– Det er vanskelig å beskrive dette

Virgil van Dijk var veldig stolt etter å ha blitt kåret til årets spiller.

29. apr 2019 kl 08.59 Arild Skjæveland

Søndag kveld fikk Virgil van Dijk den store pokalen som er beviset på at han er årets spiller i Premier League, stemt frem av spillerne selv. Midtstopperen er den første forsvarsspilleren siden John Terry for 14 år siden som vinner prisen.

– Det er veldig vanskelig å beskrive dette med ord. Jeg mener det er den største ære du kan få som spiller når du stemmes frem som årets spiller av spillerne du møter hver uke. Det er veldig spesielt, og jeg er veldig stolt og beæret over å vinne dette, sier Van Dijk i et intervju som er gjengitt på Liverpoolf.com.

Før John Terry var den forrige forsvarsspilleren som vant Paul McGrath. Det var i 1992-93 sesongen.

– Det er spesielt, definitivt. Når du ser på standarden på angriperne og playmakerne vi har i denne ligaen, så er det utrolig. Når du ser på de nominerte, og hvilken kvalitet det er, så er det veldig spesielt at spillerne i ligaen stemte på meg, sier han.

Trekker frem lagkameratene

Nederlenderen får mye av æren for at Liverpool bare har sluppet inn 20 ligamål denne sesongen. Han trekker frem lagkameratene.

– Nøkkelen til måten vi forsvarer oss på er at vi gjør det sammen. Forsvar starter fra toppen. Måten spissene våre presser forsvarsspillerne på er utrolig. Jeg ønsker ikke å bli satt under press av slike spillere, og selv om motstanderen kommer forbi det presset, så har vi en midtbane som jakter deg ned til enhver tid.

– Det gjør ting mye lettere for den bakre fireren og keeperen, siden vi ikke er under press, men dersom vi er det så å vi fortsatt håndtere det, og det synes jeg vi har gjort ganske bra.

– Jeg er veldig glad for måten jeg spiller på for tiden, og hvor jevnt jeg presterer i tillegg til at jeg er i god fysisk form. Jeg trenger ikke å se for langt frem. Akkurat nå er vi i en tett tittelkamp, og vi er i semifinalen av Champions League mot et fantastisk lag som trolig har den beste spilleren.

– Vi tar det bare kamp for kamp. Nå er tiden inne for å fokusere på Barcelona i midtuken, og så mot den store kampen mot Newcastle. Jeg vil ikke se for langt frem, og de eneste målene jeg vil sette er mine personlige mål med Liverpool, sier han.

Barcelona - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]