Tapte seriegullet på dårligere målforskjell

Liverpools juniorlag vant i sesongavslutningen.

4. mai 2019 kl 17.52 Marius Rabben

Ettersom ligamester Derby U18 allerede hadde sikret topplassen i nord-avdelingen med seksmålsseier forrige helg, var Liverpools eneste gullmulighet i dagens sesongavslutning å vinne med ti måls margin mot Middlesbrough.

Det gikk ikke. Etter en målløs 1. omgang så det heller ut til å ende med ett poeng på Liverpool-akademiet, men tre minutter før slutt sikret innbytter Fidel O’Rourke seieren som tok de røde opp på like mange poeng som Derby.

Dermed avsluttet U18-laget ligasesongen med sterke 16 seire på 22 runder, i tillegg til tre uavgjort og tre tap. Målforskjellen ble +27 (59–32), mens Derby, også med 16–3–3, stoppet på (+36) 63–27.

Bak Liverpool er det sju poeng ned til 3.-plasserte Everton og åtte til Manchester United på 4. plass.

SCORET:
SCORET:  Det var tre minutter igjen av ordinær tid da O'Rourke scoret mot Middlesbrough.

I dagens kamp mot Middlesbrough hadde Liverpool naturlig nok forhåpninger om en eventyrlig 10-målsseier, og de åpnet sterk med mange nok sjanser til å inneha en trygg ledelse allerede i løpet av de første 20 minuttene.

Men tross ytterligere gode muligheter ut omgangen, sto det seg altså målløst halvveis. Etter sidebyttet var bortelaget fra Riverside bedre med, og begge lag skapte sjanser uten å få hull på byllen. Helt til O’Rourke, som kom inn med en drøy halvtime igjen, ble matchvinner etter 87 minutter.

Storscoreren Paul Glatzel fant Luis Longstaff med en god stikker, og sistnevnte rullet ballen til O’Rourke som bestemt satte inn seiersmålet.

Liverpool U18:Jaros, N. Williams, R. Williams, Boyes, Larouci, Clarkson (Dixon-Bonner 46), Sharif (Longstaff 74), Bearne, Glatzel, Duncan (O’Rourke 58), Cain.

Ubenyttede innbyttere:Savage, Winterbottom.