Nå skal det bli slutt på dette

Fra neste sesong kan en ikke lenger sabotere motstanderens mur.

2. mar 2019 kl 10.27 Arild Skjæveland

At laget som har frispark sender inn et par medspillere inn i motstanderens mur for å dytte seg til et hull i muren eller bare forstyrre er helt vanlig. Det vil de som skriver reglene nå ha slutt på, og vil i dag vedta et nytt regelverk.

Det rapporterer The Times

Da Arsenal hadde frispark mot Bournemouth på onsdag sendte de tre spillere inn i muren. De skapte plass for Alexandre Lacazette som brukte rommet, og sendte ballen gjennom muren og i mål. Det blir det slutt på fra neste sesong.

Kan fortsatt stå foran muren

Ifølge Martyn Ziegler i the Times er det en regelendring som vil komme det forsvarende laget til gode - men det er ikke slik at medspillere også må stå 9,15 meter unna ballen, slik motstanderen etter regelverket skal.

Spillere kan fortsatt plassere seg foran muren - men ikke stille seg inn eller ved siden av den for å dytte. Det skal gjøre jobben til dommerne lettere, i en sesong der VAR innføres i Premier League.

– Jeg mener det vil bli en god forbedring av regelverket, sier Victor Montagliani, presidenten for CONCACAF og en av de som deltar på lørdagens Ifab-møte i Aberdeen.

Det ble vedtatt av spillere må stå minst én meter unna muren.

Bytter og hands

En annen regelendring som kan bli vedtatt er at spillere som skal forlate banen for å bli byttet ut må forlate banen ved nærmeste utgang for å unngå sløsing av tid.

Så dersom en spiller som tas av banen befinner seg ved motsatt cornerflagg må han forlate banen der, og gå rundt banen på utsiden før han kan komme seg bort på innbytterbenken.

Regelverket skal også justeres når det kommer til hands. Det skal bli klarere når spillere kan forvente å bli straffet, og når de ikke skal straffes, når ballen treffer armen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]