Glimrende utgangspunkt foran returen

Rød festfotball i 1. omgang var nok til å vinne første oppgjør mot Porto.

Tirsdag 09.apr 2100 (Champions League) - TV 2 Sport 1 / TV 2 Sumo / Viaplay / Tilskuere: 52465 / Dommer: Antonio Mateu Lahoz (Spania)

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
FC PortoLiverpoolCL1-4Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Fabinho

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

Startet med en usikker klarering, som fikk Klopp til å riste på hodet. Fulgte senere opp med en glimrende fotparade mot Portos stjernespiss, Marega. Oser ikke av den samme trygghet og autoritet, men kommer heldigvis unna med det i dag.

Trent Alexander-Arnold 7

Slapp med skrekken da VAR vurderte om han hadde en straffbar hands da Alisson slo ballen inn i hånden hans. Dommersjekken ga corner og ikke straffespark. Flere gode framspill, blant annet den geniale pasningen bak Porto-forsvaret på Firminos mål.

Dejan Lovren 7

Var inne i førsteelleveren på grunn av ”fresh legs”, uten at benkede Matip hadde spilt seg ut. Muligens et lite taktisk trekk fra manageren. Fikk mye kontakt med Porto-spiss Marega. Gjorde en grei figur. Fikk også VAR-sjekket en mulig hands, men dommer vinket spillet videre. En grei kamp av kroaten, men han virker litt rusten. Ruser for ofte inn i situasjonen. Spørs om Matip er tilbake neste gang.

Virgil van Dijk 8

Lovren eller Matip som midtstopperkollega ser ikke ut til å bey all verden. Flink til å holde forsvaret opp i skoene. Har en plasseringsevne som er helt utrolig, både når han skal støte og trekke seg mer bakover. En forsvarsspillets ABC hver gang han trekker i den røde trøya.

James Milner 6

Spilte istedetfor Premier Leagues beste venstreback, Robertson, og lagets potet løste oppgaven forbilledlig. Som vanlig god innsats fra hjemmelagets eldstemann. Er nok forberedt på benkeplass i Porto om en uke, men kan også settes inn andre steder enn der bak.

Fabinho 9

Stortrives i ankerrollen, der han har god kontroll og kan sette inn sine glitrende taklinger. Og de var det mange av på midten hos Liverpool i dag. Porto fikk ikke servert alle de ballene de ville fore med Marega med på Merseyside i dag, takket være en brasiliansk vegg på midten. Liverpools bestemann.

Jordan Henderson 8

Kom inn som reserve sist og var banens beste. Kapteinen var inne i førsteelleveren fra start nå. Pasningen til Alexander-Arnold på 2-0-målet burde vært malt. Outstanding. Bevegelig og god link med anker Fabinho gjennom hele kampen. Var liksom vaktbikkja som våket på midten. Meget god kamp.

Naby Keita 8

Naby har sakte, men sikkert spilt seg godt inn i laget og fikk også sitt første mål sist. Sjefen håpte at han skulle fortsette å surfe på suksessen og han ga svar på tiltalte da han hamret de røde i ledelsen etter fem minutter. God kamp, men får litt minus for det som har vært problemet hans så langt i rødt, besluttsomheten. Litt mer bort i andre i forhold til fyrverkeriomgangen, første. Spiller nok sin beste kamp i rødt hittil.

Mohamed Salah 8

Også Salah var bevegelig, god og målfarlig i denne kampen. Står oppreist, ser alltid etter rom og finner de utroligste. Liverpools angrepsspillere var flinke til å vri spillet og utnyttet et til tider usikkert Porto-forsvar. Satte knottene i Danilo mot slutten og burde vel hatt et gult kort. Det fikk han ikke.

Roberto Firmino 8

Flink til å bevege seg tilbake og hente ball. Er skarpere og giftigere som angrepsspiller nå enn han har vært tidligere i sesongen. Scorer et enkelt 2-0-mål etter et fantastisk forarbeid av Henderson og Alexander-Arnold. Har en tendens til å miste ballen når han velger en vanskeligere løsning enn den enkle. Erstattet av Sturridge mot slutten.

