Vil ikke se kampene på TV

Georginio Wijnaldum forteller hvorfor han ikke kommer til å se på Manchester City sine kamper på TV og hvordan Liverpool skal reise seg etter tapet mot Barcelona.

3. mai 2019 kl 17.01 Odd Sindre Tonning

På lørdag skal Liverpool forsøke å komme seg på vinnersporet igjen, når de reiser til St. James' Park og Newcastle, i et forsøk på å nok en gang legge press på Manchester City i ligakampen.

– Vi var knuste

Liverpool leverte en god forestilling i midtuka mot Barcelona, men måtte til slutt se seg slått 3-0. Wijnaldum forteller om skuffelsen over dette resultatet i et intervju med Sky Sports.

– Vi var veldig skuffet etter kampen, fordi vi spilte en god kamp, men tapte 3-0. Vi var knuste, men du må alltid omstille deg, selv etter en seier.

I intervjuer etter kampen har mellom andre Klopp fortalt at det var flere positive ting å ta med seg fra kampen enn negative, og at fokuset allerede er rettet mot en ny kamp. Wijnaldum sier at det er disse positive tingene Liverpool-spillerne må ta med seg inn mot Newcastle-kampen, og rette opp i feilene som ble gjort.

Du må alltid omstille deg, selv etter en seier.Georginio Wijnaldum

– Du må prøve å gjøre de tingene du gjorde bra på nytt, og endre de tingene du ikke gjorde så bra. Det er slik fotballen er, og vi må håndtere den situasjonen vi befinner oss i. Det viktigste er at vi fortsatt har troen, sier han om hvordan Liverpool skal reise seg etter tapet for Barcelona.

Tøff tittelkamp

Men selv om troen er der, legger ikke nederlenderen skjul på at det kommer til å bli en vanskelig kamp om gullet i Premier League.

– Tittelkampen er ikke enkel. Det eneste vi kan gjøre er å prøve å vinne våre kamper, og håpe at Manchester City glipper i en av sine. Fokuset må være på kampene vi spiller, for dersom vi mister poeng er det over. Vi må vinne og håpe de glipper.

Men dersom Manchester City skulle glippe, kommer ikke Wijnaldum bare til å få med seg det gjennom oppdateringer på mobilen. Han kommer nemlig ikke til å se på de gjenværende kampene.

– Jeg er for nervøs. Jeg er ikke nervøs når jeg spiller selv, men når jeg ser mitt eget lag spille, eller i dette tilfellet City, er jeg nervøs, så jeg ser ikke på kampene.

Fokuset må være på kampene vi spiller, for dersom vi mister poeng er det over.Georginio Wijnaldum

– Når jeg var skadet så jeg heller ikke på bortekampen til Liverpool mot West Ham, fordi jeg var for nervøs. Jeg så en scoringsoppdatering på at Sadio Mané hadde scoret 1-0, så jeg byttet kanal for å se på målet, men så byttet jeg til en annen kanal igjen.

– Bare i England og Nederland

Liverpool har allerede slått sin egen poengrekord i ligaen, med sine 91 poeng, mens Manchester City står med 92 poeng, samtidig som de har en målforskjell som er fire mål sterkere enn Liverpool sin. Det er så tett i ligaen, at det på dagens pressekonferanseble snakket om en egen play-off mellom Liverpool og Manchester City om troféet ved sesongslutt. Wijnaldum beskriver tittelløpet som utrolig.

– Jeg tror det bare er i Eredivisie i Nederland at PSV og Ajax er like overlegne, men samtidig jevne. I de andre ligaene har de ikke et like konkurransepreget kappløp mellom to lag. Jeg synes det er veldig fint for Premier League og for supporterne, selv om jeg tror at det for Liverpool og City fans er mer stressende. Men det er nivået på Premier League nå, og jeg tror det er en god ting.

Da får Wijnaldum spørsmålet: – Du sier det er stressende for fansen. Er det stressende for deg?

– Nei. Så lenge jeg slipper å se på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]