Alisson om hva som kreves av spillerne for å vinne både Premier League og Champions League

Brasilianeren legger ikke skjul på at målet nå er å vinne to troféer.

20. apr 2019 kl 09.57 Einar Kvande

Liverpools to semifinaler i Champions League mot Barcelona i begynnelsen av mai stjeler mye av oppmerksomheten om dagen, men Alisson Becker lover at spillerne har fullt fokus på søndagens kamp mot Cardiff.

– Vi er selvsagt veldig glade for å ha nådd semifinalen. Det er en stor prestasjon i karrieren til enhver spiller. Men vi har to mål nå - å vinne Premier League og Champions League. Vår neste utfordring er Cardiff. Jeg er sikker på at det også blir en stor utfordring for oss. Vi spiller på bortebane, og det er alltid vanskelig i Premier League. Vi må yte 100 prosent ute på banen for å få seieren vi ønsker oss, slår Alisson fast til Liverpoolfc.com.

Åtte strake seiere

Liverpool står nå bokført med åtte strake seiere, og laget har prestert på et høyt nivå over tid. Slik må det fortsette, mener keeperen.

– Mentalt mener jeg vi er et sterkt lag. Hver eneste spiller gir 100 prosent i hver eneste kamp, og det kreves også 100 prosent konsentrasjon og vilje, slik at spillernes tekniske kvaliteter kommer til syne. Det beste med laget vårt er at det er en blanding av individuelle og kollektive kvaliteter, og dette kommer virkelig til syne når vi er fullt konsentrerte og fulle av vinnervilje ute på banen.

– Jeg synes hver eneste spiller tar ansvar for at vi skal nå målene våre. Vi kjemper for to titler. Nå som vi er så nærme, må alt vi gjør være perfekt. Vi må vinne alle våre gjenstående kamper. Champions League er selvsagt annerledes, da det er en utslagsturnering, der semifinalen skal avgjøres over to kamper, 180 minutter, så spillestilen og tankesettet blir litt annerledes. Men vi må gjøre det samme, nemlig å yte 100 prosent ute på banen, og klarer vi å gi det lille ekstra, er vi godt skodd.

I morgen møter Liverpool et Cardiff-lag som kjemper for å unngå nedrykk, og som vant en viktig seier over Brighton i midtuken.

– Cardiff har sine egne viktige mål, akkurat som vi har våre, så begge lag vil virkelig gi alt. De kommer til å være svært fokuserte. De vil ha fansen på sin side, noe som er viktig i tider som dette, men vi må håndtere det som venter oss der og vinne. Det er hva vi ønsker å gjøre, og det er hva vi skal kjempe for.

Glad for å ha Gomez tilbake

Joe Gomez fikk sine første minutter for førstelaget siden tidlig i desember i bortekampen i Porto. Det er Alisson meget glad for.

– Jeg er veldig glad for at han er tilbake. Han er en fin fyr både på og utenfor banen. Det er alltid bra å ha ham ute på banen, og han kom inn og gjorde et flott bidrag mot Porto. Før han ble skadet var han en veldig viktig spiller for oss defensivt. Han håndterte tilbakeslaget han fikk veldig positivt. Han var ute lenger enn ventet, men han har hele tiden vært en positiv stemme i garderoben, og har støttet oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]