Klopp blir stadig minnet om det han sa da han ble ansatt

Liverpool-manageren innrømmer at han fortsatt ikke har oppnådd det han ønsket da han kom til klubben.

20. apr 2019 kl 10.57 Einar Kvande

Jürgen Klopp er opptatt av at fremgangen som hans lag utvilsomt har hatt denne sesongen skal omsettes i trofeer. Tyskerens fjerde sesong på Anfield nærmer seg slutten, og han blir stadig minnet om at han fortsatt ikke har sølvtøy å vise til.

Han har ført Liverpool til tre cupfinaler, men har tapt alle tre. Denne sesongen kjempes det på to fronter. Liverpool er i semifinalen i Champions League, hvor Barcelona står mellom de røde og en finale, og det kjempes med Manchester City om ligagullet.

– Mange minner meg stadig vekk om hva jeg gjorde da jeg kom til klubben og signerte en treårskontrakt. Jeg uttalte at innen fire år har vi trolig vunnet noe. Det har ikke skjedd ennå, siteres en selvkritisk Klopp av Liverpool Echo.

– Både jeg og klubbledelsen forsøker å gjøre denne klubben så suksessfull som mulig. Jeg aner ikke hvor lang tid det vil ta. Men jeg er veldig godt fornøyd med posisjonen vi befinner oss i akkurat nå.

Jeg er veldig godt fornøyd med posisjonen vi befinner oss i akkurat nå.Jürgen Klopp

– Vi er ikke helt der vi ønsker å være ennå, men vi er i en Champions League-semifinale for andre år på rad, noe som er veldig spesielt. Så mange lag har forsøkt i år igjen, og det skjedde ikke for dem av ulike grunner. Vi trenger selvsagt litt flaks av og til. Ville vi ha trodd at vi skulle nå semifinalen igjen før hjemmekampen mot Napoli?

– Vi ligger godt an, men vi er ikke i mål ennå. Vi har mye vi må forbedre. Vårt problem er at de andre lagene sover ikke de heller, og har også tatt mange gode avgjørelser. Jeg vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

Kjemper en mer positiv kamp denne sesongen

Liverpool kjemper også med Manchester City om Premier League-tittelen, og neste hinder på veien der er Cardiff City på bortebane i morgen.

– Vi føler fortsatt ikke noe press. Vi ser dette som en mulighet, bedyrer Klopp.

– Vi har noen utrolig sterke konkurrenter. Vi må vinne alle våre gjenstående kamper, noe som er vanskelig nok, og så heter laget vi konkurrerer med Manchester City. Det gjør ikke livet enkelt. I Champions League er situasjonen ganske lik, da vi skal møte Barcelona.

– Det finnes ikke mange lag som er sterkere i verden, så vi kan ikke tro vi er halvveis i mål. Vi er med. Og dersom du er med, kan du vinne, og det er hva vi skal forsøke å gjøre.

– Det er slik jeg ser dette på lang sikt også. Vi kjemper en mer positiv kamp nå enn forrige sesong. Det er mer press å kjempe for en plass blant topp fire, for det endrer så mye dersom du ikke kommer med i turneringen. Å kjempe om ligamesterskapet er mye positivt. Vi forsøker å vinne det, men det er en vanskelig jobb.

– Vi kan sitte å prate nå, men på søndag må vi svette og jobbe masse for å komme ut av ulike situasjoner. Klarer vi det, har vi en sjanse til å vinne i Cardiff også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]