Motiveres av finaletapet i Kiev - ikke det som skjedde i 2014

Jürgen Klopp ber supporterne om å lage like mye lyd som mot Tottenham.

13. apr 2019 kl 13.23 Arild Skjæveland

Det er klart for den siste «storkampen» for Liverpool i Premier League denne sesongen. Chelsea er det siste laget fra topp seks-klubbene de helrøde skal møte.

I oppbyggingen til kampen har mye handlet om sist Liverpool var med i tittelkampen. For fem år siden var igjen Chelsea den siste store utfordringen i innspurten. Da ble det 2-0 tap på Anfield, og Manchester City vant ligaen. Det bruker ikke Jürgen Klopp mye tid på.

– Det er ikke viktig å snakke om hva som skjedde. Det er for lenge siden. Vi har nok av grunner til å være positive om oss selv, sier Klopp i et intervju med Guardian.

– Vi har nok av grunner til å være positive om oss selv. Denne sesongen var det allerede annerledes da vi kom tilbake, på grunn av de negative tingene vi erfarte selv i den siste kampen forrige sesong. Guttene har gjort det veldig bra så langt, og det er grunnen til at vi fortsatt kjemper om ligatittelen.

Ber publikum om å lage mye lyd

Klopp ønsker et livlig Anfield for kampen mot Chelsea.

– Jeg håper ikke folk kommer inn på stadion og føler det slik, for vi trenger den same atmosfæren som vi hadde i Tottenham-kampen, sier Klopp.

– For fire år siden lå vi under 2-1 mot West Brom, og tapte 2-1 mot Crystal Palace, og 15.000 mennesker forlot stadion fordi de tenkte «ok, jeg ønsker å unngå trafikken». Det var da jeg sa at jeg følte meg alene. Mot Tottenham var det helt motsatt av det. ingen tenkte «de har rotet det bort igjen». De tenkte heller at de kunne stå opp og gå for det. Akkurat slik var det.

– Jeg vet ikke om det har vært slik i de siste 5-10 årene, men det er slik nå, og det er glimrende. Det kommer til å komme nervøse øyeblikk og vanskeligheter i kampen, men akkurat nå ser vi klare ut til å håndtere det, og det er jeg glad for.

MØTER CHELSEA:
MØTER CHELSEA:  Liverpool tar imot Chelsea på søndag.

Sammenligner sesongen med en 400-meter

Manageren sammenligner årets sesong med en 400-meter.

– Dersom du tar en 400-meter, så starter alle løperne samtidig. Etter 200 meter er det fortsatt noen samlet. Etter 300 meter er det to igjen, og de siste 100 meterne må du gi alt det du har, sier han.

– Dette er innspurten på sesongen, og du må bruke hele kroppen og hvert eneste fiber. Det er det vi gjør. Vi gjorde dette mye i første del av sesongen også, og det viser hvor modne guttene er.

Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.30 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]