt hattrick fra straffemerket, før Sterling fikk sitt andre for dagen på slutten. 6-0 ble sluttresultatet.

Liverpool ned på andreplass

Resultatet gjør at Manchester City tar tilbake førsteplassen på Premier League-tabellen. Liverpool og Pep Guardiolas lag har like mange poeng, men City topper på bedre målforskjell.

6-0 gjør at City nå har 10 flere plussmål enn de helrøde – så dersom det skal bli ligagull til Anfield i år, så må det trolig gjøres på poeng. Det sagt, så snudde det seg veldig raskt med målforskjellen i desember måned, og kan alltids gjøre det igjen.

Liverpool har en kamp til gode – den kommer på Old Trafford 24. februar. Et poeng der, mot formsterke Manchester United, ville vært gull verdt og sendt de helrøde tilbake på topp. Samme dag spiller City ligacupfinale mot nettopp Chelsea.

Chelsea lå på femteplass før denne kampen, og ville ta tilbake 4. plassen dersom de tok poeng på Etihad Stadium. Med 0-6 faller de heller ned til 6. plass på tabellen, med lik målforskjell som Arsenal men færre scorede mål.

Likt i jakten på toppscorertittelen

Sergio Agüero scoret et nytt hattrick på hjemmebane på søndag, og har med det seks mål på sine tre siste ligakamper.

Det gjør at han klatrer på toppscorerlistene, og ligger nå likt med Mohamed Salah på 17 scoringer denne sesongen.

Pierre-Emerick Aubameyang er nummer tre med 15 mål.

Sadio Mané har scoret 12 mål, og har de på topp tre pluss Harry Kane og Eden Hazard foran seg på listen. Det er verdt å merke seg at samtlige foran senegaleseren på toppscorerlisten tar straffer for klubbene sine.