Messi-magi og Suarez-mål senket Liverpool

Liverpool ble knallhardt straffet av Barcelona på Camp Nou, etter to mål av Messi og et av Suarez, som sørger for et tøft utgangspunkt foran returoppgjøret på Anfield.

Onsdag 01.mai 2100 (Champions League) - Viasport 1 / Viaplay / BT Sport / Tilskuere: 98299 / Dommer: Björn Kuipers

SUAREZ SCORING:  Suarez sklir inn kampens første mål, etter ett vakkert innlegg av Alba.
Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolBarcelonaCL4-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Joël Matip

Vurdert av: Marius RabbenAlisson Becker 6

Kan ikke klandres for noen av målene, selv om det er mulig å gjøre ting annerledes. Satset på ballbanen og ble lurt av Suárez på 1–0, og han har tverrliggeren «mot seg» på 2–0. Strakk seg så lang han var, men sjanseløs på frisparkmålet. Hadde ellers ikke store problemer. Noe slurv med småskumle utspill, men generelt sedvanlig rolig med ballen. Redningen på Dembélés avslutning på overtid kan forhåpentligvis vise seg å være svært viktig.

Joe Gomez 5

21-åringen hadde ikke startet siden begynnelsen av desember, men fikk den svært vanskelige høyrebackrollen på Camp Nou. Og han kom greit fra det når man tar motstanderen med i betraktningen, men det er tydelig at høyreback ikke er Gomez’ favorittrolle. Villig med fremover i begge omganger, og jobbet hardt for å demme opp for bakrommet. Innleggene var imidlertid ofte uten adresse, en optimistisk avslutning havnet på tribunen, og han virket naturlig nok mer rusten i takt med klokka utover i 2. omgang.

Joël Matip 8

Satte tidlig inn en god, viktig takling på Rakitić i egen boks, og hadde flere gode involveringer i duellene med Messi gjennom kampen. Noen få ubehagelige touch klarte han oftest å rydde opp selv, og han maktet å stoppe Suárez som hadde forsprang etter å ha lurt offsidefella. Meget god kamp under svært vanskelige forhold.

Virgil van Dijk 6

Sjefen bakerst dirigerte og hadde ikke store problemer i de forventningsfulle duellene med Messi, men klarte heller aldri å få kontroll på ham. Virgil fremsto ikke like trygg og dominerende som normalt, og var litt på etterskudd enkelte ganger. På ingen måte en svak kamp, men noen hakk unna den usedvanlig høye standarden han har satt.

Andy Robertson 7

Et våpen fremover og en arbeidshest bakover. Andy spilte slik han pleier: stormet opp og ned på venstresiden, kom til innlegg, var alltid et ledig alternativ, vendte spillet. Eminent og viktig takling på Messi før kvarteret. Innleggene var riktignok ikke av sedvanlig Robbo-klasse, og det var enkelte situasjoner hvor han ble mer nølende enn normalt og virket stresset.

Fabinho 6

Det finnes kanskje ikke en vanskeligere oppgave enn å stoppe Messi, men brassen hadde tidlig en god takling på magikeren og satte seg i en slags respekt. Mange gode involveringer, og som oftest rolig og klok med ballen. Men han hang naturlig nok ikke alltid med da argentineren tråkket inn gasspedalen, og det gikk litt vel fort i svingene noen ganger. Som gjerne resulterte i frispark imot. Han lagde også frisparket på 3–0.

James Milner 7

Kveldens kaptein (i 24 minutter) spilte på rutinen og leverte en god kamp. Startet på høyre i midtbanetreeren, og ble flyttet over på venstre da Keïta måtte ut. Mye involvert, selv om det enkelte ganger ble vel tydelig at ren ballteknikk ikke er hans sterkeste side, men Milner la som alltid bak seg mange meter og tråkket til i duellene. Hadde en stor mulighet like før timen, men skuddet burde vært plassert bedre.

Georginio Wijnaldum 5

Det var nederlenderen som fikk en uventet rolle som falsk 9-er i Firminos fravær fra start. Og han hadde en frisk åpning med noen gode involveringer, men falt litt ut av det etter noen svake touch og ble tidvis usynlig. Litt ruskete da det ble trangt foran og i boksen. Ut kvarteret før slutt.

