Hvilke unggutter som trener med førstelaget før finalen

Vi har studert hvem som var med, og ikke var med, på dagens trening på Melwood.

28. mai 2019 kl 19.25 Torbjørn Flatin

Hvis en ser på bildeserien over så inkluderer det bilder av ungguttene Vitezslav Jaros, Caomhin Kelleher, George Johnston, Curtis Jones, Ben Woodburn og Rhian Brewster.

Disse var med da det var såkalt «media day» på Melwood i forkant av finalen i Madrid på lørdag. Det kan være interessant med tanke på hvem som kommer med i troppen mot Tottenham, og kanskje til og med får en plass på benken.

Tre keepere?

Jaros og Kelleher er keepere, hvor irske Caomhin Kelleher nå regnes som tredjekeeper etter Alisson og Mignolet, og hvor han har kommet foran utlånte Kamil Grabara i keeperkøen. Tsjekkiske Vitezslav Jaros har hatt en stadig stigende formkurve på U18. Vil Jürgen Klopp vurdere å ha tre keepere blant sine 12 innbyttere på benken? Det virker ikke helt utenkelig og kan være en grunn til at Jaros også var med på treningen.

Kelleher står i mål når Trent Alexander-Arnold vipper ballen inn i mål og Jaros er han som går til venstre for Alisson når treningsfeltet forlates.

Kommer til kort?

Ben Woodburn er en «veteran» i førstelagstroppen, mens scouseren Curtis Jones har vært på Melwood denne sesongen. Jones ble mot Wolves i FA-Cupen denne sesongen, sammen med Rafael Camacho, den første hos Liverpool som spilte for Liverpool født i dette århundret. Camacho skal ha nektet å skrive under et nytt kontraktstilbud og er trolig på vei ut av klubben.

Woodburn og Jones har en outsider sjanse til å komme på benken i finalen i Champions League, men vårt tips er vel at de må beholde klubbdressen på når kampen spilles.

Jokeren Brewster

George Johnston er overraskelsen om man vil, men 20-åringen som er født i Manchester og har spilt juniorlandskamper for Skottland, har hatt en god sesong for Liverpool U23. En robust midtstopper som nok ikke blir bedt om å ta med matchstøvlene til Madrid, men kanskje er det et hint om at han flyttes opp til Melwood?

Johnson er han med litt rødlig lugg og som har 28 på treningsgenseren, stående til venstre for Curtis Johnson og med Ben Woodburn i midten som snart ligger utstrakt på ryggen.

En som har større sjanse til å få være med på den største scenen innen klubbfotball er Rhian Brewster. Kvikksølvet av en spiss som har vært ute lenge med skade, men virker å ha stor tillit hos Jürgen Klopp. Han kan komme til å bli vurdert som en mulig joker fra benken.

En ser Rhian i «duell» med både Curtis Jones og George Johnston.

Sturridge ikke med

Roberto Firmino trente alene på Melwood, men Klopp bekreftet på dagens pressekonferanse at brassen er i bra rute til å bli startklar mot Spurs.

Adam Lallana var ikke involvert i sesongens siste kamper, men var med på den vanlige treningen i dag og blir nok å finne på benken i Madrid.

To som glimtet med sitt fravær av Naby Keita og Daniel Sturridge. Keita var ingen overraskelse ut fra at manageren vurderte ham som ikke aktuell til lørdagens finale. Hvorfor Sturridge ikke var på Melwood er det ikke kommet noen opplysninger om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]