Klopp om comebacket mot Barcelona:– Dette er Liverpool, det er mulig her

Jürgen Klopp deler sine tanker rundt comebacket mot Barcelona, hva som har gjort at klubben nå er med å kjempe om sølvtøy og jakten på to troféer.

11. mai 2019 kl 11.46 Odd Sindre Tonning

For at Liverpool skal kunne løfte Premier League troféet på søndag, for første gang siden 1990, er de avhengige av å få hjelp fra Brighton når de tar imot Manchester City på Amex Stadium, samtidig som at Liverpool selv må gjøre jobben sin hjemme mot Wolverhampton.

Comeback-kings

Men skal vi tro Jürgen Klopp, så er ikke sølvtøyet det som er verdt mest denne sesongen.

– Et øyeblikk som dette (comebacket mot Barcelona) er verdt mer enn sølvtøy. Dersom du sliter i en kamp, de treffer stolpen og tverrliggeren, men du vinner kampen, er det godt å se tilbake å si «Det året vant vi, åh så heldige vi var». Det er en fin historie, men det hjelper ikke med utviklingen, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com.

Etter det utrolige comebacket mot Barcelona har Liverpool skapt overskrifter over hele verden. Klubben har nesten blitt kjent for sine fantastiske comeback på Anfield under Klopp, etter at de mellom annet kom tilbake på utrolig vis mot Dortmund i Europa League i 2016 for å sikre seg en semifinaleplass det året laget kom helt til finalen.

– Det er akkurat det bildet vi ønsker å tegne for verden på utsiden. Dette er Liverpool, det er mulig her, det er mulig i denne klubben og i denne byen med folkene rundt. Det er bildet, fortsetter Klopp.

Søndag er vår siste kamp i Premier League denne sesongen. Dersom vi kan vinne den kampen, så er det ikke i våre hender hva vi får ut av det, men det gjør ikke denne sesongen noe mindre god. Det er bare en annerledes avslutning.

Skal lære fra fjoråret

I tillegg til å kjempe om tittelen i Premier League, er også Liverpool klare for finalen av Champions League. Etter å ha tapt en finale i både Europa League og Champions League som Liverpool-trener, håper Klopp at de har lært fra de foregående sesongene, og kan dra nytte av det mot Tottenham 1. juni.

– Jobben er å utvikle oss så mye og så godt som mulig, så det blir mer og mer sannsynlig at du vinner sølvtøy og det er det vi har gjort så langt. Nå har vi kommet til en finale og vi skal spille den, lære fra de siste årene og se hva vi kan gjøre der.

Han mener at laget allerede har tatt steg denne sesongen, mellom annet i evnen de nå har til å kontrollere kamper på en helt annen måte enn de har klart tidligere.

Det handler ikke om hva slags fotball vi kan spille. Jeg er fornøyd med de store stegene vi har tatt i ulike aspekter ved spillet.

– Tidligere pleide vi å slite med å kontrollere kamper, og så i begynnelsen på denne sesongen hadde vi øyeblikk når vi ledet 1-0 og det så ut som om vi senket tempoet på kampen og prøvde å kontrollere inn en seier, mens folk ønsket å se mer fotball fordi de ikke er vant med sånt. Men vi måtte ta steg og utvikle oss.

Så er spørsmålet om stegene som har blitt tatt er nok til å sikre sølvtøy for klubben denne sesongen. Svaret på det vil vi få i løpet av de neste ukene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]