Lagkamerat mener at Van Dijk fortjener å bli kåret til årets spiller i Premier League

Virgil van Dijk har vært i strålende form for et Liverpool-lag som bare har sluppet inn 15 mål på 28 Premier League-kamper.

1. mar 2019 kl 00.06 Einar Kvande

Virgil van Dijk scoret de to siste målene i 5-0 seieren over Watford onsdag kveld, og er en kandidat til å vinne PFA Player of the Year, altså årets spiller kåret av spillerne selv.

– Dersom sesongen var over nå, ville jeg personlig gitt utmerkelsen til ham. Det er fortsatt 10 kamper igjen, så noen andre kan utmerke seg fra et annet lag, siteres lagkamerat Andy Robertson av Liverpool Echo.

– Virgil kan imidlertid heve seg til et helt nytt nivå. Han er veldig stabil. Dersom han presterer slik de ti siste kampene som han har gjort til nå, så er det ingen grunn til at han ikke skal vinne kåringen, mener skotten.

– Hvem andre er kandidater? For meg har den vanskeligste motstanderen vært Raheem Sterling. Han har hatt en fantastisk sesong. Angrepsspillere er ofte med i kampen om trofeet, for de scorer alle målene og stjeler overskriftene, men denne sesongen har Virgil vært fantastisk, og den rosen han får er vel fortjent. Forhåpentligvis fortsetter han slik i de siste ti kampene.

– Han har i alle fall gjort livet mitt enklere, det er sikkert. Det å ha ham ved siden av seg gjør alt så mye enklere. Dersom noen utfordrer deg, vet du at du har Virgil på innsiden. Han er sjelden ute av posisjon, om han noen gang er det.

– For meg fremstår han som den beste midtstopperen i verden nå. Og han er fortsatt ung nok til å bli enda bedre.

– Den største skuffelsen for ham selv er trolig at han ikke har bidratt med nok scoringer. En stor kar som ham er en trussel i feltet, og han gjorde to fantastiske mål på headinger mot Watford, men det var enda viktigere at han spilte en ny god kamp defensivt.

Det 233. Merseyside-derbyet

Liverpools seier over Watford var Anfield-klubbens største denne sesongen. Nå står Everton og det 233. Merseyside-derbyet for tur.

– Etter en prestasjon som den mot Watford vil vi ha selvtillit. Vi spiller bra, men dette var en prestasjon som vi har ventet på. Forhåpentligvis tar vi dette med oss inn i Merseyside-derbyet. Det er en kamp det er lett å motivere seg for.

– Mange har hevdet at vi har mistet gnisten i spillet vårt. Du kan være enig i det, etter at vi bare hadde ett skudd på mål mot United og det var Sturridge sitt langskudd som trillet opp i armene på De Gea. Men vi kunne ha scoret mer enn fem mot Watford. Kanskje har vi fått gnisten tilbake, og kanskje vil dette gi guttene selvtillit foran mål igjen. Jeg tror det.

Robertson bidro selv med to målgivende pasninger mot Watford, inkludert innlegget til Van Dijks andre mål. Det betyr at bare Eden Hazard, Leory Sane og Ryan Fraser har flere målgivende pasninger i årets Premier League.

Jeg er ikke engang den beste skottenAndy Robertson

– Jeg er ikke engang den beste skotten, spøker Robertson.

– Det var hyggelig å notere seg for to målgivende pasninger. Trent Alexander-Arnold hadde tre, så han var bedre igjen! I første omgang var Trents innlegg vanvittig gode. De var veldig nøyaktige, og han kunne nesten hatt fire målgivende før pause.

– Når de tre på topp ikke får den assistansen de trenger, må vi score mer fra andre posisjoner på banen. Store Virgil fikk endelig hodet sitt på et par baller, så det var bra for ham. Vi må alle bidra med mål og målgivende. Det er ikke bare de tre på topp som skal gjøre dette. Og det er heller ikke bare forsvarets oppgave å holde nullen. Dette er et lagspill, avslutter Robertson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]