Spurte Klopp om å bli flyttet fremover

En åpen samtale med sjefen har gitt kapteinen en stor opptur.

11. apr 2019 kl 00.27 Marius Rabben

Jordan Henderson endret kampbildet, storspilte og scoret da han ble byttet inn mot Southampton i en tydelig mer angrepsrettet rolle på midtbanen.

Og mot Porto viste han seg igjen fra en svært god side – med langt mer involvering fremover enn de siste årene hvor han har bekledd en ankerrolle. Liverpool-kapteinen sørget for krempasningen som åpnet opp Porto-forsvaret til 2–0, og han var få centimeter unna å tegne seg for en målgivende i 2. omgang da Sadio Mané ble avvinket for offside.

– Tror ikke han hadde tenkt så mye over det

Selv forteller Henderson ifølge Liverpool Echo at den «nye» rollen, som i utgangspunktet er en posisjon han vokste opp i, kom etter at han spurte Klopp i forrige uke, etter å ha fått en smak der på landslagsoppdrag.

– Jeg og sjefen hadde en samtale. Jeg tror ikke manageren hadde tenkt så mye over det før jeg nevnte det for ham. Det var noe han sa han ville tenke på.

– Manageren hadde kanskje ikke sett meg så mye i den posisjonen tidligere. Naturlig nok hadde han sett England-kampene, og jeg følte meg bra i den posisjonen for landslaget, sier 28-åringen.

Mer naturlig posisjon

– Jeg følte meg mer komfortabel og naturlig i den posisjonen, hvor jeg skaper flere sjanser og gjør mer av det jeg liker. Samtidig følte jeg at jeg lærte meg å spille som nummer 6, og dersom jeg trenger å spille der, kan jeg gjøre en jobb der.

– Jeg kan bekle begge posisjoner, og han ser det. Det handler egentlig bare om hva han ønsker og hva han trenger fra laget. I enkelte kamper vil han kanskje ønske at jeg spiller dypere.

– Føler jeg kan bidra mer i en fremskutt rolle

Henderson påpeker at han som kaptein og spiller for Liverpool «alltid setter laget først», og vil naturligvis ikke stå på bakbeina dersom han settes opp i ankerrollen i fremtiden.

– Jeg gjør det manageren ber meg om å gjøre Men da vi hadde den samtalen, følte jeg at jeg kunne snakke fritt. Jeg ønsker å bidra så mye som mulig for laget. Jeg føler at jeg kan gjøre det mer i en fremskutt posisjon.

Fellesnevneren når Henderson får frie tøyler fremover, er at Fabinho har hatt kontroll i den dype rollen.

Det var mangelen på et anker i høy klasse som gjorde at Henderson ble satset på der. Og han klarte absolutt å finne seg til rette der, selv om han er klar på at det ikke er hans foretrukne posisjon.

– Det er Fabinhos posisjon

– I løpet av de siste årene her har det ikke vært en spiller som Fabinho i den rollen, så jeg har måttet tilpasse meg den. Jeg synes jeg har gjort det rimelig bra, sier Hendo.

– Hvis du ser på «Fab», kommer det mer naturlig for ham. Det er hans posisjon, og han er så god til det man trenger fra den posisjonen.

– Da tenkte jeg bare at det ville gi meg muligheten til å spille litt mer offensivt i perioder, men du vet aldri. Manageren ønsker å bruke meg i begge posisjoner, noe som er bra for meg og laget.

Etter den gode opptredenen mot Porto beklaget Klopp med glimt i øyet for å ha brukt Henderson i rollen som nummer 6 de siste årene. Kapteinen håper det betyr at han oftere får spille mer offensivt.

– Hvis det kom opp, er det vel en bra ting, antar jeg! Jeg trives åpenbart i den rollen. Jeg spilte der da jeg først kom hit, men i noen år nå har jeg spilt i en dypere rolle.

– Jeg føler fortsatt at jeg har tilpasset meg bra. Det er enda en streng jeg kan spille på. Jeg nyter bare det å spille og forsøke å bidra høyere opp på banen, i den siste tredjedelen.

– Kan utgjøre en forskjell

Henderson minner om at han flere ganger ble brukt som høyrekant i starten av Liverpool-karrieren.

– Men jeg følte at jeg var på mitt beste da jeg spilte i en fremskutt nummer-8-rolle, legger han til.

– Jeg var en slags boks-til-boks-spiller da manageren først kom hit. De siste par årene har jeg tilpasset meg bra som nummer 6, og jeg kan gjøre det også.

– Det dreier seg bare om hva manageren ønsker og hva laget trenger meg til. Når jeg spiller i den dypere posisjonen, endres rollen min og jeg forsøker å gjøre andre ting. Og jeg får ikke så stor innflytelse på det som skjer i den siste tredjedelen.

– Men når jeg spiller i den fremskutte posisjonen, føler jeg at jeg kan utgjøre en forskjell fremover på banen også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]