Trent tar bladet fra munnen om det mentale presset

Scouseren har blitt satt på mange tøffe prøver denne sesongen.

19. mar 2019 kl 09.54 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold er meget godt fornøyd med hvordan han og hans lagkamerater kom helskinnet gjennom den siste uken, med seiere over Burnley, Bayern München og Fulham. 2-1 seieren over Fulham søndag førte Liverpool tilbake på toppen av Premier League-tabellen, takket være James Milners sene straffemål.

– Det var bra av oss å klare dette, og at vi klarte å vise vår karakterstyrke, sier Alexander-Arnold til The Telegraph.

Han mener resultatet mot Fulham kan vise seg å bli et nøkkelresultat når sesongen er over.

– Dette er kamper av den typen du kanskje ikke tenker så mye på i løpet av sesongen, men de er svært viktige for oss. Og når vi ser tilbake etter sesongen vil vi kanskje se at dette var et svært viktig resultat.

– Ser vi tilbake på hele uken, så slo vi tilbake mot Burnley etter at vi ble liggende under. Vi hadde en tøff kamp i Bayern, og det var også mentalt tøft å slippe inn et sent utligningsmål mot Fulham. Mentalt har vi vært gjennom mange tester denne uken, men vi har kommet ut av det med tre seiere, og du kan ikke be om mer fra guttene, slår høyrebacken fast.

Er blitt mentalt sterkere

Alexander-Arnold tror at tidligere Liverpool-utgaver fort kunne ha bukket under for et slikt press, etter å ha sluppet inn et utligningsmål av den typen Ryan Babel gjorde for Fulham.

TRE VIKTIGE POENG:
TRE VIKTIGE POENG:  Ung scouser på titteljakt.

– For noen få år siden ville vi kanskje bare ha vunnet en av disse kampene. Jeg tenker spesielt på den mot Fulham. For noen få år siden ville vi trolig ikke tatt tre poeng i den. Nå viser vi hvilket godt lag vi er blitt.

– Vi er blitt et lag å regne me. Nå blir det viktig å komme tilbake etter landskampene og fokusere på sesonginnspurten. Vi skal gi alt i de kampene som gjenstår, lover scouseren.

Liverpool ligger to poeng foran Manchester City i toppen av tabellen, men City har en kamp mindre spilt. Liverpools neste kamp er mot Tottenham søndag 31. mars.

– Jeg er ikke engang sikker på når City skal spille sin hengekamp, eller hva tabellsituasjonen er. Det er viktig at vi bare fokuserer på oss selv.

– Jeg var en fan i 2013/14 da vi var så nær å vinne ligaen, så det er hyggelig å være involvert i tittelkampen nå. Det er ikke mange ganger i din karriere du kan si det. Jeg forsøker å nyte det, suge til meg alt jeg opplever, og forhåpenligvis får vi en suksessfull sesongavsluttning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]