LEDER MED TO MÅL:  Et bortemål mot Porto vil være viktig for Mohamed Salah og Liverpool.

Eneste kvartfinalelag som har vunnet alt hjemme

Av de gjenværende lagene i Champions League er det kun Porto som har en feilfri hjemmestatistikk.

I Liverpool-leiren bytter man nå fokus fra Premier League til Champions League. De røde har en komfortabel 2-0 ledelse med seg fra den første kvartfinalen mot Porto, når de gjester Estadio do Dragao i morgen kveld. Men det er likevel grunn til å være på vakt for Jürgen Klopp og hans disipler.

Porto er nemlig det eneste gjenværende laget i Champions League som har vunnet samtlige av sine hjemmekamper i turneringen, inkludert en 3-1 seier over Roma.

Man må også helt tilbake til kampen mot Liverpool forrige sesong for å finne sist den portugisiske klubben ikke scoret i en hjemmekamp i Champions League.

Portos største trussel er trolig spissen Moussa Marega, som var en håndfull for Liverpool-forsvaret også på Anfield. Han har scoret i alle Portos fire hjemmekamper i Champions League denne sesongen.

Har aldri tapt mot Porto

Sergio Conceicaos lag vil være ute etter sin femte strake hjemmeseier i Europas gjeveste klubbturnering. Det er over 20 år siden de blå og hvit-stripete sist kunne skilte med en slik prestasjon.

Liverpool kan imidlertid slå i bordet med at de har gått videre fra samtlige ni utslagsrunder i europacupene hvor Jürgen Klopp har ledet laget. Fire i Europa League i 2015/16, en i Champions League playff-off i 2017/18 og fire i cupspillet i Champions League siden starten av forrige sesong.

De røde har heller aldri tapt en europacupkamp mot Porto. Lagene har spilt mot hverandre sju kamper. Liverpool har vunnet fire og tre har endt uavgjort. De røde har også holdt buret rent i tre av disse kampene.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.07.2019 kl 17:07

Derfor blir Lonergan med til USA

John Achterberg forklarer hvorfor Liverpool tar med seg Andy Lonergan til USA, og hva han håper partene kan få ut av avtalen.

+
16.07.2019 kl 15:48

På innsiden av den emosjonelle kampen

Nå kan du se det som skjedde bak kulissene i Liverpools treningskamp mot Bradford i en ny episode av «Inside pre-season».

+
16.07.2019 kl 14:36

Liverpools kommersielle direktør er ferdig i klubben

Etter åtte år i klubben, har Liverpools kommersielle direktør, Olly Dale, bestemt seg for å forlate sin stilling i klubben.

+
16.07.2019 kl 09:20

– Ville vært vanskelig for Philippe å spille for noen av Liverpools rivaler

Philippe Coutinhos agent mener det vil være nær umulig med en overgang til en annen Premier League-klubb enn Liverpool.

+