Jürgen Klopp forklarer hva han frykter mest i kampen mot Cardiff

Liverpool-manageren spår at hans eget lag vil ha ballen mye i søndagens kamp.

19. apr 2019 kl 17.17 Einar Kvande

– Vi kommer trolig til å ha ballen en del mer enn Cardiff, og da må vi benytte den godt. Vi må være veldig forsiktige så vi ikke får kontringer mot oss. Vi må være konsentrerte hele tiden, for hver dødball vil være en skikkelig scoringsmulighet for Cardiff. Det blir vanskelig. Da vil det være mange blå trøyer i og rundt vårt straffe-felt. Slik er det bare. Vi bør forvente det, sa Jürgen Klopp om søndagens motstander under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– Cardiff er i god form. For noen uker siden var det mange som trodde at Cardiff ville rykke ned, men de har fått gode resultater. De var veldig uheldige mot Chelsea. De tok ledelsen, men Chelseas utligningsmål så vi alle at var en klar offside. Så kom det et baklengsmål til også. De hadde tre poeng nesten i lomma, men fikk ingen. De har respondert godt siden, og det er imponerende, fortsatt Liverpool-manageren.

– Jeg tror hele byen står bak laget i kampen om fornyet kontrakt, og vi må reise dit og møte dette. Det vil vi gjøre, og vi er forberedt, så jeg tror vi skal klare å få et godt resultat uansett.

Mot slutten av en maraton

Klopp pratet også om hvordan treningsopplegget til Liverpool er nå mot tampen av sesongen.

– Vi gjør det vi kan for å trene guttene på akkurat riktig måte. Det handler om veldig individuelle tilpasninger i denne perioden. Preseason er mer for hele gruppen, og at vi gjør taktiske ting, kombinert med fysiske ting. Men i løpet av sesongen blir formen til spillerne bedre, og da handler det mer om hva vi gjør før og etter kampen.

– Alle fotballspillere har god fysikk, og kroppene deres responderer bra på trening. Det er som en maraton. Dersom du er kommet til 40 kilometer og fortsatt er i ledelsen, da tenker du ikke på de 40 kilometrene du allerede har tilbakelagt. Du tenker at det bare er to kilometer igjen. Det er slik vi føler at det er for øyeblikket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]