Eneste kvartfinalelag som har vunnet alt hjemme

Av de gjenværende lagene i Champions League er det kun Porto som har en feilfri hjemmestatistikk.

16. apr 2019 kl 08.29 Einar Kvande

I Liverpool-leiren bytter man nå fokus fra Premier League til Champions League. De røde har en komfortabel 2-0 ledelse med seg fra den første kvartfinalen mot Porto, når de gjester Estadio do Dragao i morgen kveld. Men det er likevel grunn til å være på vakt for Jürgen Klopp og hans disipler.

Porto er nemlig det eneste gjenværende laget i Champions League som har vunnet samtlige av sine hjemmekamper i turneringen, inkludert en 3-1 seier over Roma.

Man må også helt tilbake til kampen mot Liverpool forrige sesong for å finne sist den portugisiske klubben ikke scoret i en hjemmekamp i Champions League.

Portos største trussel er trolig spissen Moussa Marega, som var en håndfull for Liverpool-forsvaret også på Anfield. Han har scoret i alle Portos fire hjemmekamper i Champions League denne sesongen.

Har aldri tapt mot Porto

Sergio Conceicaos lag vil være ute etter sin femte strake hjemmeseier i Europas gjeveste klubbturnering. Det er over 20 år siden de blå og hvit-stripete sist kunne skilte med en slik prestasjon.

Liverpool kan imidlertid slå i bordet med at de har gått videre fra samtlige ni utslagsrunder i europacupene hvor Jürgen Klopp har ledet laget. Fire i Europa League i 2015/16, en i Champions League playff-off i 2017/18 og fire i cupspillet i Champions League siden starten av forrige sesong.

De røde har heller aldri tapt en europacupkamp mot Porto. Lagene har spilt mot hverandre sju kamper. Liverpool har vunnet fire og tre har endt uavgjort. De røde har også holdt buret rent i tre av disse kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]