Frode Øverlis nye mirakel

Pondus-tegner Frode Øverli følger opp 2005s mirakel-tegning med en 2019-versjon.

9. mai 2019 kl 14.38 [email protected]

VG har publisert en ny Liverpool-inspirert tegneseriestripe fra Frode Øverli.

Øverli har aldri lagt skjul på sine Liverpool-sympatier, som ofte kommer til uttrykk i hans tegneseriestriper. Tegningen fra 2005 gjorde inntrykk på mange Liverpool-supportere. Den viser Gud og Jesus som følger med på Champions League-finalen fra himmelen, og Gud som trekker på seg en Liverpool-drakt i pausen.

Da Liverpool snudde 0-3 til 3-3, for så å vinne på straffesparkkonkurransen på Atatürk stadion i Istanbul, var det nok mange som trodde at høyere makter hadde en finger med i spillet.

En oversatt kopi av stripen henger i Liverpools klubb-museum, takket være avdøde Thomas Larsen Bergheim som var tidligere styremedlem i supporterklubben.

2019s mirakel

ANFIELD-MIRAKELET:
ANFIELD-MIRAKELET:  Etter tirsdagens snuoperasjon mot Barcelona var det på tide med en ny versjon av 2005-stripen.

Som en oppfølger til den 14 år gamle stripen, tilbyr Øverli et gjensyn med Gud og hans sønn Jesus. Denne gang er junior kledd i Barcelona-drakt, og er litt snarlik Lionel Messi. Senior har fortsatt på seg Liverpool-drakt.

— Det er som om noen der oppe har drakten på og tenker på oss, sa Øverli til VG.

Liverpools comeback mot de katalanske kjempene er for mange nesten på høyde med mirakelet i Istanbul.

— I en slik stund går det jo av seg selv å lage stripen. Det kan nesten ikke kalles arbeid. Det var mye hardere å se kampen. Jeg satt bare og ventet på et bortemål. Den dustete bortemålsregelen, fortalte han til VG.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]