LEDER MED TO MÅL:  Et bortemål mot Porto vil være viktig for Mohamed Salah og Liverpool.

Eneste kvartfinalelag som har vunnet alt hjemme

Av de gjenværende lagene i Champions League er det kun Porto som har en feilfri hjemmestatistikk.

I Liverpool-leiren bytter man nå fokus fra Premier League til Champions League. De røde har en komfortabel 2-0 ledelse med seg fra den første kvartfinalen mot Porto, når de gjester Estadio do Dragao i morgen kveld. Men det er likevel grunn til å være på vakt for Jürgen Klopp og hans disipler.

Porto er nemlig det eneste gjenværende laget i Champions League som har vunnet samtlige av sine hjemmekamper i turneringen, inkludert en 3-1 seier over Roma.

Man må også helt tilbake til kampen mot Liverpool forrige sesong for å finne sist den portugisiske klubben ikke scoret i en hjemmekamp i Champions League.

Portos største trussel er trolig spissen Moussa Marega, som var en håndfull for Liverpool-forsvaret også på Anfield. Han har scoret i alle Portos fire hjemmekamper i Champions League denne sesongen.

Har aldri tapt mot Porto

Sergio Conceicaos lag vil være ute etter sin femte strake hjemmeseier i Europas gjeveste klubbturnering. Det er over 20 år siden de blå og hvit-stripete sist kunne skilte med en slik prestasjon.

Liverpool kan imidlertid slå i bordet med at de har gått videre fra samtlige ni utslagsrunder i europacupene hvor Jürgen Klopp har ledet laget. Fire i Europa League i 2015/16, en i Champions League playff-off i 2017/18 og fire i cupspillet i Champions League siden starten av forrige sesong.

De røde har heller aldri tapt en europacupkamp mot Porto. Lagene har spilt mot hverandre sju kamper. Liverpool har vunnet fire og tre har endt uavgjort. De røde har også holdt buret rent i tre av disse kampene.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.04.2019 kl 16:59

Wilson ble helten på overtid

Den utlånte angriperen scoret ikke bare ett, men to mål på overtid.

+
22.04.2019 kl 15:29

– United spiller for å få Champions League-fotball, og trenger et resultat

Virgil van Dijk håper på hjelp fra erkerivalen, men sier at de først og fremst må hjelpe seg selv.

+
22.04.2019 kl 12:24

Hvem er raskest av Salah, Mané, van Dijk og Gomez?

Joe Gomez har sin teori om spørsmålet.

+
22.04.2019 kl 10:25

«Liverpool vil være tittelutfordrere fra nå av. Denne sesongen er bare starten.»

Fundamentet for titteljakten i 2008/2009 ble bygget på sand. Nå er fundamentet i klubben et helt annet.

+