Liverpool tar tilbake tabelltoppen

Liverpool snudde kampen etter å ha havnet under tidlig i første omgang. Mål fra Naby Keita, Mohamed Salah og Jordan Henderson sørget for 3-1 seier til Liverpool.

Fredag 05.apr 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 31797 / Dommer: Paul Tierny

SEIERSBRØLET:  Innbytter og kaptein Jordan Henderson kan slippe jubelen løs etter assist til 2-1 før han selv satte inn 3-1.
Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolSouthampto..PL3-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Jordan Henderson

Vurdert av: Torbjørn FlatinAlisson Becker 7

Hadde ikke all verdens å gjøre, men virket trygg med unntak av en situasjon der han og Matip nær hadde rotet det til i 2.omgang.

Trent Alexander-Arnold 5

Unggutten hadde et par bra innlegg tidlig i kampen, men blandet det med en stygg sleivpasning som kan en stor sjanse til Soton. Til tross for målgivende til 1-1, i en oppjaget kamp synes han aldri å finne roen og ble byttet ut før timen var gått.

Joël Matip 6

Hadde et par gode forseringer og også en og annen viktig klarering, men virket samtidig til tider litt som Bambi på isen. Uvanlig etter hans form de siste ukene.

Virgil van Dijk 6

For 9. gang vant Liverpool med van Dijk som kaptein fra start, men om han ble påvirket over et hjemmepublikum som ikke hadde glemt hans exit eller ikke var ikke dette Virgil på sitt mest dominerende. Vant noen viktige hodedueller, men hadde også sleiver langs bakken og virket å komme på halvdistanse ved baklengsmålet.

Andy Robertson 6

Litt av det samme som resten av forsvaret. Lot seg stresse av aggressive motstandere og var slurvet med pasninger og innlegg, selv om innsatsen som alltid var der.

Fabinho 7

Brassen begynte litt shaky, men spilte seg opp og var viktig når Liverpool arbeidet seg inn i kampen igjen. Det ble mange dueller, og der er han ofte god å ha.

Georginio Wijnaldum 5

Det har vel hent at Gini har blitt borte i bortekamper før, men i årets sesong er det uvanlig at han ble så lite involvert som han var den timen han fikk være på banen.

Naby Keita 7

Naby virker fortsatt ikke helt komfortabel, med fortsatt litt for mange balltap, men det er ikke vanlig å se en sentral midtbanespiller i Liverpool score med en heading ved bakre stolpe og i tillegg være fremme i så mange situasjoner inne i motstanderens felt. I tillegg hadde han gjennomløpningen som det godt kunne vært blåst straffe på.

Roberto Firmino 7

Bobby la ned et enormt arbeid, illustrert ved måten han var fremme på den siste scoringen og fikk lagt inn.

Sadio Mané 7

Så kom den da endelig, scoringen som vi har ventet på. Inntil da hadde han fortsatt å prøve og prøve, men uten å få stort til. Løpet som ga 2-1 var imidlertid av verdensklasse og forhåpentligvis har det løsnet nå.

Mohamed Salah 7

Så kom den da endelig, scoringen som vi har ventet på. Inntil da hadde han fortsatt å prøve og prøve, men uten å få stort til. Løpet som ga 2-1 var imidlertid av verdensklasse og forhåpentligvis har det løsnet nå.

Dejan Lovren

Gis det lengre bonus på topp av de lukrative lønningene dersom du kommer inn i en kamp ditt lag vinner? I så fall ble det en ekstra post på neste utbetaling etter noen sekunder på banen for Dejan.

James Milner 7

Et rått tilbakeløp for å vinne ballen illustrerte hvorfor Jürgen Klopp ga veteranen en halvtime på høyrebacken. Med motstanderen i kne bidro han også med innlegg fra sin kant.

Jordan Henderson 8

For et herlig innbytte av en ganske så utskjelt spiller til tider. Han bidro til å tyne ut de siste kreftene av Southampton, headet frem til 2-1 og tok noen utrolige sjumilsteg fram til 3-1. En fantastisk kveld for kapteinen og vår Liverpools beste.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
SouthamptonLiverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det var fartsfylt og intenst, og som seg hør og bør et Liverpool i tetstriden ble det nerver og dramatikk. Etter et første kvarter hvor Southampton fortjent tok ledelsen hadde gjestene 70 prosent av banespillet resten av kampen, men uten å skape mange gode sjanser og hvor aggressive verter var frempå og stresset Liverpools uvanlig vaklende forsvar. I tråd med filosofien til Klopp-kloning Hasselhuttl.

