– Målet er å vinne både Premier League og Champions League

Alisson Becker har store ambisjoner.

2. apr 2019 kl 22.06 Arild Skjæveland

Liverpool topper i skrivende stund Premier League, og skal spille kvartfinale i Champions League. Tidligere har det vært snakk om at de helrøde bør prioritere for å gi seg selv den beste sjansen til å vinne ligaen, men det er uaktuelt for klubbens sisteskanse.

– Vi har våre målsetninger, og kjemper for det. Målene er å vinne ligaen og alt vi deltar i - så Champions League i tillegg, sier Becker til Liverpool Echo.

– Dette er et stort lag, alltid fokusert på neste kamp og utfordringen. Vi kan ikke velge hva vi skal gå for. Dersom jeg kunne, ville jeg valgt begge deler.

– Det er to store turneringer. Det er selvsagt lenge siden Liverpool har vunnet Premier League, men vi ønsker å kjempe for begge deler, sier han.

Skryter av lagkameratene

Brasilianeren mener det er få ego i Liverpools garderobe.

– I fotball generelt kan det være mye forfengelighet. Noen spillere ser bare på seg selv, og kan være egoistiske når de bare fokuserer på sine egne interessere. Slikt ser du ikke i denne klubben. Jeg ser at alle jobber for det samme målet, og jobber for å oppnå det.

AMBISIØS:
AMBISIØS:  Alisson Becker har satt seg store mål for denne våren.

Virgil van Dijk er en av favorittene til å bli kåret til årets spiller i England.

– Det er fint å spille med ham, og med alle mine lagkamerater. Van Dijk er en veldig viktig spiller for laget vårt, og måten han spiller på gir oss stabilitet, med måten han forsvarer på lange baller, cornere og dødballer, sier Alisson.

De helrøde har bare sluppet inn 19 ligamål denne sesongen.

– Jeg har mye beskyttelse foran meg med Virgil ogJoel Matip, og de andre forsvarsspillerne som Dejan Lovren og backene har også vært viktige.

– Noen ganger tar vi risiko fordi vi er et lag som liker å bygge opp spillet bakfra, og det starter med målvakten. Det utgjør en stor forskjell for laget vårt, for når du spiller deg ut bakfra med kvalitet så får angriperne bedre baller å jobbe med, og setter spissene i bedre posisjoner.

– Jeg vet at jeg må jobbe hardt hver dag, for jeg er del av en stor klubb, som har store planer og store mål. Jeg må ta det ansvaret, sier 26-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]