GODE SERVITØRER:  Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold med hver sin målgivende pasning til Virgil van Dijk mot Watford.

Trent fikk matchballen

Vanligvis må du score tre mål for å få med deg matchballen hjem, men Trent Alexander-Arnold fikk det for tre målgivende pasninger.

Tre målgivende pasninger fra Trent Alexander-Arnold i 5-0 seieren over Watford ble lagt merke til. Sidebacken la begge innleggene til Sadio Manés to mål i første omgang, og han slo også frisparket som Virgil van Dijk stanget inn i sluttminuttene.

– Dette er viktig. Slik er moderne fotball. Dersom du spør en ung gutt om hans favorittposisjon, så tror jeg ikke det er mange som vil svare sideback. Men fotballen har forandret seg. Rollen er blitt mye mer viktig nå, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse fredag.

– Jeg spilte selv sideback i en stor del av karrieren min. Det så kanskje ikke så annerledes ut enn hva guttene gjør i dag, men jeg vet at rollen krever mye i dag. Du må være veldig sterk defensivt, men samtidig er det mange lag som gir rom for sidebackene ute på flankene offensivt. Dersom du har et åpent sinn til dette og har fotballkvalitetene til å oppdage lagkamerater i feltet, så hjelper det mye, fortsatte Liverpool-manageren.

– Trent var eksepsjonell i denne kampen. Jeg tror det er første gang jeg har vært med på en kamp der en spiller har hatt tre målgivende pasninger. Det var spesielt. Han ønsket matchballen, så han fikk det. Det var veldig kult. Nå må vi prøve å gjøre noe lignende igjen.

Ønsker flere mål på dødballer

Klopp håper også at Liverpool klarer å score enda flere mål fra dødballer, slik Virgil van Dijk gjorde mot Watford.

– Hvem som scorer er ikke så viktig. Dere snakker bare om scoringer fra andre lagdeler når de tre på topp ikke scorer. Men du trenger scoringer fra andre posisjoner hele tiden. Dersom de tre på topp ikke scorer, er det fordi pasningene til dem ikke er gode nok. Det er ikke slik at vi har hatt 500 sjanser som vi har sløst bort i kampene vi ikke har vunnet.

– Selvsagt trenger du mål fra dødballer. Det er veldig, veldig viktig. Jeg elsket Virgils første mål, for det var et veldig, veldig godt innlegg. Jeg skal ikke si at det var enkelt for Virg, men det var ikke det vanskeligste målet han har scoret i sitt liv, for innlegget var allerede verdt en scoring. Du må være klar i alle lagdeler, og dødballene har hjulpet oss ganske mye, spesielt i begynnelsen av sesongen.

– De ble litt borte en periode, men nå kan vi forhåpentligvis få tilbake dødballmålene, for jeg elsker scoringer fra dødballer. Du har mange dødballer i en kamp, så vi må være gode på dette.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+