Naby Keita

Frisk åpning av 24-åringen, som så ut til å finne seg raskt til rette på midten. Dessverre varte kampen i bare 20 minutter før han måtte ut med et lyskeproblem.

Sadio Mané 7

Liverpools beste før pause og en stadig trussel. Komfortabel og tålmodig med ballen, og klarte å spille seg inn i boksen noen ganger. Den siste pasningen eller avslutningen stemte imidlertid ikke. Brant en kjempemulighet ti minutter før pause og fikk noen frispark i god innleggsposisjon. I 2. omgang ble han passet bedre på og kom ikke til like mye.

Mohamed Salah 7

En svært god kamp der – som resten av laget – bare scoringen manglet. Alltid en trussel når han setter fart. Ga hurtigtoget Alba flere problemer, og Lenglet holdt seg fast til et gult kort. Mange vellykkede dueller. God skuddmulighet like etter pause som ter Stegen reddet. Den klart største sjansen kom etter 3–0, da han fikk muligheten fra svært kloss hold, men hamret ballen i stolpen. En får bare inderlig håpe at det ikke blir skjebnesvangert til slutt.

Jordan Henderson 7

Inn i det 24. minutt. Presenterte seg med en en åpenbaring av en pasning til Mané, som burde blitt målgivende. Vartet opp med flere gode, fremoverrettede pasninger utover i kampen og trivdes godt da Liverpool styrte i 2. omgang, men ble oftere løpende imellom og var mindre involvert de siste tjue minuttene.

Divock Origi

I jakten på et bortemål kom belgieren inn med fem minutter igjen av ordinær tid uten å bemerke seg.

Roberto Firmino

Fikk det siste kvarteret. Rakk ikke å gjøre altfor mye ut av seg, men fikk en enorm mulighet da man jaktet bortemålet etter 3–0 med en avslutning som ble reddet på streken.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
BarcelonaLiverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Liverpool får en sjanse på corner helt på slutten, med alle fremme i Barcelona-boksen. Barcelona kontrer, og Pique er med helt frem. Dembele får skutt, rett på Alisson, kunne veldig fort blitt 4-0 helt på slutten der. Og det var det siste som skjedde i kveld.
 4. Dembele fyrer over90'

  Rakitic og Dembele kontrer. Sistnevnte får ballen på hjørnet av 16 og skyter over. De fem minuttene er gått, men skal nok legges til litt mer.
 5. Dobbeltbytte Inn: Carles Aleña (Ut: Sergi Roberto)90'

  Aleña kommer også inn. Bruker mye tid her Barcelona.
 6. Suarez takker for seg Inn: Ousmane Dembele (Ut: Luis Suarez)90'

  Suarez går av, Dembele kommer inn.
 7. Barcelona kontrer90'

  Messi, Suarez og Alba kontrer på Liverpool. Messi går litt for lenge før han slår til Suarez, som bare får corner ut av den kontringen.
 8. Fem minutt i tillegg90'

  Fortsatt tid for et mål
 9. Stanger i en blå og rød mur89'

  Barcelona er kompakte.Liverpool triller mye på tvers i forsøk på å finne åpningene, men Barcelona står godt og forsvarer seg mesterlig.
 10. Enda et gult kort Jordi Alba85'

  Alba denne gangen.
 11. Gult kort Luis Suarez85'

  Suarez har fått et gult kort.
 12. Origi kommer inn Inn: Divock Origi (Ut: James Milner)85'

  All inn for et mål nå.
 13. Hvordan scorer ikke Liverpool der?! Mohamed Salah84'

  Gigantiske muligheter for Liverpool!Mané spiller fri Firmino, som setter den forbi ter Stegen, men den blir reddet på streken. Returen triller til Salah, som dundrer ballen rett i stolpen med bare forsvarere i mål! Der skulle det stått 3-1.
 14. FOR ET MÅL! Målscorer: Lionel Messi82'

