Høydepunktet i Klopps karriere kom i 2004

Men etter lørdag er han villig til å revurdere høydepunktlista si.

28. mai 2019 kl 14.02 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp har hatt mange store øyeblikk i sin manager-karriere så langt.

Han ledet Borussia Dortmund til to Bundesliga-titler og en finale i Champions League, med Liverpool har han så langt klart en andreplass, og har ført laget til finale i ligacupen, Europa League og to ganger Champions League-finale.

Men ingen av disse hendelsene når opp når manageren kårer sitt største øyeblikk i karrieren.

Mainz det største

– Om det å få laget til Champions League-finalen igjen er det største øyeblikket i min karriere? Nei, det største øyeblikket i min karriere så langt var å rykke opp med Mainz 05 i 2004, sa Jürgen Klopp på tirsdagens pressekonferanse foran Champions League-finalen i Madrid.

– Det var det største øyeblikket i min karriere. Det kan jeg ikke endre, når man tenker på de pengene vi hadde og det som skjedde rundt det laget, og at ingen trengte å ha oss i Bundesliga.

– Å vinne Champions League med Liverpool, vil få meg til å revurdere det. Men så langt er det å rykke opp med Mainz det største øyeblikket.

– Det beste finalelaget

ALLE GODE TING ER TRE?:
ALLE GODE TING ER TRE?:  Lørdag er Jürgen Klopp manager i sin tredje Champions League-finale.

Om Liverpool-prestasjonene ikke når opp til toppen lista til Klopp så langt, så er han i hvert fall svært fornøyd med laget han nå skal lede i sin tredje Champions League-finale.

– Jeg liker ikke å sammenligne lag. Jeg elsker alle sammen. De ga alle alt. Men jeg har aldri vært i en finale med et bedre lag enn dette, det er helt sikkert, sier han.

– Det beste med karakteren i dette laget er den konstante utviklingen. Ta James Milner for eksempel. Han er nå 33 år, selv om jeg er usikker på om jeg får lov å si det. Men han utvikler seg fortsatt, og tar store steg, for eksempel ved å ro ned her og der, og bruke hans utrolige ferdigheter i bedre øyeblikk. Både han og Henderson ønsker å ta neste steg.

– Jeg er veldig glad for at vi har muligheten til å vinne noe. Jeg visste alltid at vi hadde sjansen, men det at vi er tilbake i Champions League-finalen viser viljen til guttene.

Første finale med dette laget

– Vi vet det er vanskelig, Tottenham vet det er vanskelig, så la oss spille en vanskelig kamp og la oss vinne den, sier Klopp.

Han mener likevel ikke at erfaringen fra i fjor blir så avgjørende.

– For dette laget er det den første finalen. Det er spillere som har hatt erfaring med å være der før, også har vi Alisson og Fabinho, som begge røk ut i semifinaler. Dette er det beste laget jeg har hatt i en finale, men Tottenham kan si det samme, mener Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]