Har tatt ett poeng innpå Liverpool siden desember

Manchester United bekrefter at et tidligere medlem av Liverpool FC Supporters Club Norway er blitt klubbens permanente manager.

28. mar 2019 kl 10.39 Einar Kvande

Manchester United bekreftet i formiddag at Ole Gunnar Solskjær er blitt ansatt som Old Trafford-klubbens permanente manager på en treårskontrakt.

Kristiansunderen gjorde 126 mål på 366 kamper for de røde djevlene i perioden 1996 til 2007, og han var også reservelagsmanager i klubben frem til slutten av 2010.

Vant de første åtte

Nordmannen ble ansatt som midlertidig manager i Manchester United den 19. desember i fjor, og United vant de første åtte kampene hvor Solskjær ledet laget. Totalt står han bokført med 14 seiere, to uavgjortkamper og tre tap på de 19 kampene hvor han var midlertidig manager.

Da han tok over som midlertidig manager var Manchester United 19 poeng bak Liverpool. Solskjær har klart å kappe inn Liverpools forsprang til 18 poeng med en kamp mindre spilt i sin periode som midlertidig manager, og dette var man såpass fornøyd med på Old Trafford at nordmøringen altså fikk jobben permanent.

På 13 Premier League-kamper som midlertidig manager kan Solskjær vise til 10 seiere, 2 uavgjorte resultater og ett tap. I samme tidsrom har Jürgen Klopp 9-4-1.

Med sine 58 poeng på 30 kamper ligger som nevnt United hele 18 poeng bak Premier League-leder Liverpool, nede på femteplass. De vil måtte kjempe hardt for å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League, med Arsenal og Tottenham på plassene foran, og Chelsea på plassen bak. Kun to av disse fire vil få spille Champions League neste sesong, såfremt ikke Tottenham eller United vinner turneringen og samtidig ender utenfor topp fire.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]