  Setter frisparket rett i mål!Lionel Messi tar fart og dundrer ballen rett i krysset fra 30 meters hold! Et fantastisk frispark fra argentineren som rett og slett er ustoppelig. Kan ikke bli plassert bedre, dessverre for Liverpool. Det står 3-0 til Barcelona, litt imot spillets gang.
 15. Gult kort Fabinho81'

  Fabinho feller MessiHan sperrer løpsbanen til Messi på vei fremover.
 16. Firmino kommer inn! Inn: Roberto Firmino (Ut: Georginio Wijnaldum)79'

  Jakter mål nå Klopp.Wijnaldum har gjort sitt i en uvant rolle. Firmino kommer inn for å hjelpe laget i jakten på et viktig bortemål de siste ti.
 17. Messi dobler Målscorer: Lionel Messi75'

  Suarez slår i tverrleggeren, før Messi setter den i mål.Barcelona spiller seg vakkert gjennom Liverpools forsvar. Messi spiller ballen inn i bokasen, og den ender til slutt hos Suarez, som får skutt. Skuddet går i en bue over Alisson, og i tverrleggeren, før Messi plukker opp returen og løper den i mål. 2-0 til Barcelona, litt ut av ingenting det der.
 18. Prøver og prøver71'

  Det er Liverpool som styrer denne kampen. Barcelona ligger dypt og tvinger Liverpool til å forsøke å spille gjennom i midten. Liverpool mangler det siste lille, og det flyter ikke helt som det pleier på den siste tredjedelen. Men alt handler om Liverpool nå, mens Barcelona forsvarer seg godt.
 19. God jobb av Matip68'

  Suarez får noen meter Liverpool-forsvaret når han får ballen i bakrom. Matip gjør en god jobb defensivt, og får plukket opp ballen. Kunne blitt veldig farlig.
 20. Semedo utfordrer63'

  Semedo tar med seg van Dijk på løpetur. Innbytteren viser fram farten sin, men van Dijk redder seg fint inn og får forstyrret nok til at ballen går ut til utspill fra mål.
 21. Semedo erstatter Coutinho Inn: Nelson Semedo (Ut: Philippe Coutinho)61'

  Coutinho er ferdig for kvelden.Et litt defensivt bytte for Barcelona, når Coutinho blir byttet ut til fordel for Nelson Semedo.
 22. Gigant-sjanse for Liverpool! James Milner60'

  Milner skyter rett på ter Stegen!Salah mottar ballen ute til høyre. Han slår den tilbake langs bakken mot Mané, som hopper over ballen. Bak ham kommer Milner som får fri vei mot mål da han skyter på første-touch. Avslutningen er dessverre litt for svak, og går rett på keeper. Kjempesjanse som Liverpool der, som har vært friske i denne omgangen!
 23. Frispark i innleggsposisjon54'

  Mané vinner et frispark i farlig innleggsposisjon. Salah slår det, men det er litt for høyt for at en Liverpool-spiller skal få til en ordentlig heading. Barcelona vinner ballen tilbake.
 24. Ter Stegen må i aksjon Mohamed Salah53'

  Salah skyter fra distanse!Liverpool kombinerer fint, og spiller ball i hatt i Barcelona sitt straffefelt. Til slutt får Salah den ute på 18 meter. Skuddet hans er hardt og velplassert, men ter Stegen ligger nede i hjørnet og redder.
 25. God sjanse for Liverpool! James Milner47'

  Henderson spiller til Salah i boks. Han vender av tre mann, før han spiller til Wijnaldum, som slår til Milner. Fra 16 meter sikter han mot lengste, men der ligger ter Stegen og redder til corner. Den blir det ingenting av. God start på omgangen.
 26. Kampen er i gang igjen!46'

  Barcelona har sparket igang den andre omgangen.
 27. Pausereferat

  Sesongens vanskeligste kamp åpnet positivt for gjestene på Camp Nou. Liverpool sto høyt, presset, fant ledige rom mellom leddene og holdt på ballen, men uten å være presise nok der det gjelder. Wijnaldum bekledde 9-errollen til Firmino, mens Mané og Salah truet vertene på hver sin side.

