Liverpool tar tilbake tabelltoppen

Liverpool snudde kampen etter å ha havnet under tidlig i første omgang. Mål fra Naby Keita, Mohamed Salah og Jordan Henderson sørget for 3-1 seier til Liverpool.

Det var fartsfylt og intenst, og som seg hør og bør et Liverpool i tetstriden ble det nerver og dramatikk. Etter et første kvarter hvor Southampton fortjent tok ledelsen hadde gjestene 70 prosent av banespillet resten av kampen, men uten å skape mange gode sjanser og hvor aggressive verter var frempå og stresset Liverpools uvanlig vaklende forsvar. I tråd med filosofien til Klopp-kloning Hasselhuttl.

Southampton synes imidlertid å løpe seg tomme utover i begge omgangene. Det ga en viktig utligning av Naby Keita før pause, mens to fantastiske direkte angrep mot slutten avgjorde denne kampen.

Først en helhjertet kontring etter corner i mot, hvor Mo Salah slukket scoringstørsten etter å ha løpt i øverste gir over nesten hele banen. Dernest var det innbytter og kaptein Jordan Henderson som bykset framover og fikk foten på innlegget som Firmino kunne sende inn i feltet etter først å ha fått en langpasning.

Herlig! Gullhåpet lever i beste velgående!

Long sender Southampton i ledelsen

Bertrand har ballen på kant, og slår inn tidlig. Inne i boksen stusser Højbjerg ballen videre, og på bakerste mottar Shane Long ballen mutters alene. Han har rikelig med tid til å ta ned ballen, og setter den i lengste.

80
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Jordan Henderson)Salah sender Liverpool i føringen!

Liverpool snur kampen på en kontring!

Liverpool blokkerer et avslutningsforsøk etter en corner fra Southampton. Henderson header ballen til Salah, som springer fra sin egen banehalvdel, før han avslutter like utenfor 16-meteren til Angus Gunn, og sender Liverpool opp i 2-1! Det er et fantastisk løp fra Firmino som gjør at Salah får til og rom til å avslutte i lengste. Flott kontring fra Liverpool.

86
Målscorer: Jordan Henderson (Assist: Roberto Firmino)Og der er det tre!

Henderson scorer Liverpools tredje!

En lang ball i bakrom ender opp hos Firmino som vender bort Bednarek, før han spiller den på tvers til Henderson som breisider den i mål! Liverpool har virkelig reist seg i denne omgangen!

36
Målscorer: Naby Keita (Assist: Trent Alexander-Arnold)Keita utligner!

Keita header inn 1-1!

Liverpool trykker på, og slår inn flere ganger, og vertene sliter med å få klarert ordentlig. Ballen ender til slutt hos Alexander-Arnold, som slår mot bakerste. Der dukker Naby Keita opp, og stanger ballen i mål. Da var vi like langt.

75
Southampton
Der får han gult kort!

Bertrand bruker tid igjen.

For ett minutt siden fikk han tilsnakk for drøying av tid, men han lærte ikke, og denne gangen får Ryan Bertrand se det gule kortet.

80
Mohamed SalahTar av seg drakta

Salah tar av seg drakta når han feirer, og blir belønnet med det gule kortet.

90
Andy RobertsonGult til Robertson

Feller Sims like utenfor 16. Frisparket blir headet unna.

49
Southampton
Gult kort

Bednarek stopper Mané på vei igjennom, og får se kampens første gule kort.

90
Jordan HendersonKapteinen får det gule

Kommer seint inn på Bertrand og får et greit gult kort.

90
Sadio ManéMané får gult kort

Kan se ut som om han klager på dommerens avgjørelse, og får det gule kortet. På overtid av overtiden nå.

16
Sadio ManéStor Liverpool-sjanse!

Matip avanserer langt fremover, før han slår ballen til Salah. Han må snu inne i boksen, før han får slått inn til Mané som klarer å få hodet på ballen. Gunn er nede og redder. Returen ender opp hos Keita, som skyter like utenfor.

