Robertson er desperat etter å reise til Kazakhstan

– Om dette var noen andre enn Andy Robertson, ville jeg sagt at det ikke var noen sjanse for at han spiller torsdag.

19. mar 2019 kl 08.53 Einar Kvande

Andy Robertson håper fortsatt han kan rekke Skottlands EM-kvalifiseringskamp i Kazakhstan på torsdag, melder The Herald.

I går gjennomgikk Liverpool-backen et kirurgisk inngrep, hvor han fikk fjernet en smertefull byll i munnen. Det var denne byllen som førte til at forsvarsspilleren ble nektet å fly til Astana med den øvrige Skottland-troppen søndag kveld. Den avgjørelsen var det den skotske landslagslegen som tok.

Skottlands assistentmanager, Peter Grant, opplyser imidlertid at Robertson fortsatt har håp om å spille torsdagens kamp på Astana Arena.

– Andy er fortsatt desperat etter å spille, og vil forsøke å komme seg hit til Kazakhstan, siteres Grant.

– Det er slik Andy Robertson er, og det er grunnen til at manageren valgte ham som lagkaptein, nemlig at han er så oppsatt på å spille for landet sitt.

Hadde ikke noe valg

– Han hadde ikke noe valg på søndag, for han kunne ikke fly videre med den byllen. Hevelsen og lufttrykket ville blitt et problem for ham. Han dro rett fra flyplassen i Glasgow til sykehuset, for han håpet han kunne reise videre. Derfor ble flyet holdt igjen en liten stund. Vi ønsket selvsagt at han skulle få gjort dette inngrepet i tide.

– Jeg håper fortsatt han kommer hit. Tannverk er noe av det verste du kan ha, men han er svært oppsatt på å spille. Han ønsket å dra videre søndag kveld. Det viste han ved å fly rett opp etter kampen mot Fulham på Craven Cottage. Men da han ble sjekket, fant vi ut at det ikke var mulig å gjøre det.

– Om dette var noen andre enn Andy Robertson, ville jeg sagt at det ikke var noen sjanse for at han spiller torsdag. Men jeg vet hvordan Andy er, og dersom han tror han fortsatt har en sjanse til å spille kampen, er det fortsatt en mulighet. Vi utelukker det ikke.

Skottland-trener James McFadden er enig.

– Det er fortsatt en mulighet. Men vi vet ikke mer før legen gir oss retningslinjer for rehabilitering og uttaler seg om risikoen det medfører å fly, og slike ting. Vi får bare vente å se hvordan det går, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]