– Messi var ikke fornøyd, og ga meg noen spanske gloser i pausen

James Milner forklarer hvorfor han måtte gi verdens beste fotballspiller en ekstra dytt.

26. mai 2019 kl 11.39 Arild Skjæveland

James Milner satte sinnene i kok på Camp Nou da han kroppstaklet Lionel Messi etter at han hadde driblet seg forbi Andy Robertson.

Argentineren overspilte og rullet rundt noen ekstra ganger, Luis Suarez ble rasende og krevde utvisning - men dommer Björn Kuipers holdt kortene i lommen.

– Han var ikke fornøyd. Han ga meg mange gloser på spansk i tunnelen i pausen i tillegg, og kalte meg «burro». Det kan oversettes til esel, men jeg tror det blir brukt i spansk fotball om en som går rundt og sparker ned folk, forteller Milner i et intervju med Mail on Sunday.

Milner snakker selv spansk, og snakker spansk med barna sine. Han forsto hva Messi sa.

– Jeg spurte han om det gikk bra, men han var ikke interessert. Jeg tror ikke han visste at jeg forsto spansken. Han sa «den taklingen du gjorde, var fordi jeg slo tunnel på deg». Da gikk jeg fra ham og gikk i garderoben. Jeg bare beundrer ham, og han har rett til å si hva han vil, sier Milner.

I 2015 spilte Manchester City mot Barcelona - og Lionel Messi slo en tunnel på Milner som gjorde at daværende Bayern München-manager Pep Guardiola måtte le på tribunen. Klippet har gått sine runder på sosiale media.

– De tingene han gjorde i den kampen, og tingene han har gjort i hele sin karriere, gjør ham vanskelig å spille mot. Dersom du prøver å stoppe ham kan du bli redd for å se dum ut. Det har skjedd med meg. Han har slått tunnel på meg, og det har blitt sett en million ganger. Jeg var ikke den første, og blir ikke den siste. Han er en utrolig spiller, sier visekapteinen.

Må ut av rytmen

Milner, Fabinho og Robertson hadde episoder med Messi over de to semifinalene.

– Med spillere som det, så må du la dem vite at du er der, og ikke la dem få alt på sin måte. Du må forstyrre rytmen. Du ønsker ikke å skade ham, men det er et fysisk spill, og dersom han styrer spillet må du prøve å få ham ut av rytmen. Det er en del av spillet, og den psykiske delen av det, sier Milner.

MISFORNØYD:
MISFORNØYD:  Lionel Messi var ikke fornøyd med behandlingen han fikk fra Milner.

– Messi er en utrolig spiller, og det spesielle med den kvelden var at vi snudde det mot et lag mot det, med den beste spilleren i verden der, med Luis Suarez og Gerard Pique i tillegg. Det er ikke mange lag i verden som kan snu et slikt resultat med to av stjernene ute. Det var en fantastisk laginnsats, sier han.

Frykten for å ende opp tomhendt

Liverpool hadde tapt 3-0 på Camp Nou, og selv om laget gjorde jobben i ligaen så fortsatte Manchester City å vinne alle kampene sine. Milner tror det var frykten for å ende opp tomhendt etter at City slo Leicester som gjorde det mulig å snu semifinalen mot Barca.

– Det var mye utmattelse. På seks dager hadde vi tapt 3-0 i Barcelona, hatt en tøff kamp i Newcastle, og så innsett at det var en sjanse for at, selv etter alt vi hadde gjort denne sesongen, kunne ende opp uten noe som helst. Det motiverte oss. Så er du i min alder og spørsmålet er hvor mange kvelder som dette har du. Det er noen kamper i karrieren du snakker om, og håret reiser seg i nakken. Da vi vant tittelen mot Queens Park Rangers med City var en annen slik. Slike kvelder kommer ikke så ofte. Vi må sørge for at vi fullfører jobben denne gang, sier han.

– Det var så lite som skulle til for at noe kunne gå galt. Vi hadde gitt alt, og det betydde at vi fortsatt hadde sjansen til å vinne noe. Det var en del av en stor lagseier. Vi gjorde det uten Mohamed Salah og Bobby Firmino.

33-åringen tror det som skjedde i ligaen kan vise seg å bli en fordel for Liverpool i finalen i Madrid.

– At ligatittelen røk kan være til vår fordel. Dersom vi hadde vunnet tittelen, hadde Champions League-finalen kanskje føltes som en bonus. Faren er at vi ender opp med ingenting - og det kan fortsatt skje, men minnet av å miste tittelen til City driver oss videre.

– Så lenge jeg har vært i klubben, har jeg vært desperat etter å vinne noe for Liverpool. Det er det klubben krever og forventer. Du går gjennom treningsfeltet hver dag, og ser antallet på hvert trofé. Jeg er desperat etter å få endret noen av de tallene, sier han.

Finalen mellom Liverpool og Tottenham spilles lørdag 1. juni kl. 21.00, og sendes på Viasat 4/Viaplay, og TV 2/TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]