En flott resultatrekke fikk en brå slutt

Etter åtte Premier League-kamper uten nederlag har Burnley tapt sine to siste kamper.

6. mar 2019 kl 10.16 Einar Kvande

Burnley viste strålende form fra romjulen og frem til siste helgen i februar. Da gikk de ubeseiret i åtte Premier League-kamper. En resultatrekke som inkluderte en 2-1 seier over Tottenham på Turf Moor den 23. februar og uavgjort 2-2 mot Manchester United på Old Trafford den 29. januar.

Men denne flotte resultatrekken, hvor Burnley sanket 18 poeng av 24 mulige, fikk en brå slutt da Newcastle ble for sterke og vant 2-0 på St James' Park den 26. februar. Sist helg kom det andre strake tapet, da Crystal Palace vant 3-1 på Turf Moor.

– Du taper to kamper, og det blir en helt annen historie, men før det var vi ubeseiret på åtte kamper, slår Burnley-manager Sean Dyche fast til Burnley Express.

– Ser man dette som to tap på 10 kamper, så er det helt fantastisk. Vi har sanket 18 poeng, noe som er nesten to poeng per kamp i Premier League, noe som er veldig bra, legger han til.

Fem poeng over streken

Burnley ligger fem poeng foran Cardiff, som er første lag under nedrykksstreken, med ni kamper igjen å spille. Liverpool er på sin side det eneste Premier League-laget som er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, etter å ha vunnet 12 og spilt uavgjort i to av sine 14 hjemmekamper. På disse kampene har Jürgen Klopps mannskap scoret 40 mål og bare sluppet inn sju.

– Liverpool er vår neste motstander, og det er annerledes kamper. Men det er likevel flotte kamper å spille. Ingen forventer noe av noen på Anfield denne sesongen, og definitivt ikke når vi reiser dit, så poeng der er en bonus, sier Dyche.

Liverpool vs Burnley spilles på Anfield søndag 10. mars klokken 13.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]