  Southampton synes imidlertid å løpe seg tomme utover i begge omgangene. Det ga en viktig utligning av Naby Keita før pause, mens to fantastiske direkte angrep mot slutten avgjorde denne kampen.

  Først en helhjertet kontring etter corner i mot, hvor Mo Salah slukket scoringstørsten etter å ha løpt i øverste gir over nesten hele banen. Dernest var det innbytter og kaptein Jordan Henderson som bykset framover og fikk foten på innlegget som Firmino kunne sende inn i feltet etter først å ha fått en langpasning.

  Herlig! Gullhåpet lever i beste velgående!

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Liverpool tar med seg alle tre poengene hjem til Merseyside!
 4. Mané får gult kort Sadio Mané90'

  Kan se ut som om han klager på dommerens avgjørelse, og får det gule kortet. På overtid av overtiden nå.
 5. Kapteinen får det gule Jordan Henderson90'

  Kommer seint inn på Bertrand og får et greit gult kort.
 6. Fire minutter lagt til90'

  Det gjenstår 4 minutter på St. Mary's.
 7. Gult til Robertson Andy Robertson90'

  Feller Sims like utenfor 16. Frisparket blir headet unna.
 8. Skal trygge ledelsen Dejan Lovren (Naby Keita)89'

  Lovren kommer inn for å tette igjen bakover de siste minuttene.
 9. Og der er det tre! Målscorer: Jordan Henderson (Assist: Roberto Firmino)86'

  Henderson scorer Liverpools tredje!En lang ball i bakrom ender opp hos Firmino som vender bort Bednarek, før han spiller den på tvers til Henderson som breisider den i mål! Liverpool har virkelig reist seg i denne omgangen!
 10. Dobbeltbytte for Southampton Inn: Charlie Austin (Ut: Jannik Vestergaard)83'

  Austin kommer også inn for vertene.
 11. Southampton gjør endringer Inn: Stuart Armstrong (Ut: Oriol Romeu)83'

  Southampton prøver å svare på målet.
 12. Tar av seg drakta Mohamed Salah80'

  Salah tar av seg drakta når han feirer, og blir belønnet med det gule kortet.
 13. Salah sender Liverpool i føringen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Jordan Henderson)80'

  Liverpool snur kampen på en kontring!Liverpool blokkerer et avslutningsforsøk etter en corner fra Southampton. Henderson header ballen til Salah, som springer fra sin egen banehalvdel, før han avslutter like utenfor 16-meteren til Angus Gunn, og sender Liverpool opp i 2-1! Det er et fantastisk løp fra Firmino som gjør at Salah får til og rom til å avslutte i lengste. Flott kontring fra Liverpool.
 14. To mann nede med skade77'

  To Southampton spillere ligger nede med skade etter en corner.Bednarek og Bertrand er nede for telling. Liverpool-spillerne vil gjerne ha dem på beina igjen slik at kampen kan fortsette. Ser ut til at begge kan spille videre.
 15. Der får han gult kort! Ryan Bertrand75'

  Bertrand bruker tid igjen.For ett minutt siden fikk han tilsnakk for drøying av tid, men han lærte ikke, og denne gangen får Ryan Bertrand se det gule kortet.
 16. Svakt innlegg Andy Robertson74'

  Robertson er fri på kanten, men bommer på innlegget.Mané spiller lekkert gjennom Robertson ute til venstre, som prøver å finne Salah på bakerste, men innlegget er for hardt og høyt til å bli farlig.
 17. Drøyer tiden Ryan Bertrand73'

  Bertrand bruker lang tid på faste situasjoner, men får bare tilsnakk fra dommeren.
 18. Yoshida med fantastisk blokk! Roberto Firmino66'

  Firmino viser sin finslepne teknikk.Brasilianeren mottar ballen inne i boksen. Første-berøringen gjør at ballen spretter over en Southampton-forsvarer og legges perfekt til rette for Firmino. Han fyrer mot mål, men Yoshida kaster seg inn og får blokkert.
 19. Milner har gått inn på høyrebacken65'

