– Barcelona-kampen er en historie jeg kan fortelle til barna og barnebarna mine

Alisson Becker ser frem til sin første Champions League-finale.

20. mai 2019 kl 13.19 Arild Skjæveland

Det er under to uker til Liverpool skal spille Champions League-finale i Madrid.

Det var det ingen som trodde etter at laget hadde tapt 3-0 på Camp Nou 1. mai - men seks dager senere knuste de helrøde Lionel Messi og co på Anfield.

– Det er et minne jeg vil ha med meg for alltid. Det er en historie jeg kan fortelle til mine barn og barnebarn, sier Alisson til UEFA.com.

– Jeg håper bare at vi kan fullføre det. Dersom Gud vil, kan vi vinne en tittel, og det er hovedmålet vårt.

– Nå som jeg spiller her, har jeg fått oppleve de fantastiske tingene vi har fått til i årets Champions League, der vi tok oss til finalen på den måten som vi gjorde, og kom tilbake etter et vanskelig tap som mange mente var umulig.

Han mener det er fantastisk å få oppleve europacupkveldene på Anfield.

– Utrolig, utrolig. Jeg spilte her mot Liverpool og fikk erfare den kraften supporterne ga laget på banen. De legger mye press på deg, og det er ikke lett å spille mot oss her.

– Det var mulig takket være Gud, arbeidet vi la ned, stort engasjement og den utrolige støtten fra supporterne den kvelden, sier han.

Redningen mot Napoli

Alisson skal ha en stor del av æren for at Liverpool tok seg videre til sluttspillet i Champions League.

De helrøde måtte vinne med to mål, eller vinne 1-0, for å sikre avansement i siste gruppespillkamp mot Napoli.

De helrøde hadde sløst med sjansene, men ledet 1-0 i kampen i desember. På overtid fikk Napoli-spissen Arkadiusz Milik en kjempesjanse alene foran mål. Alisson kom ut, gjorde seg stor, og reddet. Hadde det blitt scoring ville Liverpool endt opp i Europa League.

– Det kunne ha endret alt på et sekund. Men uten tvil - redningen mot Napoli var nesten det siste som skjedde i kampen, og den redningen kan ses på som en scoring vil jeg si. Lagkameratene mine spilte også sin rolle, og det var det som gjorde det så spesielt. Det å være del av denne gruppen, og kunne hjelpe dem. De er så utrolige spillere.

Champions League-finalen mot Tottenham spilles i Madrid 1. juni kl. 21.00, og sendes på Viasat 4, Viaplay, TV 2, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]