– Vi er avhengig av pengene fra Champions League for å ta neste steg

Inntektene fra turneringen er en av grunnene til at Liverpool har kunnet handle fra øverste hylle.

12. mar 2019 kl 23.56 Arild Skjæveland

2018 kjøpte Liverpool spillere som Virgil van Dijk for 75 millioner pund, Alisson Becker for 66,8 millioner pund, Naby Keita for 52,75 millioner pund og Fabinho for 43,6 millioner pund.

Dersom de helrøde skal kunne fortsette å handle fra øverste hylle må de henge med i Champions League. Derfor ble Jürgen Klopp litt provosert da han ble spurt om det kunne være verdt å ofre Champions League-avansement for å satse alt på ligaen.

– Vi må alltid kvalifisere oss for Champions League. Det er det som gir oss pengene til å forsterke og ta det neste steget, og så det neste steget igjen. Da vi gikk videre etter å slå Napoli i desember - jeg vet ikke hvor mye det var verdt, men det var mye penger i én kamp, sier Klopp til The Guardian.

Ifølge journalist Andy Hunter var det verdt £10,67 millioner for å vinne den kampen og ta seg til utslagsrundene.

– Jeg tenkte ikke i ett sekund før den kampen at: «Herregud, vi må tjene disse pengene for klubben», men etter at vi gikk videre var det som: «wow, det er store summer».

STORKJØP:
STORKJØP:  Det er inntektene fra Champions League som har gjort det mulig for Liverpool å kjøpe spillere fra øverste hylle.

Store summer

Liverpool tjente 78 millioner euro i Champions League forrige sesong da laget tok seg til finalen.

– Det er en turnering der det kastes rundt med penger, og vi må være med så lenge det er mulig, for vi er nødt å forbedre klubbens situasjon. Det er ikke som at vi alltid kan spørre folk: «Har du noe penger? Har du noe penger?». Vi må tjene pengene selv gjennom fotballen vi spiller.

– Det er akkurat det du kan gjøre i Champions League. Dersom det skjer, så er det en flott kveld. Dersom det ikke skjer, så er det ikke verdens ende - men vi tenker ikke et sekund på at det ikke vil skje.

Ut mot eksperter

Sky Sports ekspert Gary Neville har flere ganger sagt at Liverpool vil få en fordel i jakten på tittelen dersom de ryker ut av Champions League.

Manchester City er klare for kvartfinale etter at de slo Schalke 10-2 sammenlagt.

– Det er så lett å sitte på et kontor eller i et studio og snakke slik, sier Klopp.

– Du tegner opp en sesong og sier at det beste er å gå videre, eller å gå ut av alle cupturneringene tidlig. Du gjør det, og de samme folkene er etter deg som gale. Nå er det nærmere slutten av sesongen, og det er lov å ryke ut av Champions League uten å gjøre et forsøk på å gå videre? Det er virkelig galskap, svarer Klopp.

Bayern München - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]