  Etter innhoppet har James Milner lagt seg på høyrebacken da Alexander-Arnold også gikk av.
 20. Nesten for Liverpool Roberto Firmino62'

  Mané finner Firmino i boksen!Sadio Mané kommer seg ned til dødlinja, og slår ut 45 til Roberto Firmino. Avslutningen er dessverre litt for svak fra brasilianeren.
 21. Målscorer Long går av banen Inn: Josh Sims (Ut: Shane Long)61'

  Josh Sims kommer inn for Shane Long.
 22. Milner og Henderson inn for Alexander-Arnold og Wijnaldum Inn: James Milner (Ut: Georginio Wijnaldum)59'

  Får inn kaptein og vise-kaptein når det må gjøres grep.
 23. Tidlig dobbelt-bytte for Liverpool Inn: Jordan Henderson (Ut: Trent Alexander-Arnold)59'

  Klopp vil ha friske bein på midtbanen.
 24. Ropes på straffe! Naby Keita57'

  Keita blir felt inne i boksen!Naby Keita kommer seg inn i boksen i høy fart, og slår ballen forbi Yoshida. Stopperen feller Keita, men dommer mener han tar ballen. Burde fort vært straffe til Liverpool der!
 25. Vertene styrer kampen55'

  Southampton har startet den andre omgangen slik de startet den første, med å presse Liverpool hardt, og komme til muligheter. Liverpool sliter med å få kontroll på ballen og å skape sjanser.
 26. Redmond viser seg fram Nathan Redmond52'

  Viser farten og teknikken sin.Ward-Prowse spiller til Redmond, som vender bort Fabinho. Redmond fortsetter inn i boksen, helt til Matip stopper han og slår til corner. Den har Alisson kontroll på.
 27. Corner Southampton50'

  Et innlegg kommer fra høyre, og van Dijk får akkurat hodet på ballen. Redmond fyrer av på returen, og den går til hjørnespark. Det får Firmino klarert.
 28. Gult kort Jan Bednarek49'

  Bednarek stopper Mané på vei igjennom, og får se kampens første gule kort.
 29. Nesten for vertene Nathan Redmond48'

  Både Alisson og Redmond trekker seg unna ballen!Valery vinner ballen høyt i banen, og slår et godt innlegg. Inne i boksen går både Redmond og Alisson for å treffe ballen, men begge trekker seg, og ballen går gjennom hele feltet. Farlige der Southampton.
  GettyImages-1140650918.jpg
 30. Vi er i gang igjen!46'

  45 svært viktige minutter gjenstår på St. Mary's nå.
 31. Pausereferat

  Et passivt og tilsynelatende nervøst Liverpool lot seg overrumple det første kvarteret, da et hissig hjemmelag var beredt til å utnytte slurvete pasningsspill fra de tilreisende.

  Scoringen kom da et innlegg ble stusset over van Dijk og Robertson, og Shane Long hadde tid og plass til å kontrollere ballen og skyte i hjørnet fra 5-meteren. Sakte men sikkert spilte imidlertid Liverpool seg inn i kampen, da de overtok ballinnehavet dog uten å skape farlige sjanser.

  Trykket mot målet til Southampton ble imidlertid stadig sterkere og etter et langt angrep kom endelig utligningen. Et langt innlegg fra Alexander-Arnold mot bakre stolpe ble headet ned mot stolperoten av Naby Keita, og ballen fikk så vidt lurt seg over streken.

  Liverpool må beholde initiativet etter pause, mot et hjemmelag som har brukt mye krefter i 1.omgang, og forhåpentligvis kommer da også det sjanseskapende spillet.

 32. Første omgang

 33. Lagene er like langt etter de første 4545'

  PauseLagene går til pause på stillingen 1-1, etter scoringer fra Shane Long og Naby Keita.
 34. Ett minutt legges til45'

  Det blir lagt til ett minutt i denne første omgangen.
 35. Firmino bommer på mål Roberto Firmino45'

  Salah legger igjen ballen til Firmino som skyter, men skuddet sniker seg på feil side av stolpen.
 36. Farlige på venstre-kanten Pierre-Emile Højbjerg44'

  Nok en gang kommer Højbjerg seg fri på venstre-kanten, og får slått inn. Van Dijk får ballen unna farlig område. Southampton har vist seg å være sterke på denne siden i dag, og har skapt flere farligheter der.
 37. Liverpool presser på! Sadio Mané37'