19
Southampton
Nærme 2-0!

Southampton vinner ballen høyt på banen, og får slått inn lavt langs bakken. Inne foran mål venter Shane Long, men utrolig nok bommer han på ballen. Der skulle det nok stått 2-0 til Southampton.

62
Roberto FirminoNesten for Liverpool

Mané finner Firmino i boksen!

Sadio Mané kommer seg ned til dødlinja, og slår ut 45 til Roberto Firmino. Avslutningen er dessverre litt for svak fra brasilianeren.

66
Roberto FirminoYoshida med fantastisk blokk!

Firmino viser sin finslepne teknikk.

Brasilianeren mottar ballen inne i boksen. Første-berøringen gjør at ballen spretter over en Southampton-forsvarer og legges perfekt til rette for Firmino. Han fyrer mot mål, men Yoshida kaster seg inn og får blokkert.

45
Roberto FirminoFirmino bommer på mål

Salah legger igjen ballen til Firmino som skyter, men skuddet sniker seg på feil side av stolpen.

48
Southampton
Nesten for vertene

Både Alisson og Redmond trekker seg unna ballen!

Valery vinner ballen høyt i banen, og slår et godt innlegg. Inne i boksen går både Redmond og Alisson for å treffe ballen, men begge trekker seg, og ballen går gjennom hele feltet. Farlige der Southampton.

52
Southampton
Redmond viser seg fram

Viser farten og teknikken sin.

Ward-Prowse spiller til Redmond, som vender bort Fabinho. Redmond fortsetter inn i boksen, helt til Matip stopper han og slår til corner. Den har Alisson kontroll på.

Før kampen

En svært viktig kamp spille for Liverpool i Southampton i kveld, da man i en helg som Manchester City ikke spiller ligakamp ønsker å legge fortsatt press på sin rival ved å gå over dem på tabellen igjen.

Overraskelsen i laguttaket er at Naby Keita er inne i startoppstillingen igjen, mens Fabinho som forventet kommer tilbake i sin ankerrolle. Veteranene Henderson og Milner er på benken, hvor Daniel Sturridge ikke finnes.

Adam Lallana skal være utelukket med en liten skade.

1Kampen er i gang!

Liverpool tar avspark på St. Mary's Stadium.

3Det pipes mot van Dijk

Hjemmefansen møter sin tidligere stopper med massiv pipekonsert hver gang han er nær ballen.

4Southampton prøver seg

Liverpool mister ball på midtbanen. Ballen ender med Bertrand, som slår inn fra dødlinjen. Innlegget heades ut til corner fra van Dijk, som også header unna corneren.

9
Southampton

15Corner Southampton

Redmond vinner en corner for hjemmelaget. Liverpool får headet unna.

16

19
Southampton
Nærme 2-0!

20Southampton presser på

Liverpool gjør feil etter feil i det oppbyggende spillet, og Southampton vinner ballen tilbake på Liverpool sin banehalvdel gang etter gang. Lever farlig nå Liverpool.

22
Mohamed SalahSkudd i blokka

Robertson finner Salah etter en corner. Egypteren får tatt imot ballen, og skyter, men skuddet går rett i blokka. Liverpool har hevet seg mer nå.

29Vertene kontrer

Shane Long og Højbjerg kombinerer seg fremover. Sistnevnte slår inn mot bakerste, men ballen er for høy for Long som må se den gå ut til fem-meter.

30
Roberto FirminoSvakt skudd fra Firmino

Prøver seg fra 18 meter.

Fabinho sitt gjennomspill mot Salah blir headet ut i farlig rom. Firmino lader kanonen for en volley, men blir såpass presset at han aldri får skikkelig treff, og ballen segler over målet til Gunn.

34
Mohamed SalahOffside på Salah

Gode tendenser fra Liverpool.

Robertson slår en spennende stikker mot Salah, men sistnevnte går i en hårfin offside. Southampton fikk uansett slått ballen til corner.

36

36Var Salah i offside?

På tv-bildene kan det se ut som om Mohamed Salah var i en hårfin offside i forkant av scoringen. Linjemannen holdt likevel flagget nede.

