Slik klarer Virgil å holde hodet kaldt

Liverpool-stopper avslører trikset sitt.

9. mar 2019 kl 11.24 Einar Kvande

Liverpool ligger ett poeng bak Manchester City foran den 30. ligarunden. Manchester City spiller hjemme mot Watford klokken 18.30 i kveld, mens Liverpool vil vite resultatet fra den kampen når de møter Burnley på Anfield klokken 13.00 i morgen.

– Personlig beholder jeg alltid fatningen. Trikset er at jeg ignorerer media, fans fra andre klubber, og slike ting. Du må beholde roen. Det er ni kamper igjen å spille, så alt er mulig. Jeg tror mange glemmer at det gjenstår en fjerdedel av sesongen. Ett poeng er ikke mye, men det blir blåst opp fordi det er Manchester City. Vi får se, sier Virgil van Dijk til Liverpoolfc.com.

– Neste utfordring for oss er Burnley, og det blir en tøff utfordring, så vi får se hvordan det går. Vi skal også spille i Champions League snart, og en landskampuke er ikke langt unna, så det er mye som endres de kommende ukene. Vi får se hva som skjer, legger midtstopperen til.

– Det er viktig å vinne over Burnley. På dette stadiet av sesongen er dette det viktigste - å ta de tre poengene. Det spiller egentlig ikke noen rolle hvordan vi gjør det, men vi ønsker å spille god fotball også, sier nederlenderen.

– Vi skal forsøke å gjøre det, men dersom det ikke fungerer vil vi forsøke å jobbe hardt og forhåpentligvis tar vi de tre poengene på den måten.

Sterke på bortebane

Burnley slo Tottenham 2-1 på Turf Moor nylig, og er i god form. Sean Dyches mannskap har bare tapt en av sine siste fem bortekamper i Premier League.

– Vi vet hvor tøffe de kan være. Da vi spilte mot dem på bortebane, var det en veldig vanskelig kamp, erkjenner Van Dijk.

– De er veldig direkte, jobber knallhardt, og de legger hardt press på motstanderen. Så det blir tøft, men vi ønsker å vise at vi mener alvor i denne titteljakten, og vil sørge for at vi er klare til å gi alt for å ta de tre poengene.

– Burnley fortjener all den respekten de får, for de er et godt lag. De jobber hardt, og manageren deres legger opp til en spesiell måte å spille på som passer dem veldig godt, så det blir veldig tøft.

– Men jeg vet det blir veldig tøft for dem også. Dersom vi er 100% påskrudd, slik vi ønsker å være, har vi en god sjanse til å ta poengene. Men vi må være på vårt høyeste nivå. Vi ønsker å være på det nivået, så la oss vise at vi klarer det.

Tidlig avspark

Det er avspark allerede klokken 12.00 lokal tid søndag. Nesten før supporterne har fått gnidd søvnen ut av øynene.

– Det er viktig at de også presterer på sitt beste nivå, akkurat som det er viktig at vi gjør det, er beskjeden Van Dijk har til supporterne.

– Vi ønsker å gi alt vi har, spesielt i disse ni siste kampene. Vi er i en posisjon mange klubber ikke opplever å være i, så vi må bare nyte det, alle sammen. Hjelpen fra fansen, stemningen på stadion, er til stor hjelp. De har vært på topp gjennom hele sesongen, så forhåpentligvis klarer de det på søndag også, og hjelper oss med å ta de tre poengene.

– Vi trenger støtten fra hver eneste supporter som støtter Liverpool. De må være klare, og også litt tålmodige til tider, slik at de ikke blir frustrerte. Vi må være tålmodige til tider vi også, for det er ikke enkelt å bryte ned lag. I den forrige hjemmekampen vår, mot Watford, var stemningen enestående. Den var også veldig god i kampen før det, mot Bournemouth. Helt utrolig.

– Vi må stå på videre. Vi må sørge for at vi får de resultatene vi trenger, samtidig som vi sørger for at prestasjonene er gode. Så får vi se.

Liverpool vs Burnley spilles på Anfield søndag 10. mars klokken 13.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]