Styreformann Tom Werner:- Vi vil støtte manageren dersom han behøver midler til spillerforsterkninger

Det ventes en roligere transfersommer enn i fjor, men ifølge Liverpools eiere vil det ikke stå på pengene.

31. mai 2019 kl 11.14 Torbjørn Flatin

Styreformann Tom Werner, en sentral brikke i Fenway Sports Group som har kontroll over Liverpool Football Club, sammen med eier John W. Henry og president Mike Gordon, mener at klubben i dag er i en posisjon hvor de beste spillerne både kan beholdes og bli trukket til Anfield.

- Ingen grunn til ikke å spille for Liverpool

- Slik jeg ser det er det ingen grunn for en elitespiller i dag til ikke å ønske å spille for Liverpool, sier Werner selvsikkert.

- Vi har nå en så sterk spillertropp og vi har en manager som jeg mener er en av de beste i verden.

Det er påstanden til formannen i en klubb hvor man de seneste årene har måttet se spillere som Philippe Coutinho, Luis Suarez, Raheem Sterling og Fernando Torres gå til hva de den gangen så på som større klubber, eller i hvert fall klubber hvor det var større sjanse til suksess. Det var snakk om Barcelona, Manchester City og Chelsea.

- En kan se på historien med Philippe Coutinho, forklarer Werner til Liverpool Echo.

- Han ønsket å forlate Liverpool da han ville spille for en av de to største klubbene i Spania. Vi prøvde å overbevise ham om at vi gikk i riktig retning og at han kunne oppnå store ting i Champions League med oss. Det kan være at han nå angrer på den avgjørelsen.

Vil større Jürgen Klopp

I 2018 brukte Liverpool om lag £250M brutto på nye spillere, inkludert £170M i sommervinduet.

Jürgen Klopp har gjort det klart at slike summer ikke vil være aktuelle før neste sesong. Ifølge Tom Werner har det imidlertid ingen ting å gjøre med at pengesekken er blitt snørt igjen.

- John (Henry), Mike (Gordon) og jeg overlater transfervirksomheten til de som kjenner den best, som er Jürgen og Michael Edwards (sportsdirektør), forklarer Werner.

- Hvis de anbefaler noen spillere vil støtte den anbefalingen. Vår rolle i FSG er å støtte manageren og folkene rundt ham så godt som vi bare kan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]