Guardiola om egne spilleres sang og financial fair play

Manageren til Manchester City har uttalt seg beskyldninger rettet mot hans spillere og klubb de siste dagene.

17. mai 2019 kl 17.41 Torbjørn Flatin

En video lagt ut på sosiale medier med spillere hos Manchester City som synger en versjon av «Allez, allez, allez», og hvor det heter i teksten at fans blir banket opp i gater og de er alltid ofre, har skapt stor harme blant Liverpools supportere, og blant fotballfans. Tankene går til den røde supporteren Sean Cox som ble angrepet utenfor Anfield for om lag et år siden og til tragedien på Hillsborough, selv om det ikke blir sunget direkte om dette.

City har kommet kom med en kort uttalelse om at det Cox og Hillsborough aldri var i deres tanker, eller deres hensikt, angående hva spillerne sang om.

Ingen hensikt å fornærme

Nå har også manager Pep Guardiola uttalt seg i samme ordelag.

«Hvis noen bare et sekund kunne tro at vi mente å fornærme disse to tragediene om Liverpool, å fornærme folk i Liverpool, da er det utrolig.»

«Vi var glade på egne vegne. Hvis vi har fornærmet noen om noe annet, da beklager jeg det, men det var aldri vår hensikt.»

«Dere vet jeg mener om sosiale medier, men det er ikke bare oss som gjør dette. Slik er det bare.»

Risikerer utestengelse

Manchester City undersøkes også av UEFA, ikke for første gang, angående mistanke om brudd på «financial fair play». Det har vært snakk om at klubben kan risikere å bli utelukket fra Champions League dersom økonomiske misligheter blir bevist i forhold til reglementet i UEFA.

«Jeg vet at vi vant Premier League og under de siste dagene er dette alt hva folk snakker om», kommenterer Guardiola om antatt beskyldningene om økonomisk snusk.

«Jeg har sagt det mange ganger, dersom UEFA bestemmer at vi har gjort noe galt, greit da blir vi straffet og utelukket. Inntil da er vi uskyldige.»

«Jeg har snakket med formannen og jeg har snakket med daglig leder, og vet nøyaktig hva de har gjort og jeg har stor tiltro til dem.»

«UEFA arbeider med advokater fra Man City og er villig til å utlevere alt av papirer og dokumenter.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]