Guardiola, Pochettino og Solskjær tjener alle mer enn Klopp

Pep Guardiola har over dobbelt så høy lønn som Jürgen Klopp.

29. mar 2019 kl 19.36 Einar Kvande

Liverpool troner øverst på Premier League-tabellen, men Jürgen Klopp er slett ikke den best betalte manager i ligaen. Det avslører Liverpool Echo.

Klopp kom til Liverpool i oktober 2015, men signerte en ny seksårskontrakt med Anfield-klubben i juli 2016. Ifølge lokalavisen tjener tyskeren 7 millioner pund i året, på kontrakten som løper til 2022.

Det er imidlertid mye mindre enn kollega Pep Guardiola hos tittelrival Manchester City, som har en årslønn på hele 15 millioner pund. Altså mer enn det dobbelte av hva Klopp har i Liverpool.

Mourinho hadde like høy lønn som Guardiola

Tottenham-manager Mauricio Pochettino er også bedre betalt enn Klopp. Spurs-manageren, som vil sitte på tribunen på Anfield på søndag, tjener 8,5 millioner pund i året.

Til og med Manchester Uniteds nyansatte manager, Ole Gunnar Solskjær, får mer i lønningsposen enn Klopp. Treårskontrakten som nordmøringen har underskrevet skal være verdt 7,5 millioner pund i året, selv om han er en langt mindre merittert manager enn tyskeren.

Solskjærs forgjenger i Manchester United, Jose Mourinho, hadde imidlertid en kontrakt som gav ham det dobbelte av nordmannen. Portugiseren fikk altså utbetalt like mye som Guardiola får i City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]