Sadio Mané 6

Scoret hattrick i 5-0-seieren i åttendedelsfinalen i Porto i siste sesongs Champions League. Spilte mer annenfiolin i store deler av kampen. Hadde en ball inne da han hadde nettkjenning tidlig i andreomgangen, men linjedommeren vinket og VAR bestemte at den var riktig. Den offsiden var i beste fall hårfin. Gikk av et drøyt kvarter før slutt.

Daniel Sturridge

Spilte de siste ni minuttene for Firmino.

Divock Origi

Fikk 17 minutter for Mané. Startet med et godt initiativ som resulterte i frispark fra kanten av 16-meteren og jubelrop fra The Kop. Var aktiv og ville mye mot slutten i dag, fikk ikke til alt han prøvde på.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
LiverpoolFC Porto

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  God og hendelsesrik kamp på Anfield, der VAR ble brukt flere ganger, blant annet for å sjekke ut to hands-situasjoner om mulige straffespark og en offside-situasjon for å annullere et mål. Festfotball og flotte mål før pause; kontroll og igjen solid forsvarsspill etter sidebyttet.

  Andreomgangen begynte som førsteomgangen med en nettkjenning, men denne gang bestemte VAR at avvinkingen av offside var korrekt på Mané sitt mål. Liverpool gjennomførte en fantastisk førsteomgang, der de utnyttet et vaklevorent portugisisk forsvar. Keïta innledet ballet etter fem minutter, men kampens beholdning var målet til Firmino som startet med en fantastisk pasning fra Henderson og Alexander-Arnolds innlegg bak Porto-forsvaret.

  Liverpool kunne ledet mer og hadde flere gode muligheter, blant annet fra Salah og Firmino. Porto var heller ikke uefne, spesielt Marega ga Liverpool-forsvaret utfordringer. Målløs andreomgang etter fyrverkeriet i første, men 2–0 er et herlig utgangspunkt før returoppgjøret i Portugal neste onsdag.

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Liverpool får frispark ti sekunder før overtiden er over og tar seg god tid. Dommeren ser mot Shaqiri, deretter ned på klokka, og velger å blåse av oppgjøret.
 4. Shaqiri gjøres klar på sidelinja90'

  Rekker han å få noen sekunder på tampen?
 5. Lovren stopper Fernando90'

  Strålende, rutinert forsvarsspill gir Liverpool frispark i egen boks. Så setter fansen i gang «You'll never walk alone».
 6. Tre minutter i tillegg90'

 7. Porto forsøker seg med en sluttspurt89'

  De ønsker tydelig å få med seg et bortemål og flytter spillere raskt frem ved enhver mulighet. Men Liverpool er godt organisert og forsvarer seg utmerket.
 8. To Liverpool-cornere på rappen86'

  Den første er en kort variant hvor Milner legger inn og Porto får avverget. Den andre blir klarert, men Liverpool beholder ballen i laget.
 9. Milner stuper frem og klarerer83'

  Corneren ender uten farligheter.
 10. Marega vinner corner i duell med Van Dijk82'

 11. Spissbytte av Klopp Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)81'

  Stående applaus når kampens andre målscorer tas av banen.
 12. Skummel Marega-mulighet Moussa Marega78'

  En flott pasning igjennom gir Porto-spissen en ny sjanse når Lovren opphever offsiden. Avslutningen er imidlertid sleivete med venstrefoten og går utenfor.
 13. Kveldens siste Porto-bytte Inn: Fernando Andrade (Ut: Maxi Pereira)77'

 14. Roter vekk en frisparkmulighet74'

  Det første Origi gjør, er å vinne et frispark på venstresiden. En god innleggsmulighet, eller en sjanse for skudd, men det ender med en variant der ballen rulles sentralt innover til Alexander-Arnold. Men det blir litt for stor avstand, og Porto får blokkert og satt i gang en kontring – som mislykkes med en upresis langpasning.
 15. Nytt Porto-bytte Inn: Bruno Costa (Ut: Óliver Torres)73'

