– Det er som å spørre om hvem du helst vil at konen din skal forlate deg for

Liverpool-fans som vil heie på Manchester United, og Man Utd-fans som må velge mellom pest og kolera. Mye følelser er i sving i kveld.

24. apr 2019 kl 08.49 Arve Vassbotten

– Alle vil ønske at Manchester United vinner. Det er noe jeg aldri har sett før og sannsynligvis aldri vil se igjen, sier Paul Tremarco, som driver puben The Arkles ved Anfield til The Times.

Det 178. Manchester-derbyet er full av poenger, som også påvirker oss Liverpool-fans.

Manchester City må vinne for å beholde tabelltoppen i Premier League, og fortsette å ha skjebnen i egne hender.

Manchester United trenger alle poengene de kan få i kampen om topp fire, som vil gi Champions League-spill neste sesongen.

Også har man oss Liverpool-supportere da, som håper på en tjeneste fra våre bitreste rivaler i jakten på den 19. serietittelen, i så fall en mindre enn det Manchester United nå har.

– Betyr ikke at man ønsker at Man Utd skal tape

– Jeg spurte Manchester United-fans på Twitter-kontoen min om hva som var det minste av to onder når det kom til hvem som vinner ligaen. 15000 stemte, og 85 prosent ville heller at City skulle vinne den. Det er som å spørre om hvem du helst vil at konen din skal forlate deg for, men City betyr mindre enn Liverpool. De ser Liverpool som en større rival, sier Andy Mitten, som er redaktør i United We Stand fanzinen.

City betyr mindre enn Liverpool. De ser Liverpool som en større rival.Andy Mitten

Oli Winton i Manchester United Supporters Trust, tror likevel ikke dette er en kamp der United-fansen vil ønske å tape.

– Jeg vil heller at Manchester City vinner tittelen enn Liverpool, men det er noe annet enn å ønske at Manchester United skal tape en kamp for at det skal skje. Manchester United trenger å vinne kampen for å prøve å komme på fjerdeplass. Det vil ha stor betydning for neste sesong.

– Et derby er et derby, og jeg kan ikke noen gang se for meg å ikke ønske at United skal vinne, sier han.

Avspark er klokka 21 onsdag kveld, og kampen sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]