– Dere vet ikke engang om fem prosent av problemene vi har hatt

Jürgen Klopp om den helt spesielle sesongen, den eksepsjonelle atmosfæren i laget og problemene på nyåret.

3. mai 2019 kl 13.37 Arve Vassbotten

Etter å ha tapt noe ufortjent 3-0 mot Barcelona, venter Newcastle på St. James' Park for Jürgen Klopps mannskap lørdag.

Den tyske manageren er ikke redd for at ikke spillerne skal klare å løfte seg igjen etter nedturen mot Messi & co.

– Vi er ikke de mest erfarne i Europa, men vi har våre erfaringer og vi dveler ikke for lenge over den siste kampen. Vi har ikke tid til å tenke, «vi kunne gjort det bedre» og «det bedre».

– Det var to måter å se den kampen på. Det var utifra hvordan vi presterte, og utifra resultatet. Fra hvordan vi presterte er det mye å ta med seg, men ikke fra resultatet. Det må vi forsøke å fikse på tirsdag, og ikke nå, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

KAMPKLARE:
KAMPKLARE:  Liverpool-spillerne omstiller lett fra det som skjedde i Spania.

– Trengte ikke å trøste noen

– Allerede på flyet hjem handlet det om Newcastle-kampen for guttene. De hadde 20 timer på å komme seg på, før en ny trening og forberedelser til Newcastle. Det blir åpenbart en helt annen kamp. Men dette er ikke noen ny situasjon for oss, vi er ofte i slike situasjoner.

– Vi trengte ikke å trøste spillerne på den sene middagen i Barcelona, vi satt ikke å klemte hverandre da. Vi har dette i oss. Vi visste at det ville bli vanskelig. Vi visste at vi ikke kunne forvente å lede 3-0 etter første kamp, og ha ferie i den andre kampen.

– Ønsker du å vinne i fotball, må du også akseptere at du kan tape. Slik er det bare. Og guttene følte på banen at vi gjorde noe veldig bra der, vi skapte problemer for dem.

Vi trengte ikke å trøste spillerne på den sene middagen i Barcelona, vi satt ikke å klemte hverandre da.Jürgen Klopp

Mer positiv enn negativ etter tapet

– Det skjer ikke ofte at jeg taper 3-0 og har flere positive følelser enn negative, men akkurat i denne kampen hadde jeg det. Ikke fordi det var Barcelona, men fordi vi gjorde bra ting på banen.

– Nå drar vi til Newcastle. Vi har hatt denne situasjonen hele sesongen, hele året, at det alltid er en ny kamp. Jeg vet ikke når det startet, men kanskje da 3-4 klubber vant de 5-6 første kampene eller noe sånt, jeg husker ikke helt.

– Men allerede tidlig fikk man følelsen at man havnet bakpå om man ikke vant. Så vi har blitt veldig vant til at å måtte levere hver kamp.

Merket en intensiv desember

Sesongens første, og til nå eneste, serietap fikk Liverpool mot Manchester City 3. januar, etter det ble det også uavgjort mot Leicester og West Ham i slutten av januar og starten av februar. Samt mot Manchester United og Everton i slutten av februar og starten av mars.

– Jeg tror vi merket intensiteten litt etter en suksessfull desember. Det var ingen enkle kamper da, og vi fikk noen uavgjort.

– Men bortsett fra det, så har guttene igjen vært i veldig god form de siste ukene. I den avgjørende delen av sesongen. Nå må vi fortsette sånn, selv om det ikke er så lenge igjen.

Blir ikke sliten når man er i tittelkampen

MYE JUBEL:
MYE JUBEL:  Det har vært mye å glede seg over som Liverpool-fan denne sesongen, og forhåpentligvis vil det ikke mangle på det på de tre neste kampene heller.

Liverpool kan nå potensielt oppnå 97 poeng denne sesongen, og Manchester City 98 poeng.

– Uansett hva som skjer, er det en spesiell sesong.

– Vi har vist så mye gjennom kampene vi har spilt, målene vi har scoret og gjennom så mange vanskelige situasjoner. Dere vet ikke engang om fem prosent av problemene vi har hatt, fordi vi ikke snakker om dem. Men de er der likevel, gjennom de indre spørsmålene: «er han i form?», «er han frisk eller ikke?», og så finner man de som skal starte og disse guttene har fortsatt å levere, å levere og levere.

– Så det er ikke noe galt å si om sesongen. Men det er fortsatt to kamper igjen, og så får vi tenke tilbake på det etter det.

Vi er ambisiøse som et helvete.Jürgen Klopp

– Guttene er «on fire». Du blir ikke sliten når du er med i kampen om å vinne noe. Det er som et løp på 400 meter. Det er sjelden du ser en som løper skikkelig ifra de to andre på slutten. For du får et ekstra gir.

– Vi er ambisiøse som et helvete. Vi ønsker, men vi vet at det ikke er hundre prosent i våre hender. Det eneste vi kan gjøre er å slå Newcastle, og det blir utrolig vanskelig. Hva andre lag gjør på mandag kveld er ikke vårt problem. Vi må forsøke å finne en måte å vinne mot Newcastle på.

Eksepsjonell stemning

En journalist refererte til Simon Mignolet som har skrytt voldsomt av atmosfæren i Liverpools garderobe. Og sier han aldri har opplevd lignende i karrieren.

– Da jeg begynte som ung manager var det et viktig spørsmål for meg om garderobestemningen ble spesiell av å opp nå suksess, eller om man får suksess av å ha en spesiell stemning i garderoben.

– I vårt tilfelle har det vært strålende i garderoben i to år. Alle har funnet sin rolle, som tar langt tid. Spillerne har fått mer selvtillit. Vi er virkelig Liverpool, og det er ikke bare noe vi sier.Og noen nye spillere har kommet inn, tilpasset seg godt og samtidig bidratt med sin egen personlighet. Det er utrolig. Simon har rett i at det er fantastisk.

– Guttene har skapt dette selv de siste to og et halvt årene. Det var ikke dårlig før det heller, men ikke så eksepsjonelt som det er nå.

Liverpool møter Newcastle klokka 20.45 lørdag kveld. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]