 16. Liverpools første bytte Inn: Divock Origi (Ut: Sadio Mané)73'

  Klopp gjør en endring på venstresiden når Origi får de siste snaue 20 minuttene.
 17. Nesten fra Mané! Sadio Mané70'

  Senegaleseren prøver å bøye ballen bort i det lengste krysset fra hjørnet av boksen. Et godt forsøk som går like utenfor.
 18. Alisson i aksjon Moussa Marega69'

  Marega kommer stormende fremover etter en god ball i bakrom, men Alisson står igjen i veien når han sender av gårde en hard, lav avslutning fra høyresiden i boksen.
 19. Milner-innlegg fra venstre69'

  Det er flere røde i boksen, men det blir mye luft under ballen, og Casillas plukker.
 20. Origi gjøres klar på benken67'

 21. Salah skyter – i lagkameratene Mohamed Salah63'

  To ganger på rappen forsøker Salah å sette Casillas på prøve, men først går skuddet i Firmino, og det andre treffer Henderson. Likevel fint fotarbeid i forkant av Salah før avslutningene.
 22. Kampens første bytte Inn: Yacine Brahimi (Ut: Francisco Soares)62'

  Det kommer fra bortelaget.
 23. Sparker ned Hendo Felipe61'

  Felipe havner i boka for en etterslenger mot Henderson.
 24. Gode kombinasjoner61'

  Henderson vender spillet til Alexander-Arnold, som spiller vegg med Salah på vei inn i boksen, før han vinner en corner.
 25. Rød kontroll57'

  Samtlige utespillere er på Portos halvdel når de røde triller ballen seg imellom og bygger opp. Liverpool er tålmodige og leter etter løsningene rundt Porto-boksen.
 26. Flytter mange frem54'

  Porto kaster frem midtstopperne og fyller Liverpool-boksen når de har innkast langt nede på venstresiden. Vertene får avverget uten problemer.
 27. Danilo stopper Salah52'

  Liverpool-angriperen spilles frem og forsøker å avslutte, men Porto-kapteinen griper inn og blokkerer.
 28. Van Dijk og Alisson kolliderer50'

  Men førstnevnte klarerer i tide til at Marega ikke straffer dem. Van Dijk, med Porto-spissen i ryggen hele veien, tror muligens at Alisson skal komme tidligere ut og ta ballen, men velger i siste liten å sparke den vekk selv. Så krasjer de, uten at noen blir skadet, og det opprinnelige gjennomspillet avverges.
 29. En ny praktfull scoring Sadio Mané48'

  Men dommeren annullerer for offside!Henderson bøyer ballen flott inn bak Porto-forsvaret, og Mané setter ballen i nettet på hel volley. Denne avgjørelsen er svært close, men dommerteamet står ved sin mening etter at VAR har sjekket reprisene.
 30. Henderson setter i gang 2. omgang46'

  Nå angriper Liverpool mot The Kop End!
 31. Pausereferat

  Hendelsesrik førsteomgang, der Liverpool kunne ha ledet mer enn 2–0 mot et vaklevorent Porto-forsvar. Hjemmelaget fikk en drømmestart da Keïta fulgte opp målet i Southampton med å gi de røde ledelsen etter fem minutter. Etter godt samarbeid fra Milner, via Mané og Firmino, smalt Keïta til fra knappe 16 meter. Salah kunne økt ledelsen etter halvspilt omgang, men egypterens rolige avslutning med venstrefoten strøk utenfor.

  Så omgangens høydepunkt: Henderson kom med en utsøkt gjennombruddspasning til Alexander-Arnold, som passet, bak borteforsvaret, til Firmino. Han bare hadde å dytte ballen over målstreken.

  Porto har ikke vært ufarlige og vært flinke til å true bakrommet. Spesielt er Marega en håndfull for Liverpools bakre firer og hatt to kjempesjanser. Han har scoret i de siste seks Champions League-kampene, så han er verdt å holde et øye med i 135 minuttene som gjenstår av denne kvartfinalen.

  Keïta har vært aktiv og god for Liverpool, det samme har Fabinho vært i ankerrollen, med sitt overblikk og duellstyrke. Det ligger an til å bli en ny hyggelig Champions League-kveld under flomlyset på Anfield. Vi er bare halvveis.

