– Disse to vil gi oss et løft

James Milner spår viktige roller for to av sine lagkamerater i sesonginnspurten.

28. mar 2019 kl 10.05 Einar Kvande

Jürgen Klopp kan glede seg over at Alex Oxlade-Chamberlain og Joe Gomez snart vil være tilbake i spill for førstelaget. Det mener også James Milner vil være særdeles gode nyheter.

Oxlade-Chamberlain forventes å være tilbake i full trening igjen i neste uke, etter tilbakeslaget han fikk under spill for Liverpool U23 nylig. Den tidligere Arsenal-spilleren har ikke spilt førstelagskamp ennå i 2018/19-sesongen, etter den alvorlige kneskaden han fikk mot slutten av fjorårssesongen. Midtbanespilleren fikk en liten muskelskade da han gjorde comeback for U23-laget tidligere denne måneden.

Gomez har ikke spilt siden tidlig i desember, da han fikk et brudd nederst i leggen i kampen mot Burnley på Turf Moor.

– Det er viktig at vi har alle mann tilgjengelige nå. Du trenger en stor tropp for å håndtere slike skader som disse to har hatt, slår visekaptein James Milner fast til Liverpoolfc.com.

– Ox har selvsagt vært ute lenge. Han spilte fantastisk bra før han ble skadet. Joe er i samme situasjon. Han var også strålende frem til han ble skadet tidligere i sesongen, og fungerte veldig bra som partner til Virgil, fortsetter midtbanespilleren.

– Joël skal også ha honnør for måten han kom inn og tok over midtstopper-rollen på, etter at han hadde hatt sine egne skadeproblemer. Det så aldri ut som han hadde vært borte. Og nå er Dejan også tilbake.

– Dette er viktig med tanke på alle kampene vi skal spille, og intensiteten i innspurten. Alle vil ha en viktig rolle å spille i avslutningen av sesongen, selv om de ikke er ute på banen. Alle er viktige for at vi skal beholde intensiteten på trening, slik at folk kjemper for å beholde plassen sin på laget.

– Manageren vil få problemer med å ta ut laget

– Det blir nok vanskeligere for manageren å ta ut laget nå, men det gir laget en bedre mulighet til å oppnå det vi ønsker å oppnå.

Milner mener at stemningen på Melwood er blitt enda mer positiv fordi Oxlade-Chamberlain og Gomez er ute på treningsfeltet igjen.

– Det mener jeg. Det er alltid vanskelig å være ute med en skade, og med en langtidsskade som Ox har hatt, og som Joe har hatt tidligere, må de være mentalt sterke. De har mange lange timer med rehabilitering bak seg, og da er du ikke sammen med resten av laget. Når du treffer de skadede spillerne på styrketreningsrommet er det viktig at du slår av en prat med dem, og hjelper dem med det du kan hjelpe dem med, slik at de føler seg som en del av troppen og får de til å se fremover.

– Vi vet hvor vanskelig dette har vært for dem, og hvor hardt de har jobbet. Ox kom tilbake, men fikk et lite tilbakeslag i kampen han spilte før avbrekket for landskamper, men nå er han tilbake i trening igjen. Du forventer slike små tilbakeslag når du har vært ute så lenge, men jeg er sikker på at han er glad for at han er ute på banen igjen.

– Alle sammen vet hvilken god spiller han er, så det gir manageren problemer med å ta ut laget når en spiller som ham kommer i form igjen. Det er gode nyheter for oss som tropp.

Slikket sol mens lagkameratene spilte landskamper

Selv ladet Milner batteriene i Dubai mens det ble spilt landskamper.

– Det var fint å få en liten pustepause, om du vil, sier han.

– Jeg drev selvsagt med løpetrening og styrketrening mens jeg var der, men fysisk var det nok ikke like intenst som om jeg hadde vært i vanlig trening. Men jeg holdt det gående mens jeg var der, og jobbet hardt.

– Jeg tror det vil være til hjelp for meg at jeg fikk litt tid borte fra klubben, og fikk slikket litt sol. Det ladet batteriene foran de par siste månedene av sesongen, avslutter Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]