– Jordan har hatt den vanskeligste jobben i fotball de siste 500 årene

– Jordan har hatt den vanskeligste jobben i fotball de 500 siste årene

7. apr 2019 kl 11.18 Arild Skjæveland

Det var tydelig at det betydde mye for Jordan Henderson da han satte inn 3-1 borte mot Southampton fredag kveld. Kapteinen hadde mye som skulle ut.

– Målet betydde mye for ham og for oss. Han er bare en fantastisk gutt. Han fortjener all skryt, men det er ikke så mye han får, sier Jürgen Klopp i et intervju med Telegraph.

Klopp er overrasket over kritikken kapteinen hans har fått.

– Slik jeg ser det er «Hendo» en strålende spiller. Han er kapteinen vår, og en fantastisk karakter. Dersom jeg måtte skrive en bok om Henderson ville den blitt på 500 sider, sier manageren.

Vanskeligste jobben på 500 år

Klopp mener 28-åringen har hatt en fryktelig tøff jobb, på grunn av den han skulle erstatte.

STOR OPPGAVE:
STOR OPPGAVE:  Jürgen Klopp beskriver oppgaven med å erstatte Steven Gerrard som den største i fotballen på 500 år.

– Den tøffeste jobben i fotball de 500 siste årene var å erstatte Steven Gerrard. Folk tenker at dersom det ikke er Stevie, så er det ikke godt nok. Han har håndtert det utmerket, og kan være veldig stolt.Nå må vi tenke på fremtiden, og han er en svært viktig del av vårt lag, sier Klopp.

Hendersons rolle i laget har endret seg flere ganger siden Klopp kom.

– Da jeg kom hit og først tenkte på laget, var «Hendo» en boks til boks-spiller. Vi gjorde ham til en nummer 6, og det er bra. Jeg tror det har hjulpet ham mye å spille i ulike posisjoner. Jeg har allerede sagt at det ikke betyr at han ikke kommer til å spille som nummer 6 igjen. Han synes det gir mening, og det er helt sant. Vi spiller ulike systemer.

– James Milner og «Hendo» var begge veldig tente, og det hjalp oss mye.

På de 11 siste kampene Liverpool har spilt, har Henderson kun spilt 90 minutter i to av dem. Det var hjemme mot Bayern München og borte mot Everton.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Porto. Den spilles på Anfield tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]