– Det føles ikke som noe tap

Jordan Henderson vil ikke være med på at poengdeling på Goodison Park er et dårlig resultat.

4. mar 2019 kl 14.52 Einar Kvande

Liverpool-spillerne slikker sårene etter å ha kastet bort to poeng i lokaloppgjøret mot Everton. For første gang på tre måneder er ikke Liverpool i førersetet i tittelkampen med Manchester City. Men det er fortsatt 27 poeng å spille om.

– Dette resultatet endrer ikke måten vi tenker på. Vi tar kamp for kamp, og må fortsette med det. Det er ni kamper igjen, og masse fotball som skal spilles, slår lagkaptein Jordan Henderson fast til Liverpool Echo.

– Det er opp til oss å gjøre jobben ute på banen, og vinne så mange kamper vi kan fra nå og ut sesongen. Det hjelper ikke å prate om dette. Responsen må komme ute på banen, legger han til.

– Jeg vet hvor gode City er. De er et topplag, så du må være på topp hver eneste uke, og jeg synes vi har vært det. Det har vært et par kamper hvor vi kanskje ikke har spilt opp mot vårt beste, men sesongen sett under ett har vi gitt alt, og vi vil fortsette å gi alt helt frem til sesongslutt. Jeg krysser fingrene for at det er nok til at vi vinner tittelen.

Fire uavgjort på de seks siste

Etter fire uavgjortkamper på de siste seks ligakampene, skal ikke Liverpool avgi særlig mange flere poeng skal Hendersons drøm om ligatittelen gå i oppfyllelse.

– Vi ønsker å vinne resten av kampene våre, og vi vil forsøke å gjøre det, sier midtbanespilleren.

– Vi ønsket å vinne på Goodison også, men klarte det ikke. Slik er dessverre fotballen. Du må komme deg raskt videre, og stå på.

– Vi må ha tro på at vi kan vinne hver kamp. Det blir tøft, da vi møter noen gode lag på veien, men vi må stå på videre, skape sjanser og fortsette å forsvare oss godt. Det er fortsatt mye igjen av sesongen, så vi skal kjempe videre.

– Fotball er mye psykologi. Selvsagt er det mye talent også, men det har vi i massevis. Nå må vi ha den rette innstillingen i de neste ni kampene, pluss i Champions League, og tro at vi kan oppnå det vi ønsker å oppnå.

Sløste med sjansene

Henderson mener det først og fremst var kliniske avslutninger det skortet på for de røde på Goodison.

– Det føles ikke som noe tap, nei. Selvsagt ønsket vi å ta de tre poengene, og jeg mener vi fortjente tre poeng, men vi klarte ikke å få ballen i mål. Hva manglet? En scoring. Hadde vi scoret ett eller to mål hadde det vært perfekt, og alle ville ha sagt at det var en god prestasjon på bortebane i et lokaloppgjør. Når du ikke scorer, begynner folk å analysere kampen på en annerledes måte.

– Jeg kan ikke huske at Everton hadde en eneste klar målsjanse. Vi forsvarte oss godt. Vi var under press noen ganger, på dødballer og slike ting, men vi håndterte det bra, og jeg synes vi skapte nok sjanser til å vinne kampen.

Mager trøst

Everton har nå ikke vunnet et lokaloppgjør på de 19 siste forsøkene, men det er en mager trøst for Henderson og alle andre med Liverpool-sympatier i dag.

– Jeg vet at denne spillergruppen ønsker å vinne hver eneste kamp, og det er motivasjon nok. Vi gjør dette for hverandre, vi gjør det for klubben og byen, og det er nok for oss. La oss fortsette å gjøre det vi er gode på. Jobbe hardt, trene hardt, lytte til hva manageren ønsker at vi skal gjøre, og forsøke å sette dette ut i livet når helgen kommer.

– Hadde vi gjort ett mål eller to ville alle ha sagt at det var en perfekt bortekamp. Dessverre klarte vi ikke å finne veien til nettmaskene, så vi må jobbe mer og forberede oss til neste kamp, avslutter Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]