- Alle gode ting er tre

Jürgen Klopp reflekterer over sin tid i LFC, og ser fram til finalen mot Tottenham, som blir hans tredje som manager i Champions League.

19. mai 2019 kl 11.38 Torbjørn Flatin

- Vi kjenner godt til hverandre, men bortsett fra det er det en finale som ikke vil være noe forskjellig fra andre finaler i hvordan du forbereder deg, sier Jürgen Klopp i et intervju med uefa.com.

Laget Klopp kjenner godt er Tottenham, som var hans første motstander i en 0-0 kamp på White Hart Lane 17. oktober 2015 som manager for Liverpool FC. Ytterligere åtte kamper senere kan en si ringen er sluttet i og med finalen i Champions League i Madrid. Statistikken viser fire seire til Liverpool, fire uavgjorte, og et «beryktet» 4-1 tap på Wembley i oktober 2017.

Anfield har vært avgjørende

I intervjuet går Klopp inn på den reisen han så langt har hatt med Liverpool, og som han på ingen måte ser på som over. Det gjelder ikke minst store triumfer på Anfield, i Europa, og også det faktum at han nå står overfor sin fjerde finale i E-Cuper hvorav tre med Liverpool. Det vil i tillegg bli hans tredje finale i Champions League, mot Bayern for Borussia Dortmund i 2013, mot Real Madrid med Liverpool i 2018 og nå mot Tottenham i Madrid 1.juni.

- I Tyskland pleier vi å se: «Alle gode ting er tre», forklarer Klopp om et ordtak som også er godt kjent i Norge.

- I Mainz misset jeg opprykk to ganger og vi kom opp på tredje forsøk. Vi håper at det kan bli en gjentakelse i Champions League.


- Dette er den fjerde finalen i Europa for meg, noe som er kult. Jeg har hatt gode lag og spillere som har sprengt grenser for å komme dit.

- I løpet av de sesongene jeg har vært her at vi sendt ut noen sterke lag takket være Anfield, slik som Borussia Dortmund. I fjor slo vi ut et sterkt Manchester City med støtte fra Anfield. I år sendte vi ut Barcelona på Anfield, og vi slo også ut Bayern.

- Anfield har vært en avgjørende faktor for oss i Europa, men guttene har gjort en stor jobb og spilt glimrende fotball. Bortekampen mot Bayern er den beste bortekampen mitt lag har spilt i Europa. Det er flott å se en slik utvikling.

Stadig fremgang

Fremgang er i det hele tatt et nøkkelord med Liverpool under Jürgen Klopp. Det har vært en pågående prosess, selv om manageren avviser at hans tanker og ideer er vanskelig å utføre.

- Jeg tror spillerne visste etter fem dager hva mine ideer var. Det var klart at spillerne kjente til meg og de kjente til Dortmund.

- Det var klart hvordan vi ønsket å spille, men vi ønsket ikke å haste fram helt fra starten av, vi ønsket å utnytte til fulle de kvalitetene som spillerne hadde og gi dem mer selvtillit slik at de ville få troen på at de var de rette spillerne for Liverpool.

- Det er klart at den utviklingen som spillere har hatt har hjulpet oss mye. Det er det samme med nye spillere. Alisson og Virgil for eksempel, som har hatt den størst innflytelsen siden de har spilt i nesten alle kampene.

- Spillere som Fabinho og Shaqiri er også veldig viktige deler av laget, men de har ennå ikke nådd toppen av sitt spill. De har tatt viktige steg i sin utvikling.

- Reisen er ikke over, ikke for noen. Dette er bare starten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]