 32. Første omgang

 33. Pause!45'

  Liverpool med god kontroll på oppgjøret når dommer Lahoz blåser av for pause. Anfield-publikumet applauderer spillerne av gresset.
 34. Ett minutt legges til45'

 35. Van Dijk står i veien43'

  Porto øyner en mulighet med en pasning inn bak forsvaret, men van Dijk leser situasjonen og gjenvinner ballen enkelt.
 36. Flotte detaljer av Keïta40'

  Midtbanemotoren viser seg frem med et fint rykk på egen halvdel og strekker ut Porto-laget. Han forsøker å finne Mané, men ballen blir litt for hard og går inn til keeper.
 37. Marega blir liggende Moussa Marega39'

  Spissen får en kakk i leggen når Lovren griper inn og avverger en situasjon i egen boks. Men etter hvert er Marega oppe på beina igjen og halter seg i gang.
 38. VAR sjekker hands30'

  Men Porto får ikke straffespark.I påfølgende bølge setter Porto hjemmelaget under press, men Alisson får dyttet ballen til corner. Den går via hånda til Alexander-Arnold, som står meteren unna og beskytter seg selv, men nok til at gjestene vil ha straffe. Dommeren viser at VAR sjekker situasjonen, og etter omtrent et halvt minutt kommer bekreftelsen på at det ikke er noen straffbar hands.
 39. Stor Porto-mulighet! Moussa Marega29'

  Plutselig spilles Marega helt fri bak Liverpool-forsvaret, og avslutningen kommer et tidel før Lovren får stoppet den, men Alisson redder det lave skuddet. Phew!
 40. Praktfull Liverpool-scoring! Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Trent Alexander-Arnold)26'

  Fantasifotball på Anfield!En smart, lav krempasning av Henderson åpner Porto-forsvaret opp som en maisboks. Alexander-Arnold har timet løpet sitt perfekt på høyresiden, og han finner Firmino med en bestemt pasning mellom keeper og forsvaret. Brassen scorer enkelt fra kloss hold. For en scoring av de røde – tatt rett ut av læreboka!
  firmino mål porto.jpg
 41. Liiiike utenfor! Mohamed Salah22'

  Så nær 2–0!En elendig tilbake-pasning av Porto plukkes årvåkent opp av Salah, som tråkler seg unna bakerste forsvarer og sender ballen forbi Casillas. Avslutningen er ikke hard eller høy, og det virker som en liten evighet når ballen ruller fremover, før den går like utenfor stolpen.
 42. Lovren stopper Marega19'

  Porto-spissen har vært aktiv så langt, og han oppsøker tydelig rommet mellom Alexander-Arnold og Lovren. Men Lovren har vist muskler mot kraftpluggen, og igjen vinner han en kroppsduell.
 43. Casillas redder Mohamed Salah18'

  Fine tendenser når Keïta legger opp til skudd fra Salah på volley, men avslutningen fra sistnevnte reddes av Portos rutinerte sisteskanse.
 44. Kampens første kort Francisco Soares17'

  Det kommer for angrepsspiller Soares.
 45. Porto klarerer og kontrer Mohamed Salah16'

  Hjørnesparket fra Alexander-Arnold ender med et blokkert skudd fra Keïta – og følgelig mange returløp når Porto forsøker seg på kontra. Den raskeste er imidlertid Salah, som stormer hjemover og vinner tilbake ballen nesten helt nede på egen 16-meter. Supporterne svarer med stående applaus og Salah-sangen.
 46. Denne gangen får han corner15'

  Salah stormer seg fri og kommer inn i boksen. Der stoppes han. Liverpool får corner.
 47. Nesten en stor mulighet13'

  Men bare nesten. Keïta finner Salah på høyresiden, og Porto-spillerne stormer hjemover. Firmino og Mané er i boksen, med Keïta på vei, og Salah spiller til Henderson i støtte. Derfra kommer innlegget umiddelbart, men Porto-forsvaret får avverget og Casillas fanger ballen foran sultne røde angripere.
 48. Snytes for corner11'