  Mané får nesten hodet på et innlegg.Firmino får en meter rom på venstre-kanten, og slår inn mot Mané. Ballen er akkurat litt for høy til at han får headet den mot mål. Liverpool har hevet seg etter scoringen.
 38. Var Salah i offside?36'

  På tv-bildene kan det se ut som om Mohamed Salah var i en hårfin offside i forkant av scoringen. Linjemannen holdt likevel flagget nede.
 39. Keita utligner! Målscorer: Naby Keita (Assist: Trent Alexander-Arnold)36'

  Keita header inn 1-1!Liverpool trykker på, og slår inn flere ganger, og vertene sliter med å få klarert ordentlig. Ballen ender til slutt hos Alexander-Arnold, som slår mot bakerste. Der dukker Naby Keita opp, og stanger ballen i mål. Da var vi like langt.
  GettyImages-1140647260.jpg
 40. Offside på Salah Mohamed Salah34'

  Gode tendenser fra Liverpool.Robertson slår en spennende stikker mot Salah, men sistnevnte går i en hårfin offside. Southampton fikk uansett slått ballen til corner.
 41. Svakt skudd fra Firmino Roberto Firmino30'

  Prøver seg fra 18 meter.Fabinho sitt gjennomspill mot Salah blir headet ut i farlig rom. Firmino lader kanonen for en volley, men blir såpass presset at han aldri får skikkelig treff, og ballen segler over målet til Gunn.
 42. Vertene kontrer29'

  Shane Long og Højbjerg kombinerer seg fremover. Sistnevnte slår inn mot bakerste, men ballen er for høy for Long som må se den gå ut til fem-meter.
 43. Skudd i blokka Mohamed Salah22'

  Robertson finner Salah etter en corner. Egypteren får tatt imot ballen, og skyter, men skuddet går rett i blokka. Liverpool har hevet seg mer nå.
 44. Southampton presser på20'

  Liverpool gjør feil etter feil i det oppbyggende spillet, og Southampton vinner ballen tilbake på Liverpool sin banehalvdel gang etter gang. Lever farlig nå Liverpool.
 45. Nærme 2-0! Shane Long19'

  Southampton vinner ballen høyt på banen, og får slått inn lavt langs bakken. Inne foran mål venter Shane Long, men utrolig nok bommer han på ballen. Der skulle det nok stått 2-0 til Southampton.
 46. Stor Liverpool-sjanse! Sadio Mané16'

  Matip avanserer langt fremover, før han slår ballen til Salah. Han må snu inne i boksen, før han får slått inn til Mané som klarer å få hodet på ballen. Gunn er nede og redder. Returen ender opp hos Keita, som skyter like utenfor.
  GettyImages-1140642893.jpg
 47. Corner Southampton15'

  Redmond vinner en corner for hjemmelaget. Liverpool får headet unna.
 48. Southampton scorer! Målscorer: Shane Long (Assist: Pierre-Emile Højbjerg)9'

  Long sender Southampton i ledelsenBertrand har ballen på kant, og slår inn tidlig. Inne i boksen stusser Højbjerg ballen videre, og på bakerste mottar Shane Long ballen mutters alene. Han har rikelig med tid til å ta ned ballen, og setter den i lengste.
  GettyImages-1140641742.jpg
 49. Southampton prøver seg4'

  Liverpool mister ball på midtbanen. Ballen ender med Bertrand, som slår inn fra dødlinjen. Innlegget heades ut til corner fra van Dijk, som også header unna corneren.
 50. Det pipes mot van Dijk3'

  Hjemmefansen møter sin tidligere stopper med massiv pipekonsert hver gang han er nær ballen.
 51. Kampen er i gang!1'

  Liverpool tar avspark på St. Mary's Stadium.
 52. Før kampen

  En svært viktig kamp spille for Liverpool i Southampton i kveld, da man i en helg som Manchester City ikke spiller ligakamp ønsker å legge fortsatt press på sin rival ved å gå over dem på tabellen igjen.

  Overraskelsen i laguttaket er at Naby Keita er inne i startoppstillingen igjen, mens Fabinho som forventet kommer tilbake i sin ankerrolle. Veteranene Henderson og Milner er på benken, hvor Daniel Sturridge ikke finnes.

  Adam Lallana skal være utelukket med en liten skade.


Skrevet av: Odd Sindre Tonning
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+