– Kanskje mitt livs største kamp

Liverpools sisteskanse jakter på «clean sheet» nummer 27 i Madrid.

24. mai 2019 kl 09.46 Marius Rabben

Det har vært litt av en debutsesong for Alisson Becker i Liverpool: Uten baklengs i ligaavslutningen fikk han den gjeve «Golden Glove»-prisen for flest kamper (21) med rent bur i Premier League, og i tillegg har han fem smultringer i Champions League.

– Det var en stor ære. En stor utmerkelse i fotballverdenen, sier Alisson om gullhansken.

Deler prisen med lagkompisene

– Den er ikke bare min: Dette er en utmerkelse for lagkameratene mine også, som jobber knallhardt for å holde nullen. Det er et mål for alle sammen, forklarer han til klubbens nettside.

BEST I PREMIER LEAGUE:
BEST I PREMIER LEAGUE:  Ingen holdt nullen like mange ganger som Alisson denne sesongen.

Og nå står han altså overfor Champions League-finalen som konklusjon på sin første Liverpool-sesong.

– Jeg kan ikke vente! Så fort vi avslutta Premier League, var det 20 dager til å forberede finalen.

Etter ei friuke dro de røde til Marbella på den spanske sørkysten, der mannskapet lader opp i seks dager i liknende temperaturer som venter i Madrid lørdag 1. juni.

– Jeg gleder meg til å spille denne store kampen. Det er kanskje den største kampen i livet mitt, sier Alisson.

Godt å komme seg bort

Treningsleiren i Spania nærmer seg nå slutten, og Liverpool-keeperen beskriver oppholdet som viktig fordi spillerne isoleres noe fra trykket rundt klubben.

RO OG VARME:
RO OG VARME:  Alisson sier spillerne er fornøyde med å slippe mye av det eksterne i forberedelsene til finalen ved å være i Marbella.

– Det er bra for forberedelsene. Det er godt for oss å kunne ha tankene borte fra eksterne ting. Å komme hit er spesielt for oss, vi får ha mer tid sammen og kan prate mer, som er viktig for et lag som ønsker å oppnå store ting.

– Været er fint og perfekt å jobbe i. Det er varmt sammenliknet med det vi er vant til, men dette er været vi venter oss i Madrid, så det er bra.

Champions League-finalen blir Alissons kamp nummer 51 som Liverpool-keeper. Så langt står han med kun 34 baklengsmål og har holdt nullen 26 ganger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]