Origi har passert Sturridge og Shaqiri i køen

Belgieren virker som Jürgen Klopps foretrukne våpen fra benken.

5. apr 2019 kl 10.50 Arild Skjæveland

Liverpool ønsket å selge Divock Origi i fjor sommer. Klubben hadde kommet til enighet med Wolverhampton om en overgangssum, men spilleren selv ville ikke til Molineux.

Han fikk sine 11 første minutter for sesongen i bortetapet mot Røde Stjerne i november, men da han fikk en ny sjanse mot Everton nesten en måned senere sørget han for at det ble tellende. Han kom inn og erstattet Roberto Firmino i det 84. minutt. 12 minutter senere var han våken og headet inn 1-0 etter at Jordan Pickford hadde gjort en kjempetabbe.

– «Div» gjør det veldig, veldig bra på trening. Det stemmer at han ikke hadde sin beste tid verken personlig eller som fotballspiller, da han ikke var så mye involvert. Han kjente nok på det en stund, men så kom han ut av det. Nå har lenge prestert på et veldig høyt nivå på trening, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Får skryt av manageren

Origi har scoret tre mål og har én målgivende i de 14 kampene han har vært involvert denne sesongen. Han har bare spilt 497 minutter, og kun tre kamper har vært fra start.

Både mot Fulham og Tottenham var det Origi, og ikke Xherdan Shaqiri eller Daniel Sturridge som kom inn da Liverpool trengte et mål.

– Dersom vi har muligheten til å spille 11 mot 11, og «Div» er på det andre laget, så er han en veldig utfordrende spiller å møte. Han kan spille i minst to posisjoner, og det er bra. For oss er det viktig med hurtighet på vingene, og størrelsen hans gjør ham viktig på defensive dødballer, sier Klopp.

– All honnør til «Div». Han har gjort det veldig bra, og det er absolutt fortjent. Ikke et eneste sekund han har spilt denne sesongen har han fått som gave.

Southampton er, sammen med Rennes og Everton, lagene Origi har scoret flest mål mot. Han har tre mål på fire kamper mot kveldens motstander, i tillegg til én målgivende.

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]