  Etter 20 minutter måtte imidlertid Keïta ut med skade, og derfra vokste Barcelona stadig mer inn i oppgjøret. Suárez-scoringen var et resultat av et godt løp inn i boksen og et flott innlegg fra Alba, og ble fulgt opp med mer senkede skuldre, flere kombinasjoner og lekre detaljer på høyt nivå fra hjemmelaget, gjerne utført av en viss nummer 10.

  Liverpool har også skapt noen farligheter, kommet til noen dødballer og spilt seg enkelte ganger inn i Barça-boksen. Den største sjansen var det innbytter Henderson som ga Mané ti minutter før pause, men avslutningen sto ikke i stil med pasningen.

  En forholdsvis jevnspilt omgang hvor gjestene kan være brukbart fornøyde selv om de ligger under. Her er det nemlig gode muligheter for å få med seg bortescoring hvis detaljene fremover sitter litt bedre etter pause.

 28. Første omgang

 29. Pause!45'

  Puh!Med det var en intens første omgang over. Barcelona leder 1-0.
 30. På overtid45'

  Tre minutter lagt til.
 31. Barcelona kombinerer fint45'

  Coutinho får ballen i enden av et flott angrep, men han blir stoppet på godt vis av Joel Matip.
 32. Amper stemning Lionel Messi James Milner44'

  Milner går hardt inn i kroppen på Messi etter at ballen går utover sidelinja. Argentineren ruller noen ganger før han ser bedende opp på dommer. Milner får tilsnakk av Kuijpers, men ikke noe mer. Liten tvil om at fansen på tribunen ikke var enig i den avgjørelsen. Suarez er også inne og diskuterer med dommer.
  GettyImages-1146312953.jpg
 33. Gult kort til Lenglet Clement Lenglet39'

  Holder igjen Salah når han setter på turboen. Fortjent gult kort.
 34. Langskudd fra Milner James Milner38'

  Salah skyter rett i en Barcelona-spiller. Returen blir plukket av Milner som prøver et skudd fra distanse. Den går til side for mål til utspill.
 35. God mulighet for Mané Sadio Mané34'

  Henderson slår en nydelig ball til Mané som får avsluttet. Dessverre er ikke avslutningen på første touch den beste, og det blir utspill fra mål.
 36. Corner Liverpool33'

  Henderson prøver å finne Mané på bakerste, men blir stusset til corner. Den slår Milner. Ter Stegen bokser rett i luften, før han plukker ballen selv.
 37. Barcelona kommer igjen32'

  En vakker vending av spillet fra Messi til Alba sørger for rom på venstrekanten. Spiller vegg og får ballen nede ved dødlinja. Slår ut 45, men der får Liverpool klarert.
 38. Suarez scorer mot gamleklubben Målscorer: Luis Suarez (Assist: Jordi Alba)26'

  Suarez straffer Liverpool!Jordi Alba slår en livsfarlig og strøken ball lavt, mellom keeper og forsvar. På andre enden av innlegget sklir Luis Suarez ballen i mål, like over Alisson, før han løper ut til fansen og feirer.
  GettyImages-1146310933.jpg
 39. Keita må av Inn: Jordan Henderson (Ut: Naby Keita)24'

  Keita forlater banen med det som kan se ut som en lyske-skade. Henderson kommer inn og tar over kapteinsbindet.
 40. Keita holder seg til lysken Naby Keita20'

  Naby Keita må ha hjelp fra det medisinske apparatet. Han holder seg til lysken, og Henderson blir sendt ut i oppvarming. Ser ikke bra ut for Keita.
  GettyImages-1146309653.jpg
 41. Frispark i farlig innleggsposisjon18'

  Mané får frispark på kanten av 16, like ved dødlinja. Innlegget fra Robertson blir headet unna.
 42. Coutinho får skutt Philippe Coutinho15'

  Coutinho får ballen i typisk Coutinho-hold og fyrer. Alisson har god kontroll.
 43. Messi får en stor sjanse! Lionel Messi13'

