– Overveldende

En historisk kveld på Anfield er kronet med Champions League-finale.

7. mai 2019 kl 23.35 Marius Rabben

– De kjørte over oss, oppsummerer Barcelona-manager Ernesto Valverde.

Liverpool, med 0–3 fra første oppgjør, blåste ut fra startblokkene i begge omganger. Etter en tidlig scoring av Divock Origi var det innbytter Gini Wijnaldum som satte de to neste, før også Origi ble tomålsscorer med 4–0 og gjorde snuoperasjonen komplett.

Det umulige var mulig

En eksepsjonell lagprestasjon mot Lionel Messi og Barcelona gjør at Liverpool skal til Madrid for Champions League-finalen 1. juni.

– Dette var altfor mye. Dette var overveldende, bryter Jürgen Klopp ut.

Med spillerne sang han og et euforisk, vanvittig høylytt Anfield sammen etter kampslutt.

– I forkant sa jeg til guttene at dette var umulig. Men fordi det er dere, gutter, så har vi en mulighet, fortsetter tyskeren.

– Å bare skulle vinne selve kampen er allerede veldig vanskelig. Men å vinne (med fire mål) og samtidig holde nullen, er helt utrolig, sier han.

– Giganter!

I kampprogrammet hyllet han spillerne sine for prestasjonene denne sesongen, og opphøyet dem fra «mentalitetsmonstre», som var beskrivelsen etter Southampton-kampen i april, til «giganter» etter forrige kamp.

– Disse guttene er noen jævla giganter! Bøtelegg meg for å banne, hvis dere vil. Disse guttene er giganter! gjentar Liverpool-manageren.

– At vi skaper en slik emosjonell atmosfære sammen, er så spesielt. Dette handler om spillerne. James Milner gråt ved sluttsignalet. Dette er så spesielt, miksen av potensial og utrolig hjerte, jeg har aldri sett noe liknende.

– Å legge ned en slik prestasjon ute på banen, det var så utrolig viktig. Det viser hva som faktisk er mulig i fotballen. Dette er bare så bra, så utrolig bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]