  Militão får inn en fot og stopper Salah ute dødlinja på høyresiden. Men dommeren peker på femmeteren, til lett oppgitthet fra Salah.
 49. Marega vil ha frispark8'

  Men får det ikke – etter å ha gått i bakken i duell med Lovren.
 50. God kontroll innledningsvis7'

  Etter scoringen viser Liverpool tydelig at de vil kontrollere kampen, og klarer det foreløpig.
 51. Keïta sender Liverpool foran! Målscorer: Naby Keita (Assist: Roberto Firmino)5'

  Drømmestart for de røde!Milner slår ballen flott opp og ut til Mané på venstresiden. Han skjærer inn, og ballen havner hos Firmino i boksen. Brassen finner Keïta på 16-meterstreken, som kommer seg meteren inn i feltet og skyter via Óliver og i mål!
  keita mål porto.jpg
 52. Tidlig skremmeskudd Moussa Marega2'

  Porto kommer til kampens første avslutning etter noen Liverpool-feil på rappen når Marega klemmer til foran The Kop. Ballen går noen meter utenfor.
 53. Umiddelbart til Marega1'

  Den sterke Porto-spissen får ballkontakt etter få sekunder, men Liverpool bruker ikke lang tid på å vinne ballen for første gang i oppgjøret. Da tar rødtrøyene seg god tid og forsøker å bygge opp bakfra.
 54. Porto tar avspark1'

  Kampen er i gang!Liverpool angriper som ønsket mot Anfield Road End i 1. omgang.
 55. «Allez, allez, allez»0'

  Supporterne overdøver Champions League-hymnen. Straks avspark på Anfield!
 56. Kjempestemning0'

  Spillerne mottas av en elektrisk atmosfære når de entrer gresset.
 57. Lagene står klare i tunnelen0'

  Samtidig synges «You'll never walk alone» for full hals på et stappfullt Anfield.
 58. Før kampen

  Liverpool tar i kveld imot FC Porto, i den første av to kvartfinale-møter i Champions League. Returoppgjøret på Estádio do Dragão spilles neste onsdag, tre dager etter helgas ligakamp mot Chelsea hjemme.

  Det er et revansjesugent bortelag som besøker Anfield i kveld. Forrige sesong møttes lagene i 8-delsfinalen, og Liverpool vant hele 5–0 i det første oppgjøret i Portugal. Returen på Merseyside endte, komfortabelt nok for de røde, målløst.

  Laget som avanserer fra dette dobbeltoppgjøret møter vinneren av Manchester United mot Barcelona i semifinalen.

  Jürgen Klopp og Liverpool har ingen nye skader å bekymre seg over etter seieren over Southampton fredag.

  Liverpool:Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Milner; Fabinho, Henderson, Keïta; Salah, Firmino, Mané. Benk: Mignolet, Wijnaldum, Gomez, Sturridge, Shaqiri, Origi, Matip

  FC Porto:Casillas, Maxi, Felipe, Militão, Alex Telles, Corona, Danilo, Óliver, Otávio, Marega, Soares. Benk: Vaná, Hernâni, Brahimi, André Pereira, Fernando Andrade, Diogo Leite, Bruno Costa

  Andy Robertson må stå over kveldens oppgjør grunnet for mange gule kort. For Porto er den portugisiske veteranen Pepe og meksikanske Héctor Herrera ute med suspensjon.

  Éder Militão, Otávio og Danilo er alle ett gult kort unna å miste returoppgjøret.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
10.12.2019 kl 21:04

Høydepunktene fra festkvelden på Red Bull Arena

Liverpool fikk jobben gjort, og er gruppevinner.

+
10.12.2019 kl 21:01

– De minner om oss i spillestilen

Virgil van Dijk og Alisson Becker roser innsatsen mot et vanskelig lag.

+
10.12.2019 kl 20:57

– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det Salzburg gjorde her i kveld. For et lag!

Jürgen Klopp var mildt sagt imponert over Jesse Marsch sitt mannskap.

+
10.12.2019 kl 20:52

– Det var her alt startet for meg

Liverpools venstreside var lettet og fornøyde etter den imponerende forestillingen.

+