37
Sadio ManéLiverpool presser på!

Mané får nesten hodet på et innlegg.

Firmino får en meter rom på venstre-kanten, og slår inn mot Mané. Ballen er akkurat litt for høy til at han får headet den mot mål. Liverpool har hevet seg etter scoringen.

44
Southampton
Farlige på venstre-kanten

Nok en gang kommer Højbjerg seg fri på venstre-kanten, og får slått inn. Van Dijk får ballen unna farlig område. Southampton har vist seg å være sterke på denne siden i dag, og har skapt flere farligheter der.

45

45Ett minutt legges til

Det blir lagt til ett minutt i denne første omgangen.

45Lagene er like langt etter de første 45

Pause

Lagene går til pause på stillingen 1-1, etter scoringer fra Shane Long og Naby Keita.

Pauserefereat

Et passivt og tilsynelatende nervøst Liverpool lot seg overrumple det første kvarteret, da et hissig hjemmelag var beredt til å utnytte slurvete pasningsspill fra de tilreisende.

Scoringen kom da et innlegg ble stusset over van Dijk og Robertson, og Shane Long hadde tid og plass til å kontrollere ballen og skyte i hjørnet fra 5-meteren. Sakte men sikkert spilte imidlertid Liverpool seg inn i kampen, da de overtok ballinnehavet dog uten å skape farlige sjanser.

Trykket mot målet til Southampton ble imidlertid stadig sterkere og etter et langt angrep kom endelig utligningen. Et langt innlegg fra Alexander-Arnold mot bakre stolpe ble headet ned mot stolperoten av Naby Keita, og ballen fikk så vidt lurt seg over streken.

Liverpool må beholde initiativet etter pause, mot et hjemmelag som har brukt mye krefter i 1.omgang, og forhåpentligvis kommer da også det sjanseskapende spillet.

46Vi er i gang igjen!

45 svært viktige minutter gjenstår på St. Mary's nå.

48
Southampton

49
Southampton
Gult kort

50Corner Southampton

Et innlegg kommer fra høyre, og van Dijk får akkurat hodet på ballen. Redmond fyrer av på returen, og den går til hjørnespark. Det får Firmino klarert.

52
Southampton

55Vertene styrer kampen

Southampton har startet den andre omgangen slik de startet den første, med å presse Liverpool hardt, og komme til muligheter. Liverpool sliter med å få kontroll på ballen og å skape sjanser.

57
Naby KeitaRopes på straffe!

Keita blir felt inne i boksen!

Naby Keita kommer seg inn i boksen i høy fart, og slår ballen forbi Yoshida. Stopperen feller Keita, men dommer mener han tar ballen. Burde fort vært straffe til Liverpool der!

59
Inn: Jordan Henderson (Ut: Trent Alexander-Arnold)Tidlig dobbelt-bytte for Liverpool

Klopp vil ha friske bein på midtbanen.

59
Inn: James Milner (Ut: Georginio Wijnaldum)Milner og Henderson inn for Alexander-Arnold og Wijnaldum

Får inn kaptein og vise-kaptein når det må gjøres grep.

61
Southampton
Målscorer Long går av banen

Josh Sims kommer inn for Shane Long.

62

65Milner har gått inn på høyrebacken

Etter innhoppet har James Milner lagt seg på høyrebacken da Alexander-Arnold også gikk av.

66

73
Southampton
Drøyer tiden

Bertrand bruker lang tid på faste situasjoner, men får bare tilsnakk fra dommeren.

74
Andy RobertsonSvakt innlegg

Robertson er fri på kanten, men bommer på innlegget.

Mané spiller lekkert gjennom Robertson ute til venstre, som prøver å finne Salah på bakerste, men innlegget er for hardt og høyt til å bli farlig.

75
Southampton

77To mann nede med skade

To Southampton spillere ligger nede med skade etter en corner.

Bednarek og Bertrand er nede for telling. Liverpool-spillerne vil gjerne ha dem på beina igjen slik at kampen kan fortsette. Ser ut til at begge kan spille videre.