  Barcelona spiller seg gjennom på venstresiden, før ballen blir slått ut 45 til Messi. Avslutningen hans blir blokkert på glimrende vis. Messi plukker opp ballen igjen, og utfordrer inne i feltet. Matip får ballen i hånden, men etter en VAR-vurdering blir det bestemt at det ikke var straffbart. Likevel en stor sjanse til Barcelona.
 44. Nydelig takling av Fabinho Fabinho12'

  Det ser ut som om Messi rister av seg Fabinho, men han henger seg på og får inn en strålende takling på argentineren.
 45. Keita ligger nede10'

  Rakitic feller Keita på midtbanen. Keita blir liggende, og holde seg til kneet, men kommer seg på beina igjen.
 46. Tilsnakk til Suarez9'

  Suarez får en hard touch på ball, og kaster seg inn for å nå den. Milner har allerede sparket den videre, og Suarez stempler Milner. Får ikke noe mer enn tilsnakk.
 47. Wijnaldum har lagt seg høyt i banen6'

  I Firmino sitt fravær kan det virke som om Wijnaldum går inn i hans rolle sentralt. Ligger litt dypere enn Firmino pleier, med Mané og Salah offensive på hver sin kant.
 48. Ropes halvhjertet på straffe5'

  Mané går ned i boksen i duell med Pique. Det ropes på straffe, dog litt halvhjertet. Der er kontakt, men ikke nok til å dømme straffe.
 49. Corner til Barcelona3'

  Coutinho og Rakitic kombinerer strålende, og sistnevnte får ballen i boksen. Skuddet hans blir blokkert til corner. Den header Suarez i nettveggen. Brukbar mulighet for Rakitic først der.
 50. Første skudd Mohamed Salah2'

  Salah får ballen på kanten og skjærer innover. Han fyrer av et skudd som blir blokkert. Liverpool prøver å stå høyt og presse spanjolene.
 51. Avspark!1'

  Den første semifinalekampen mot Barcelona blir sparket i gang av Mohamed Salah.
 52. Før kampen

  Firmino måtte stå over kampen mot Huddersfield, og starter dagens kamp på benken.

  Elles har Jürgen Klopp en bortimot skadefri tropp å velge mellom. Joe Gomez er tilbake fra start, og tar over på høyrebacken for Trent Alexander-Arnold. Jordan Henderson er også henvist til benken, med Fabinho inn på midtbanen. Dejan Lovren må vike plass til fordel for Joel Matip, mens Daniel Sturridge er utelatt til fordel for James Milner.

  Sadio Mané har scoret i hver runde han har spilt i Champions League siden han kom til Liverpool. Vil han holde rekken gående med scoring i en av de to kampene mot Barcelona?

  Barcelona på sin side må klare seg uten Rafinha og Kevin Prince Boateng på grunn av skader. 

  Philippe Coutinho og Luis Suarez skal møte tidligere lagkamerater i en gjeldende kamp for første gang siden overgangene deres. Begge to får sjansen fra start for Barcelona.

  Katalanerne kommer inn i kampen med positive opplevelser fra helgen, der de fikk løfte La Liga troféet etter 1-0 seieren over Levante. 

  Dette er den første av to semifinalekamper mot Barcelona. Vinneren vil møte vinneren av Ajax - Tottenham, hvor nederlenderne tok med seg en 1-0 ledelse fra London i går.


Skrevet av: Einar Kvande EinarKvande
Siste Til vår nyhetsoversikt
10.12.2019 kl 21:04

Høydepunktene fra festkvelden på Red Bull Arena

Liverpool fikk jobben gjort, og er gruppevinner.

+
10.12.2019 kl 21:01

– De minner om oss i spillestilen

Virgil van Dijk og Alisson Becker roser innsatsen mot et vanskelig lag.

+
10.12.2019 kl 20:57

– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det Salzburg gjorde her i kveld. For et lag!

Jürgen Klopp var mildt sagt imponert over Jesse Marsch sitt mannskap.

+
10.12.2019 kl 20:52

– Det var her alt startet for meg

Liverpools venstreside var lettet og fornøyde etter den imponerende forestillingen.

+