SETTER INN LEDERMÅLET:  Sadio Mané header inn 1-0-scoringen mot Chelsea.

Carragher forklarer hvorfor Mané er så viktig for Liverpool

Jamie Carragher sammenligner Sadio Mané med John Barnes, og forklarer hvem han helst hadde mistet i sesonginnspurten – Mané eller Salah.

Mané har hatt en strålende sesong for Liverpool, hvor han har bidratt med 18 scoringer i Premier League. Kun Mohamed Salah og Sergio Agüero har flere med sine 19. Den gamle stopperkjempen Jamie Carragher forklarte viktigheten til Mané under Monday Night Football SkySports.

– Det er ikke bare målene han scorer, det er viktigheten av målene. Det viktigste målet er det første målet, og vi ser veldig sjeldent at lag taper eller spiller uavgjort fra den posisjonen. Du kan gå gjennom Liverpools siste elleve kamper, og Mané scorer det første målet i de fire største seierne, sier Carragher. 

Sammenligner Mané med John Barnes

Gjennom sesongen har spesielt Virgil van Dijk og Alisson blitt trukket frem som nøkkelspillere for Liverpool – sammen med Salah. Dette har ført til at Carragher mener at Mané kanskje ikke har fått den oppmerksomheten han fortjener.

– Jeg tror han noen ganger går under radaren. Du har Salah, Virgil van Dijk i forsvar, praten om keeperen, og påvirkningen disse spillerne har hatt for at Liverpool går for sin første tittel på nesten 30 år, sier Liverpool-legenden.

– Han er den beste kantspilleren Liverpool har hatt på mange år. Du må gå tilbake til John Barnes for å finne sist Liverpool hadde en spiller som det, og det er stort, fordi jeg tror at Barnes er en av de fem eller seks beste spillerne som noen gang har spilt for Liverpool.

Under mandagens sending ble Carragher spurt av sin kollega, Gary Neville, hvem han hadde mistet av Salah og Mané i sesonginnspurten – dersom han måtte velge.

– Salah. De har like mange mål, og jeg er en massiv fan av Mané, svarte Carragher etter å ha tenkt seg om en liten stund.

– Kantspillerne vil være den avgjørende faktoren

Da Mané kom til Liverpool sommeren 2016 hadde klubben akkurat endt Premier League på en begredelig åttende plass. Sesongen etter ble det topp fire og endelig spill i Champions League igjen – for kun andre gang på syv sesonger.

– Folk snakker om Jürgen Klopp og signeringen av Salah, som har vært utrolig, og van Dijk, men Mané er han som fikk Liverpool tilbake i toppen, mener Carra.

– Han var Klopps første store signering, og det var han som fikk Liverpool tilbake i topp fire. Den neste sesongen var det Champions League-finale, og denne sesongen kjemper de om tittelen. Han er den ene som har vært der helt fra begynnelsen.

Midtstopperen med 737 kamper i Liverpool-trøya tror kantspillerne blir helt avgjørende i sesonginnspurten.

– Hvis Liverpool eller Manchester City vinner ligaen, kommer det til å være kantspillerne som er den avgjørende faktoren.

– Da vi utfordret Manchester United i 2009, hadde vi ikke den kantspilleren. Jeg snakker ikke bare om disse lagene, gå tilbake i historien over lag som har vunnet tittelen. Kantspillerne står frem enormt, avslutter Carragher.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
25.06.2019 kl 20:29

Benekter igjen at det har vært samtaler om Pépé

Mohamed Bouhafsi hevder at de helrøde fortsatt er med i jakten. Det avkreftes fra LFC.

+
25.06.2019 kl 18:55

Jaap Stam sendte unggutten ned til reservelaget for å gjøre ham mer aggressiv

Sepp van den Berg omtales som en spiller med et «enormt potensial».

+
25.06.2019 kl 15:32

Alberto Moreno har funnet seg ny klubb

Venstrebacken returnerer til hjemlandet, og skal være klar for Villarreal.

+
25.06.2019 kl 12:21

Ville byttet bort Champions League for Afrikamesterskapet

Sadio Mané innrømmer hvor mye det betyr for han å vinne Afrikamesterskapet med Senegal.

+