Nå må Liverpool gjøre det Roma gjorde for 388 dager siden

Vi må bare litt over et år tilbake for å finne et lignende scenario.

2. mai 2019 kl 10.35 Arild Skjæveland

Liverpool har et fryktelig vanskelig utgangspunkt for å ta seg videre til Champions League-finalen i Madrid. De helrøde spilte bra, men tapte 3-0 på Camp Nou. Laget hadde store sjanser til å få med seg et viktig bortemål, men Marc-André ter Stegen og stengene sto i veien.

Men dersom Jürgen Klopp skulle se etter inspirasjon, og etter noen som har klart å få til en slik snuoperasjon tidligere, så trenger han ikke å se lenger enn litt over et år tilbake i tid.

Liverpool møtte AS Roma i fjorårets semifinale i Champions League. For å ta seg til den semifinalen hadde Eusebio Di Fransesco sitt lag gjort en fantastisk snuoperasjon - mot Barcelona.

Måtte vinne med minst tre

Den første kvartfinalen mellom lagene ble spilt på Camp Nou. Der scoret Daniele De Rossi og Kostas Maloas selvmål, Gerard Pique la på til 3-0, før Edin Dzeko reduserte for Roma. Luis Suarez la på til 4-1 like før slutt. Liverpools fremtidige målvakt Alisson Becker måtte hente ballen ut av eget nett hele fire ganger, og avansementet så ut til å være helt spikret for Lionel Messi og co.

Mens Liverpool spilte borte mot Manchester City, som også skulle prøve å snu et vanskelig utgangspunkt etter å ha tapt 3-0 på Anfield, var det Roma som sto for den store bragden den tirsdagskvelden i april 2018.

3-0:
3-0:  Roma slo Barcelona 3-0 hjemme på Olimpico.

Italienerne tok grep fra start hjemme på Olimpic, og allerede etter sju minutter satte Edin Dzeko inn 1-0. Like før timen var spilt scoret Daniele De Rossi, som hadde scoret selvmål i den første kampen, på straffespark, og Roma var bare ett mål unna semifinaleplass.

Sju minutter før slutt scoret enda en av spillerne som hadde scoret selvmål på Camp Nou. Kostas Manolas headet inn 3-0. Det var oppgjørets siste scoring, og Ernesto Valverdes Barcelona var utslått av Champions League.

Roma hadde et bortemål, og derfor et bedre utgangspunkt enn det Liverpool har nå - men dersom de helrøde skulle klare å kopiere det Roma gjorde, vil de i det minste få ekstraomganger.

Alisson har vært med på det før - det er lov å håpe…

Liverpool - Barcelona spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 og TV 2 Sumo

3-0:
3-0:  Alisson Becker og Roma-spillerne jubler etter 3-0 over Barcelona for litt over et år siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]