Wilsons drøm denne uka:– Seier mandag, feire tirsdag, så fly til Madrid og se Liverpool løfte Champions League-pokalen

I ettermiddag spiller Harry Wilson 170 millioner punds-kampen på Wembley.

27. mai 2019 kl 09.51 Arve Vassbotten

Mandag kveld spiller Aston Villa mot Derby i Playoff-finalen til neste års Premier League.

Da blir det avgjort hvem av de to lagene som tar turen sammen med Norwich og Sheffield United opp i Premier League neste sesong.

Enormt mye står på spille for de to lagene i finalen som blir anslått å ha en verdi på rundt 170 millioner pund, for laget som vinner.

18 mål på utlån

Derby endte på femteplass i Championship denne sesongen, sju poeng foran Derby. Men de to slo ut West Bromwich (4. plass) og Leeds (3. plass) på veien til Playoff-finalen på Wembley.

Det som uansett er sikkert er at Liverpools Harry Wilson får en viktig rolle i kveldens kamp. Gjennom sesongen på utlån i Derby har han scoret 18 mål, og har seks assist.

Mange av dem har kommet fra utenfor 16-meteren, inkludert tre frisparkmål. Aller mest minneverdig er nok målet mot Manchester United i Carabao Cup på Old Trafford.

Skal på Champions League-finalen

Det er ofte nettopp Wilson som blir valgt som illustrasjon, når engelske aviser i dag skriver om playoff-finalen.

Men mandagens finale på Wembley er ikke den eneste han har tenkt å delta på denne uken.

– Jeg drar til Champions League-finalen med vennene mine. Jeg har fått billetter gjennom klubben, og tar med et par venner. Det blir stort. Jeg sto på Anfield Road end under Barcelona-kampen og atmosfæren var utrolig. Forhåpentligvis vil det bli like spesielt i Madrid.

– Det ideelle scenarioet ville være: seier mandag, feire tirsdag, så fly til Madrid og se Liverpool løfte Champions League-pokalen, sier han til The Guardian.

– En bra sesong for meg

Tilsammen har han spilt 48 kamper denne sesongen. Totalt har han scoret 15 mål og har tre assist i Championsship denne sesongen, i tillegg har han en scoring og en assist i playoff så langt, han har også scoring og assist i både FA-cupen og Carabao Cup.

– Det har vært en bra sesong for meg. Den startet ikke helt slik jeg ønsket. Det gikk litt tregt og så ble jeg skadet, men da jeg scoret det første målet etter jeg kom tilbake fikk jeg troen. Som alle sesonger har det vært oppturer og nedturen, men mot slutten føler jeg vi virkelig har klikket sammen og spilt godt. Vi har scoret mange mål som lag, og vi er der vi fortjener å være.

Det første målet kom mot Brentford i slutten av september, det hittil siste kom på straffe i semifinalen i Playoff mot Leeds. En scoring med enormt press.

VIKTIG STRAFFE:
VIKTIG STRAFFE:  Wilsons foreløpig siste mål for Derby var den viktige straffen som sendte Derby opp i 3-1 mot Leeds i den andre semifinalen, som endte 4-2 til Derby og 4-3 sammenlagt.

Blitt mer allsidig

22-åringen har gjennom sesongen spilt i flere posisjoner for Frank Lampards lag. Ifølge Transfermarkt har han spilt 22 ganger som høyreving, 16 ganger som offensiv midtbanespiller og 10 ganger som venstreving.

Og han mener det var en stor utfordring da han ble spurt av Frank Lampard om å spille sentral midtbane for første gang i karrieren.

– Da vi hadde noen skader på sentral midtbane satte han meg inn der. Det er en posisjon jeg aldri har spilt i før, men han sa han kunne se for seg at jeg passet der.

– Han ga meg gode tips mer til hva jeg skulle gjøre uten ball, enn med. Når jeg har ballen har jeg troen på de kvalitetene jeg har. Uten ball, hjalp han meg til å tette igjen de hullene jeg har og jobbe med det som trengs i den rollen. Å få tips fra en manager som har hatt den karrieren han har hatt på sentral midtbane betyr mye.

Den allsidigheten kan også være gull verdt for den videre karrieren til Wilson.

– Det vil bare være en fordel for meg, fordi nå trenger jeg ikke nødvendigvis spille på vingen. Jeg kan spille på begge sider der også, eller som nummer 10 eller på sentral midtbane.

Tekstmeldinger fra Klopp

Gjennom hele oppholdet har Wilson holdt kontakt med Julian Ward, som har ansvaret for de på utlån fra Liverpool. Men han har også hørt fra Jürgen Klopp.

– Jeg har fått noen tekstmeldinger fra Klopp. Det er bra å vite at man ikke blir glemt. Jeg ønsket å komme til et bra fotballag, så jeg kunne vise hva jeg kunne gjøre. Forhåpentligvis har manageren sett kampene på TV, og at jeg har gjort et bra inntrykk. Jeg skal tilbake dit til preseason, og hva som skjer etter det aner jeg ikke.

Og Harry Wilson lar seg ikke skremme av mandagens kamp på Wembley og alt som står på spill.

– De utsolgte store arenaene og kamper med stor betydning, som spiller er det disse kampene du ønsker å spille i. Det er en sjanse til å skrive ditt navn i historiebøkene.

Playoff-finalen mellom Aston Villa og Derby spilles mandag kl. 16.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]