Mignolet: – Alisson er den mest komplette jeg noen gang har sett

Liverpools andrekeeper jobber steinhardt for å oppleve følelsen han savner mest.

3. mai 2019 kl 00.45 Marius Rabben

Sist de røde kjempet om ligagullet, for fem år siden, også da mot Manchester City, sto Simon Mignolet fast mellom stengene og spilte samfulle serierunder. Det var belgierens første sesong på Anfield.

Nå er laget igjen i gullkampen, og har med to runder igjen allerede tatt sju poeng mer enn i 2013/2014, men for sisteskansen er situasjonen en helt annen:

For første gang i Liverpool-karrieren har Mignolet null kamper i Premier League. Totalt har den sympatiske 31-åringen kun to opptredener denne sesongen, i ligacupen og FA-cupen.

Grunnen er den brasilianske landslagskeeperen som kostet 66,8 millioner pund i fjor sommer.

Alisson er Mignolets «spansklærer»

Men det finnes ikke vondt blod mellom aktørene i konkurransen om keeperplassen. I stedet gjør Mignolet sitt for å dra nytte av treningshverdagen med Alisson Becker, og han legger daglig inn ekstra timer på styrkerommet.

– Jeg og kona bygger et hus i Spania. Jeg snakker noen få språk, og i fjor bestemte vi oss for å ta spansktimer. Så kom Ali hit, og jeg trenger ikke lenger de spansktimene fordi jeg snakker spansk med ham!

– Som keeper lærer du av folkene du jobber med, forteller Simon i et lengre intervju med Daily Mail.

– Han er Brasils nummer én, foran Ederson. Hovedforskjellen mellom dem er at Ali muligens er bedre med hendene sine.

I sin første sesong på Merseyside har Alisson holdt buret rent hele 20 ganger i ligaen, noe som gjør at han er målvakten med flest «clean sheets» i Premier League på en sesong det siste tiåret.

– Han er den mest komplette keeperen jeg har sett i karrieren min. Han er så rolig, skryter Mignolet.

Savner seiersfølelsen mest

Samtidig legger belgieren naturlig nok ikke skjul på at det smerter å ikke lenger få sjansen. Derfor gjør han alt han kan for å være i best mulig form, og Jürgen Klopp har sagt at Liverpool har ligaens beste andrekeeper.

– Å ikke spille er den vanskelige delen. Følelsen av å være på banen etter å ha vunnet, er det jeg savner mest, sier Mignolet.

– Det er derfor jeg pusher meg selv hver dag. Jeg er i gymmen klokka 09. De andre ser vel på meg og tenker: «Hva gjør den idioten der inne igjen?!»

– Klopp er perfekt for Liverpool

Selv om han er blitt henvist til benken av Klopp og fått en annen rolle, er Mignolet full av lovord om tyskeren.

– Manageren er perfekt for denne klubben. Visjonen og karakteren hans uttrykker det supporterne lever for. Spillestilen vår er den supporterne ønsker; de vil se fyr og flamme, de vil se et Liverpool som pusher og kjemper.

Keeperen sier også at han aldri tidligere har vært i en garderobe der det ikke har vært noen form for trøbbel, uenigheter eller baksnakking – før nå. Liverpool-stallen er like sammensveiset seg imellom som de har sett ut på banen denne sesongen.

– Det ville vært rart og veldig frustrerende om vi ikke vinner noe nå, erkjenner Mignolet.

– Men det eneste som hindrer det, er at motstanderen (Man City) er så god. All honnør til dem hvis det ender sånn. Med tanke på antall poeng vi har tatt, så ville vi vært mestere i et normalt år.

– Vi har vært gjennom den prosessen for å få oss dit vi ønsker å være, og stallen har vokst. Vi bør kunne klare å få noe en dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]