England vil beholde fire Champions League-plasser selv om City skulle bli utestengt

Topp fem kan holde for å sikre en Champions League-plass i 2020/21 - om UEFA utestenger City.

22. mai 2019 kl 11.00 Arild Skjæveland

Manchester City står i fare for å bli kastet ut av Champions League - men dersom det skjer, kan det trolig ikke skje før 2020/21-sesongen. Grunnen til det er at de første kvalifiseringsrundene til turneringen starter allerede i juni - og enhver form for straff kommer til å bli anket.

Champions League er den turneringen Pep Guardiola og eierne fra Abu Dhabi aller helst ønsker å vinne, men klubben står nå i fare for å bli ekskludert fra turneringen.

Etter dokumenter fra Football Leaks som ble publisert av Der Spiegel, satte UEFA i gang etterforskning av klubben. Det er hevdet at City har lurt seg unna UEFAs reglement, og har skjult inntektskilder og manipulert sponsoravtaler. I Manchester benekter de alt - men granskningsgruppen, ledet av den tidligere belgiske statsministeren Yves Leterme, mener at ekskludering er en passende straff. Nå er det opp til UEFAs egen domstol.

Dersom City dømmes, kan de anke avgjørelsen til CAS, som er idrettens voldgiftsrett i Lausanne i Sveits.

Beholder fire plasser uansett

Uansett hva som skjer, så kommer Premier League til å beholde fire plasser i turneringen i 2020/21-sesongen. Det har kilder i UEFA bekreftet til The Times.

Dersom Manchester City fortsetter å prestere slik de har gjort på banen, vil de garantert havne helt der oppe også neste sesong. Da kan det være nok å komme på femteplass i ligaen for å sikre seg en Champions League-plass for 2020/21.

Liverpool (2005-06), Chelsea (2012-13), Manchester United (2017/18) har alle kvalifisert seg for Champions League selv om de har kommet utenfor topp fire i Premier League. Arsenal kan gjøre det samme dersom de vinner Europa League-finalen i Baku om en uke - men aldri tidligere har femteplass i ligaen vært nok til å kvalifisere seg. De andre gangene har det vært gjennom å vinne en europacup.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]